pátek 14. září 2012

Recenze: Šampón Dove daily care

Vlasovou kosmetiku Dove mám ráda. Tentokrát jsem zkusila šampón Daily care. Tento šampón mají ještě ve verzí Daily care 2 v 1, takže je nezaměňujte. Ten 2 v 1 mě tolik neoslovil, tento se mi naopak zdá fajn. 

Je to klasický šampón Dove - krémový, dobře pěnící, vonící typickou vůní Dove. V tom se mi zdají všechny šampóny Dove stejné. Přesto jsou mezi nimi rozdíly. Konkrétně tento šampón se mi zdá skvělý v tom, že nijak nezatěžuje vlasy. Zatímco řady Intense repair, Silk and sleek apod. můžou někomu způsobovat plihnutí a zjemňování vlasů, jak obsahují mnoho hydratačních látek, tento to nedělá. 



Když jsem o něm hledala před koupí recenze, jedna slečna o něm psala - ten šampón nic nedělá. A já jí dávám za pravdu... ale víte co? Mně to vyhovuje. V drogériích na vás pořád vyskakují nápisy - repair, oil, sérum, komplex, 10x repair, absolut repair... a když chcete koupit naprosto obyčejný šampón, který by vám jen obyčejně umyl vlasy, tak ho skoro neseženete. A tento Dove to právě splňuje. 

Hezky pění, hezky myje, nevysušuje, ale ani vlasy neplihnou - zkrátka pokud chcete jen obyčejně umýt vlasy, tak je tento šampón ideální. Pak už můžete dát nějaký zábal, olejíček, cokoliv intenzivního, aniž by vám to v kombinaci s šampónem udělalo upláclé vlasy. Stejně tak se hodí na vymývání olejových zábalů apod. 

Tento šampón totiž opravdu jen myje vlasy, aniž by jakkoliv bojoval s krepatostí, lupy, objemem a jinými problémy. Nevím jak vy, ale mě se to zdá fajn a zkrátka mi občas v drogérii chybí obyčejný šampón. Dělají se pak jen březové a kopřivové, které také "jen" myjí vlasy, ale zase občas vysušují a cuchají vlasy. Jinak nabídka obyčejných ničím nepřecpaných šampónů chybí. A tento Dove to splňuje. 



Já osobně ho doporučuju. Ale je mi jasné, že z něj budou některé ženy zklamané. Záleží jaká máte očekávání. Pokud ale potřebuje dát vlasům od všech těch zázračných produktů pauzu, tak vám určitě sedne. Je to neutrální šampón, který nenadchne ani neurazí, ale myslím, že se občas zkrátka hodí. 

Znovu ale upozorňuju, že je i varianta Daily care 2 v 1. Tak to nepopleťte. 


5 komentářů:

  1. Měla jsem, příjemný šampon ale dělal mi lupy, i švagrovi:/

    OdpovědětVymazat
  2. Od Dove jsem měla šampon snad jednou a letěl do koše.. :D Bohužel, jsem měla po něm mastné vlasy.. A trošku chemicky smrděl..takže pro mě nic moc.. :)

    Ale jinakjsi nám to pěkně zrecenzovala..super!

    OdpovědětVymazat
  3. Já si myslím, že Dove patří k jedné z nejlepších značek drogérce. Konkrétně tenhle šampon jsem neměla, měla jsem ten repair, ale v té době mi po něm vlasy neplihly, ale to jsem je měla dost zničený. Těžko říct, a teď už by byl na moje vlasy asi moc :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle šampon není špatný, ale spíš bych ho doporučila pro normální, klidně i mastnější vlasy. Já mám hodně suché vlasy a vyhovuje mi spíš Intense Repair nebo Silk and Sleek. Ale vlasovou kosmetiku Dove miluju... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Také mám ráda Dove. Zatím jsem vyzkoušela krémy, sprcháče, ale šampon ještě ne.. Možná že ho zkusím, protože přesně ta zatíženost mi začíná vadit a poohlížím se po něčem lehčím :)

    OdpovědětVymazat