pátek 29. června 2012

Recenze: Opalovací krém Nivea sun light feeling SPF 30

Když Nivea představila svojí novinku, lehký opalovací krém na obličej, který se hodí i na mastnou pleť, poposkočila jsem radostí. Vzhledem k tomu, že mám mastnou pleť, tak opalovací krémy fakt nemám ráda, protože jsou všechny takové mastné, ulepené, lesknu se po nic a zhoršují mi pleť. Nivea slibovala lehké složení, neucpávání pórů, voděodolnost a SPF 30. Lákavé, že? 


Jenže pro mě je celý tenhle opalovák jedno velké zklamání. Lehké to sice je - je to taková řídká tekutá vodička, ale strašně mastná. Více než běžné opalovací krémy. Takže po tom pleť hází prasátka, je mastná, při doteku máte mastné prsty... no hnus.  Když se natřu obyčejným opalovákem na tělo i na obličeji, tak je to snad lepší, než tohle. 

Když se pleť namočí, tak pak se ta největší mastnosta smyje. Vzhledem k tomu, že píší, že je krém voděodolný, tak by ochrana před sluncem měla být zajištěna. Pak už je ta pleť OK. Takže pokud se potápíte pod vodou a jste takové ty žáby, co se pořád ráchají ve vodě, tak pak to ujde, ale musíte přežít cestu na pláž s mastným obličejem. 

Pokud se chcete jen tak smažit na souši, tak vás bude ten krém iritovat. Když se k tomu přidá ještě opocení, tak je to fakt něco. Na cyklo-výlet nebo jiný sport už si ho vůbec neumím představit.

Pokud chcete lehký opalovák, tak tento fakt nedoporučuju a Nivea mě pěkně štve, dvě stovky v pytli a musím shánět něco jiného.




5 komentářů:

  1. Proto místo opalováku používám bb cream a mám po starostech!:D A nebo , když se opaluju, tak Daylong na obličej, ten byl fajn, ale jako taky byl celkem mastný, no

    OdpovědětVymazat
  2. Koukala jsem na něj, ještě že jsem si ho nevzala!

    OdpovědětVymazat
  3. Hehe, taky potřebuju něco takového. Sleduji crystalku89 a ta právě kritizuje drogerijní opalováky všeobecně takže další důkaz od tebe... jáa mám vyhlídnuto na mastnou pleť od avene. Snad udělám dobře, jinak mě to naštve za dvakrát tolik než v drogerce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto souhlasím, je to katastrofa, šíleně mi po tom lepil obličej a byla jsem mastná jak po natření olejem, fuj.

    OdpovědětVymazat
  5. Uf, nenávidím taký ten lepkavý, mastný pocit po opaľovacích krémoch. Tento by mi určite nesadol. človek už ani nevie, aký opaľovák v tých drogériach kúpiť aby bol aspoň trochu fajn.

    OdpovědětVymazat