středa 6. června 2012

Co mě v poslední době mile překvapilo?

Dnešní příspěvek věnuji kosmetice, kterou jsem pořídila v poslední době a která mě mile překvapila.


Olay beuty fluid
Značka Olay je relativní novinkou v Rosmannovi. Flud jsem koupila v akci za 150 Kč (a je ho 100 ml, což je na krém docela hodně). Zdá se mi velmi dobrý.


Jeho konzistence je velmi příjemná, připomíná mi odličovací mléko - takové tekuté, krémové, lehké, fluidní. 
Ačkoliv na obalu není psáno, pro jakou pleť je určen (jen je tam označení sensitive), myslím si, že ho ocení holky s mastnější pletí, právě proto, že hydratuje, je ale přitom lehký, nemastný a hned se vsákne, takže se hodí i pod make-up. Make-up se po něm nanáší bez problémů, nedrolí se atd.
Na sušší pleť se hodí asi jen v případě, že nemáte nějak extra přesušenou, šupinkatou pleť. Je to takové lehké mazátko, ideální na léto, ale nic extra hutného vyživujícího. Takže pokud máte vysušenou pleť, nejsem si jistá, zda by vám stačil. Dělají ale ještě i variantu na suchou, tak ten by třeba mohl být hutnější. 

Jediné mínus má u mě vůně, která není moc příjemná, ale rychle z pleti vyprchá a vůbec jí pak necítím. 

Jinak je to velmi příjemné lehké mazání, konzistence je výborná, balení praktické a navíc 100 ml za solidní cenu. 

Mrknu, co Olay nabízí dále, protože tento fluid se jim povedl a klidně bych zkusila i něco dalšího. 

Ještě popis a složení:



Pantene šampón na objem
Na značku Pantene mají lidé různé názory, někteří jí milují, jiní nesnáší, kadeřníci nad ní kroutí očima a bio-zastánci jí opovrhují - je totiž narvaná silikony a jinými peckami. Já jí mám celkem ráda a její výrobky mi sedí. Teď jsem koupila šampón na objem.


Musím říct, že opravdu funguje a nadzvedne kořínky od hlavy a vydrží to tak i do druhého dne. Účes je opravdu nadýchaný. Vlastně jsem měla šampónů na objem už celou řadu, ale u tohoto jediného opravdu ten objem vidím a ty vlasy jsou vzdušnější a hlavně nadzvednuté u hlavy (ačkoliv mám svých vlasů celkem dost, tak u té hlavy mi plihnou, možná tím, jak jsou delší a husté, tak se u hlavy uplácávají). 

Je pravda, že po mytí ty vlasy trochu zhrubnou. Ale to je asi podstata těchto šampónů a pokud holky mají jemnější vlasy, tak to potřebují. 

Pění průměrně (mohl by možná trochu více)...Ale jinak spokojenost a opravdu je výsledek vidět.  

Ještě složení:


Čistící krémový gel Garnier
Tenhle gel má velmi příjemnou krémovou konzistenci. Oceňuju i balení v pumpičce, zdá se mi nejpraktičtější (nesnáším ve sprše otvírat různé šroubovací uzávěry apod.). Vzala jsem si ho i přesto, že mám spíše mastnější pleť a na obalu je práno, že je pro suchou. I tak jsem s ním ale moc spokojená, protože má bezvadnou konzistenci, pleť vyčistí a nevysuší. Nemám co vytknout a mohu jen doporučit. Je velmi příjemný. 

Ještě složení:



Astor stíny
V Rossmanovi měli akci, kdy všechny výrobky Astor byli slevněné o 25%. A protože jsem typický Čech, který na slevy slyší, tak jsem se zastavila u jejich stojanu a okukovala, co bych nutně potřebovala (nic...ale ta sleva, ta sleva... ta se musí využít :). Tak jsem nakonec vybrala stíny.



Odstín je 110 Sahara gold:


Stíny jsou velmi dobře pigmentované (na drogérii zázrak, většinou stíny moc nebarví). Tady stačí jen lehce ťupnout prstem nebo štětcem a i tak nanesete sytou barvu na víčka.

Stíny solidně drží i bez báze (ne celý den, ale většinu dne dobře, pokud pod ně máznete bázi, tak i celý den ustojí).

Jsou hodně třpytivé.


Vzadu je jakýsi návod na líčení, kam byste měly dát které barvy. Vzhledem k tomu, že jsou opravdu hodně třpytivé, tak použít všechny naráz na denní líčení je podle mě moc. 


Já je tak nepoužívám a kombinuju je s matnými stíny. Mě osobně se nelíbí stínování oka třpytivým stínem, raději dám na pohyblivé víčko třpytivý a do záhybu už pak tmavý matný. Je to samozřejmě otázka vkusu a každém sedí něco jiného, ale já tyhle Astor kombinuje např. s Rimmelem (o kterém jsem už psala, že je blbě pigmentovaný a dost práší, ale kupodivu takhle s těmi třpytivými stíny se dá používat) nebo Alverde. 



Stejně tak se ta bílá pod obočí podle mě také moc nehodí, je hodně třpytivá a já jí používám klasicky na pohyblivé oční víčko. Vše je otázka vkusu a kdo má co rád, ale pokud máte rády třpytivé stíny, tak paletku můžu doporučit, je kvalitní a když si počkáte, tak v Rossmanu bývají často slevy 25% na Astor, tak jí pak koupíte asi za 130 Kč. Za tímto účelem doporučuju registraci na stránkách Rosmanna, budou vám pak chodit na mail slevové letáky a nic neprošvihnete.

Pokud chcete šetřit, tak se tam raději neregistrujte, protože si pokaždé něco vyhlídnete, co vás zaujme :D
.
Lesk na rty Essence stay with me
Tento lesk už je celkem profláknutý a docela chválený, tak jsem se rozhodla ho také vyzkoušet a musím dát blogerkám za pravdu. 


Chtěla jsem nějaké mazátko na běžný den, spíše neutrální nevýrazný odstín. Vybrala jsem 02 my favorite milkshake. 


Lesk nelepí a nevysušuje (naopak docela hydratuje). Za 50 Kč je bezva, splňuje to, co jsem od něj čekala - na každodenní průběžné mazání vhodný.

Je pravda, že nejsem na lesky nějak náročná, stačí mi, když nelepí a nevysušují, jinak myslím, že na nich není tolik, co zkazit. Výdrž je skoro u všech stejná (alespoň u těch levnějších značek).

Líbí se mi, že nemá třpytky, to nemám moc ráda. Je krémový, je to něco mezi leskem a krémovou rtěnkou. Nemám mu co vytknout. 





12 komentářů:

  1. S Olay jsem také velmi spokojená, mám od nich krém s SPF, ale chystám se i na ten fluid. A děkuju za tip na stíny, podle tvého swatche to vypadá přesně na to, co už dlouho marně hledám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém se SPF by byl na léto lepší, u nás toho měli ale nějak hrozně málo. Někde na blogu jsem viděla i krém na smíšenou pleť, ten u nás taky neměli. Musím zajít omrknout, jestli už rozšířili sortiment, protože obecně je zatím ta značka chválená a tak bych ještě něco ráda zkusila.

      Vymazat
  2. Na čistící gel, jsem tuším už také dívala, ale nechala ho být.
    Jinač, ač nejsem lesková, tak tyhle essence Stay With me lesky mě lákají čím dál víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na lesky taky moc nejsem, ale měli hodně kladných recenzí, tak jsem si říkala, že za těch 50 Kč to můžu zkusit a aspoň nějaký jeden mít. A je fakt dobrý a myslím, že bohatě stačí.

      Vymazat
  3. Ahojky, na Olay jsem pokukovala v Rossmannovi - ale nakonec jsem se rozhodla nekoupit, zatím se na blozích ani moc neobjevuje. Co ale mám je ten gel od Garnier - ze začátku jsem si myslela, že to bude propadák, ale teď ho používám každý den na ranní čistění pleti a nemůžu si ho vynachválit - hlavně vůbec nevysušuje pleť :) a oceňuji i praktické balení.

    Lil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se hrozně líbí ta konzistence, je hrozně příjemný :) Olay jsem zatím viděla na blozích asi 2x, oboje recenze pozitivní (ale zrovna výrobky, které u nás neměli). U nás toho měli jen pár, tak nebylo moc co vybírat, snad už to rozšířili, musím to dojít omrknout.

      Vymazat
  4. prosímtě nevíš kde se dá sehnat báze pod oční stíny artdeco? děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus Douglass, pokud ho máš někde v okolí, jinak já jí objednávala na mimibazaru, např. http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=51825184&tab=0

      Vymazat
  5. já mám vyhlídnutý ten Olay se žlutým obalem a ani jsem nevěděla, že je i růžový. asi budu muset vyrazit do toho rosmanna a podívat se po tom :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jé ty stíny od Astor mám doma taky, koupila jsem je ve slevě v Tetě asi před půl rokem a nejsou vůbec špatné. Jen jsou na mě dost třpytivé, ale ten nejsvětlejší odstín je skvělý - dá se použít i jako rozjasňovač na lícní kosti, na opálené pleti vypadá báječně.

    OdpovědětVymazat
  7. Hoωdy, Τhere's no doubt that your blog may be having web browser compatibility problems. When I take a look at your web site in Safari, it looks fine but when opening in I.E., it has some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, excellent site!

    Feel free to visit my blog post :: wiredtree hybrid review

    OdpovědětVymazat
  8. I've been browsing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty ωorth enough for me.
    Pеrsonally, іf all webѕite οwners and bloggers made good content as you dіd, the nеt
    wіll be a lot morе useful thаn ever befоre.


    Feel free tο visit mу web blog ipad repair pasir gudang

    OdpovědětVymazat