sobota 1. prosince 2012

Jak vybrat odstín make-upu v drogérii?

Najít vhodný make-up je podle mě jeden z nejtěžších kosmetických úkolů. Ženě by měl sednout odstín, konzistence, krytí a k tomu všemu vydržet na pleti celý den. Ano, trochu utopie, dokonalé make-upy neexistují a během dne je chce poupravovat, ale trefit dobrý odstín je základ. Moc světlé odstíny působí mrtvolně, tmavé zase oranžově a nepřirozeně (ne dámy, opravdu nebudete vypadat opáleně :). Jenže najít pod těmi světly v drogériích ten správný odstín je docela oříšek. Jak já postupuji? 
Existuje celá řada rad typu dávejte si make-up na obličej, vyjděte ven se zrcátkem a pak se vraťte dovnitř a kupte, pokud vám sedí. Jo, asi to má logiku, ale upřímně já bych si připadala trochu nevhodně na rušné ulici běhat se zrcátkem a třemi pruhy make-upu na obličeji :D Navíc těm testerům v drogérii moc nevěřím, abych si je dávala na obličej - bývají staré, vyschlé, opatlané...a někdy žádné nebo jen jeden odstín...znáte to, naše drogérie jsou zkrátka veselé :D 

Když vybírám make-up, sázím na porovnávání. Musím mít nějaký základ. Buď odstín, který mi sedí a nebo který mi nesedí a vím, že potřebuji světlejší nebo tmavší. A je jedno, jestli to je odstín make-upu, korektoru nebo pudru. 

Příklad: vím, že mám korektor, jehož odstín mi perfektně sedí a barva splyne s pletí. Hledám tedy takový odstín make-upu. 


Vejdu do drogérii, najdu si tester tohoto korektoru a udělám na ruce vodorovnou čáru. 


Následně beru testery make-upů a dělám si k této základní čáře svislé pruhy. 


A vidím, že totožný je odstín 3. Obdobně bych postupovala pokud bych věděla, že je na mě korektor moc tmavý a hledala bych světlejší odstín make-upu. Viděla bych, že jednička a trojka jsou skoro stejné jako korektor, tudíž by mi také neseděly, pětka moc tmavá a dvojka a čtyřka by mi mohly sedět. 

Možná můj postup není ničím světoborným, ale musím říct, že od té doby, co to takto praktikuju jsem se už vždy s odstínem trefila. Dříve jsem měla se světly  drogériích problémy a doma se vždy děsila, co jsem si to přinesla. 

Pokud máte výrobek, který se v drogériích neprodává, vezměte si klidně jeho lahvičku s sebou do drogérie (možná bych to přeci jen raději řekla prodavačkám, aby vás neosočily, že kradete - jsou i takové, které by nemusely pochopit, že krást něco, co nenabízí nejde :D). 

Snad někomu dnešní tip pomůže a užívejte víkend a předvánoční čas :)


11 komentářů:

  1. Já mám to štěstí, že jsem hodně bledá a vždy mám ten úplně nejsvětlejší odstín. Snad jen jednou jsem měla Affinitone ve druhém nejsvětlejším odstínu. Proto je u mě vybírání make-upu rychlovka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám taky nějak takhle :D. Tmavší MU mi nikdy nesedí.

      Vymazat
  2. Týjo, to by mě teda nenapadlo, já už to ale udělala trochu jinak:D Vzala jsem si kalíšky, do kterých odlévaj MU v Sephoře a dala jsem si do nich trošku MU z toho testeru v drogérce. Už jsem to chtěla udělat dávno, ale styděla jsem se, ale když jsem to pak viděla i u Lili, tak jsem to taky udělala:D

    OdpovědětVymazat
  3. tak to je taky skvělý způsob vybírání make-upu :) ale až si budu já vybírat make-up, tak ho vlastně nebudu moct použít, jelikož by to byl můj první, takže nevlastním ještě žádný make-up nebo korektor, který by mi sedl :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já vezmu to nejsvětlejší a jdu, skoro vždy to vyjde :D.

    OdpovědětVymazat
  5. To mě nenapadlo :) Nicméně nápad je to úžasný

    Prosím Tě - co je to make-up - ta 2 a 4?

    Lil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dermacol Pure gold odstín 1 a Dermacol 24 hour control odstín 1 :)

      Vymazat
    2. Budu muset tyhle make-up obkouknout v drogerce - děkuju moc odpověď :)
      Lil

      Vymazat
  6. Jé, to je super nápad s tím pruhem! Já většinou beru druhý nejsvětlejší odstín :).

    OdpovědětVymazat
  7. ja to mam stejne jako Lady - beru vzdy ten nejsvetleji a stalo se mi snad jen jednou, ze byl moc svetly

    OdpovědětVymazat
  8. paráda, ale já jsem tak bledá, že mi nepomůže ani ten nejsvětlejší :) já si dávám nejsvětlejší bázu pod mejkap, na doporučení kosmetičky.

    OdpovědětVymazat