čtvrtek 18. října 2012

Recenze: NYC color wheel

Kolem těchto "kol" od NYC jsem chodila v Rossmanu tak dlouho, až jsem jednoho dne musela jedno šoupnout do svého nákupního košíku. Vždycky jsem stála půl hodiny u testerů, váhala na odstínem, neuměla si představit, k čemu to vlastně potřebuju, ale design se mi líbil, tak jsem věděla, že jednou neodolám. Pak stačilo přečíst několik pozitivních recenzí na makeupalley a šla jsem pro něj. V kosmetickém kufříku se mi zabydlel odstín Rose glow. 



K čemu tedy tohle kolo slouží? Výrobce ho nazývá jako mosaic face powder. Já si ale myslím, že je to tvářenka. Ačkoliv má některé části v barvě pudru (tělové, světle hnědé) vždy je tam nějaká část dorůžova. A po zamíchání všech barev dohromady vždy u všech kol vznikl tvářenkový odstín. Takže podle mě to není žádný face powder, ale blush. Abych se o tom přesvědčila, zkusila jsem pudr nanést na celý obličej a zkrátka to nejde. Růžová převáží a vypadáte stejně jako když si nanesete tvářenku na celý obličej. Možná výrobce očekával, že po zamíchání dodá pudr pleti zdravý zářivý vzhled, ale to se nekoná - spíš pleť získá vzhled něco je tady špatně. 

Konec diskuzí. Color wheel je prostě tvářenka. Nicméně velmi dobrá tvářenka. Alespoň já jsem s ní spokojená. 


Není tvrdá (jako třeba tvářenky Bourjois) ani moc prášivá (jako třeba Gabriella Salvete). Prostě akorát. 

Ačkoliv je odstín nazván jako Rose glow, výsledný efekt není nikterak přehnaně růžový, nemusíte se bát. Já jsem totiž už dlouho hledala odstín, který by nebyl ledově růžový (ty mi nesedí) a stejně tak mi nesedí bronzery (protože jsou moc hnědé a moc tmavé a na světlé pleti můžou působit tak nějak "špinavě"). Nejvíce mi sedí broskové odstíny, ale najít pěkný je docela těžké. 

Odstín je tak akorát na světlou pleť - je jemný, nic extra výrazného a pigmentovaného, ani nic extra růžového, extra hnědo-bronzového - prostě tak akorát. Určitě bych ho doporučila bledulkám, na tmavé pleti nebude nejspíš nic vidět, protože opravdu není výrazný. Dodá tvářím ale hezkou barvu, vypadáte svěže, aniž byste byly Marfušou. Je to bezva věcička. 

Výsledný efekt je matný. Výdrž je průměrná na drogérii (vydržela vám někdy nějaká tvářenka za 100, 200 Kč celý den na pleti? Mně ne. Ale vlastně mi nedržel ani takový Benefit). Ani tady se žádný zázrak nekoná a výdrž tvářenky je pár hodin. Ale mě to vlastně docela stačí, protože už jsem se vzdala naděje, že se někdy s něčím ráno nalíčím a večer to bude vše na stejném místě, úplně totéžné jako ráno...to je asi utopie. 

Snažila jsem se vám nafotit odstíny (ale víte, jak to jde blbě). Tohle kolo ani moc nebarví, takže jsem musela předtím namočit prsty..proto vypadají barvy tady hodně výrazně, ale rozhodně ve skutečnosti tak syté nejsou, takže se nebojte zmalovaných tváří - spíš dodá jen jemný přirozený zdravý poprašek. Vpravo je výsledný odstín po smíchání všech barev. 



A tady vidíte jak vypadá kolo, když vám spadne na zem (ano, jsem šikovná). Takže jsem ho momentálně vyhodila a chystám se koupit nové, protože jsem s ním byla opravdu spokojená. Možná mrknu i na další odstíny, protože by také mohly být fajn. 



Ještě složení:




10 komentářů:

  1. Já mám od Essence tuhle: http://www.essence.eu/uploads/tx_cosnovaslider/ess_CherryBlossom_blush_05.png
    Na první pokusy mi naprosto vyhovuje. :o) Akorát teď řeším nákup štetce...

    OdpovědětVymazat
  2. Tý jo! Škoda toho pádu. Ale horší by to bylo s tvářenkou za litra. Recenzí jsi mě docela nalákala. I barvy vypadají rozumně. Jelikož jsem taky bledule a růžové odstíny mi taky moc nesedí, tak tohle by bylo pro mě jako stvořené. Uvidíme, uvidíme, možná časem zakoupím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. túto lícenku mám už nejaký ten piatok a som s ňou maximálne spokojná, odtieň ružovej po nanesení sa mi páči, sa mi zdá, že má trošku aj rozjasňujúci efekt :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viď, mně taky přijde že je po ní člověk takový svěží a zdravě působící :)

      Vymazat
  4. Taky mě láká, nevím, nevím, nakonec mu asi taky neodolám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. příští týden ho budou mít v Rossmanu v akci za 69,90 Kč :)Já si tam pro něj skočím, když jsem to tak šikovně rozmlátila.

      Vymazat
  5. No tak to musela naštvat, když ti vyhovovala :).

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám color wheel v odstínu 732A Pink Cheek Glow a na ruce není zrovna extra pigmentovaná ale jak ji dam na tváře... tak tý brďo. já si musím dávat pozor na dávkování, jinak vypadám jak marfuša. Je s shimerrem, takže když není sluničko je matná ale když už je tak je z ní i rozjasnovač, takže super podle me. Ale bacha u té pink cheek na dávku.
    Když se všechny barvy smíchají dohromady, tak to má pigmentaci jak blázen a je to tak teple růžový, že to až nemůžu snést. Já sem bledule a na me jesou spíš studené odstíny, ale když ty barvy vezmu samostatně (ano jde to :D) tak z nich vyždímu i studené tóny.

    OdpovědětVymazat
  7. už dlho ho okukávam :)
    petra-book.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Doporučuji http://www.hyperzbozi.cz/vysledek-hledani?q=tv%C3%A1%C5%99enka%20nyc%20color%20wheel&p=2

    OdpovědětVymazat