úterý 28. května 2013

Tangle teezer - rozdíly mezi jednotlivými druhy

Představovat tangle teezer asi není třeba, myslím, že o tomto zázračném kartáči už snad každý četl a nebo už ho má rovnou doma. Já se proto dnes budu věnovat jednotlivým druhům těchto hřebenů. Mám tři: klasickou starší verzi, kompaktní verzi do kabelky a novější verzi Elite.


Pokud se vám nechce číst celý článek, pak ve stručnosti mohu říci  - nejlepší je stará verze (na obrázku 3.zleva) - zbylé dvě verze jsou horší. Pokud tedy chcete co nejvíce ocenit ten zázračný tangle teezer, zkuste ještě někde sehnat starou verzi, protože ty novější, co tangle teezer produkuje, jsou horší a horší. 

Teď podrobněji:
Starší verze tangle teezeru má ohebnější, gumovější a měkčí štětinky, takže splňuje přesně to, co má být pointou těchto kartáčů - ohnout štětinku když narazí na zacuchanec. Novější verze Elite již je tvrdší a plastovější. Ačkoliv jsou štětinky stále ohebné, už méně než u starší verze. Celý kartáč působí lacinějším a nepohodlným dojmem, hůře se drží v ruce a je celý takový tvrdší. Je sice levnější, ale zde je bohužel snížení ceny jednoznačně na úkor kvality. 

Pokud jde o verzi do kabelky, ta je docela fajn, pokud jí chcete na provizorní česání. Svůj účel, úpravu během dne, určitě splní. Místo hlavního kartáče bych jí ale nedoporučila. Češe se s ní hůře než s nekompaktní verzí - možná tím, jak je menší a hůře se drží v ruce. Štětinky jsou měkké (je to tak průměr, ne tak měkké jako u staré verze, ale lepší než u verze Elite).Oceňuji ale, že se v kabelce neponičí, protože má ochranný kryt. U ostatních verzí je převážení obecně docela problém, pokud nemáte schovanou původní krabičku. 


Tedy celkové hodnocení:
1.místo - bezkonkurenčně stará verze tangle teezeru (pokud ještě někde seženete - kupte)
2. místo - kompaktní verze (do kabelky fajn)
3. místo - nová verze Elite (moc nedoporučuju)


Upřímně nechápu, proč kosmetické firmy mění něco, co je oblíbené a funguje. Kdykoliv totiž sáhnou do oblíbeného výrobku a začnou ho inovovat a přinášet nové technologie, VŽDY je to změna k horšímu. Kdy už kosmetické firmy pochopí, že když je výrobek oblíbený, tak je to proto, že je dobrý. A nechceme "lepší". Chceme tento... tento nám vyhovuje, tak žádný upgrade prosím !!! 

16 komentářů:

  1. jé ten s ovečkama mám :) a mám i starou verzi, ale už jí mám asi přes 2 roky, tak jsem přemýšlela, že už ho vyměním za novější. Jsem si teda myslela, že to bude to samé jako ta nová, akorát to má nový design :/ tak to si ten starý ještě nechám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak jsem uvažovala i já, starý jsem už měla takový jetý, tak jsem si koupila nový a jsem z něj zklamaná :(

      Vymazat
  2. Elite je pro mě velké zklamání. Je neohebný, česání s ním bolí (oproti té staré verzi). Jediným plusem byla ta cena, ale když o tom tak přemýšlím, vůbec se to nevyplatilo, takže s tebou plně souhlasím. Kompaktní nemám a už ani nechci.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky s tebou souhlasím a pěkně mě to naštvalo. Nezkoušel jste už náhodou někdo hledat, kde by se ještě dala sehnat ta starší verze?

    OdpovědětVymazat
  4. Mám starou verzi a jsem spokojená, jen mi připadá, že dráždí pokožku hlavy.

    OdpovědětVymazat
  5. Já nemám ani jednu -,- ale plánuju si koupit :3 takže děkuju, celkem dost si my pomohla ^^

    OdpovědětVymazat
  6. fiha ja o nich staaale dokolecka rozmyslam, ale mam super kefu doma tak si hovorim ze naco..Ale super vediet, pretoze uprimne som vobec netusila, ze existuje stara a nova verzia :)

    OdpovědětVymazat
  7. Čekala bych, že budou spíše vylepšovat, i když kolikrát mě kosmetické firmy naštvou, když mění nebo ruší výrobky, které miluju (hlavně vůně). Hezké srovnání. Veronika

    OdpovědětVymazat
  8. Asi jsem divná, ale mně verze Elite moc vyhovuje :) Sice nemám srovnání s tou starší verzí, to je pravda, ale i tak mi Elite vlasy krásně rozčesává, mám je uhlazené, lesklé a moc příjemné na dotek. A troufám si říct, že vlasů mám opravdu hodně. Asi opět platí, že sto lidí, sto chutí :)

    Kami

    OdpovědětVymazat
  9. a která je ta novější a která ta starší ?

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám ten "obyč" co byl na začátku a jsem spokojená, ty novější bohužel neznám a ani jsem nečekala, že budou takové rozdíly. Kdyby chtěl někdo mrknout na moji zkušenost:
    http://drzazrzka.blogspot.cz/2014/03/vlasovy-kartac-se-kterym-rozcesavani.html

    OdpovědětVymazat
  11. ja som si par tyzdnov dozadu kupila oveckovy tangle a vobec sa mi ako zazrak nezda))o; mozno by som mala vyskusat povodny(o;

    gomistories

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý článok raz mi kamaratka česala tangle teezerem a je super:D♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začínám s blogom jestli sa ti chce možes si přečitať moj blog ♥♥♥

      Vymazat
  13. Své osmileté dceři jsem nedávno pořídila ten TT jako kytička a miluje ho :) Takže se i sama od sebe ráda češe - protože se jí vzhledově líbí a taky ji s ním česání nijak nebolí :)

    OdpovědětVymazat