pondělí 28. května 2012

Recenze: Báze pod oční stíny Catrice

Dnes přináším recenzi báze pod oční stíny Catrice a její porovnání s bází Essence a Artdeco. O bázi Essence jsem již psala (zde), můžu jen shrnout, že jsem s ním moc spokojená nebyla, výdrž stínů extra neprodloužila. Tak jsem zamířila pro další bázi do drogérie, tentokrát od Catrice. Ani tady se ale velké nadšení nekonalo, ale nebudu předbíhat a vezmu to pěkně popořádku...



Cena a množství:
Báze Essence - 4 ml, 65 Kč
Báze Catrice - 2,1 ml, 100 Kč

Báze Catrice je opravdu prťavá a řekla bych i celkem drahá. Vezmu-li například bázi Artdeco, která má 5ml a stojí dvě stovky a je asi tak o deset tříd kvality jinde, pak je Catrice opravdu drahá sranda. Pravda, má lepší balení a aplikaci než Artedco (sahání do kelímku mně osobně moc nevyhovuje a navíc ta báze po delší době tvrdne), nicméně hlavní účel - výdrž stínů - neplní tak dobře. A kvůli tomu si přeci bázi kupujeme, že?



Stejně jako Essence, má pěnový aplikátor. Barva je tělová, po rozetření ještě trochu zbělá a díky tomu jsou po ní oční stíny intenzivnější (řekla bych, že trochu supluje bílou tužku na oči). V tom mi vyhovuje, protože špatně barvící stíny jsou na ní přeci jen lépe vidět.

Nanáší a roztírá se dobře, nedělá pucky a neobsahuje třpytky.

Má podivnou vůni, evokuje mi lihové fixy. Úplně si vybavuji dětství, když jsem si čmárala fixkama, jak to vždycky smrdělo. Ta báze je stejná. No, na to, že se dává na citlivou kůži na očích, tak ta silná parfemace asi není nic moc vhodného. 


Barva mi ale vyhovuje. Rozetře se a na očích není vidět, na rozdíl od Essence, které byla hodně do žluta. Má hutnější konzistenci než Essence, obě se ale roztírají dobře a aplikace je u obou bez problémů. 

vlevo Catrice, vpravo Essence
Výdrž stínů ale nějak zázračně neprodlouží. Zdá se mi tedy lepší než Essence, to ano. I tak ale od báze očekávám více. Používám spíše levnější stíny a tak od báze očekávám, že jí nanesu a i ty nejobyčejnější stíny na ní vydrží většinu dne (celý den už je asi Utopie, ale pracovní nebo školní den by tedy vydržet měla). A to nevydrží. 

Závěr:
Pokud váháte jen mezi Essence nebo Catrice, tak bych se přiklonila spíše Catrice. Zintenzivní stíny a drží o kousek lépe než Essence. Ale vzhledem k tomu, že Catrice vychází dráž než Artdeco, tak jí doporučit celkově nemůžu. Lepší než Artdeco určitě není, přitom je ale dražší. Oproti Artdecu je ale aplikace u Catrice lepší, ty pěnové aplikátory mi sedí lépe než šťourání v kelímku, kde mi báze zůstává za nehty. 

Ale mám-li skutečně hodnotit jen hlavní smysl báze - výdrž stínů - tak ten příliš nesplňuje.

Příště půjdu lovit báze asi do parfumérie, mám vyhlídnutou Urban Decay. Sice je drahá, ale četla jsem na ní samou chválu a možná kdybych přeskočila levné báze (vyzkoušela jsem již Essence, Alverde, Catrice, Manhattan...), tak bych jí  za tu cenu už dávno měla a konečně by splnila účel, který má. 


14 komentářů:

  1. Já používám Too Faced a jsem s ní spokojená!:-) Skvělá recenze:-)
    Mila de Illusoire

    OdpovědětVymazat
  2. Já si teda bázi dělám doma a daleko předčí všechny kupované :D:P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko může předčit, když jsi zatím žádnou kupovanou bázi ani nevyzkoušela, jak jsi sama několikrát psala, že ;-)

      Smíchání tělového mléka či másla s make-upem není určitě nic pro mastnější pleť.

      Vymazat
    2. No nemusím zkoušet žádnou jinou, když mi stíny vydrží i 16 hodin bez hnutí stejně pigmentované, že ;) a nemusím si kvůli tomu kupovat haldu něčeho za několik stovek. A mastným víčkům to taky nevadí ;) a těší mě, že mě takhle někdo sleduje :))

      Vymazat
    3. Však v pořádku, pak ale nikde nepíšu, že něco předčí něco, s čím nemám žádnou zkušenost :-D To je opravdu logika..
      Pamatuju si tě, jelikož jsi to psala už několikrát pod články blogerek, které sleduju. A fakt mě to zaujalo, nicméně jsem se přesvědčila, že to rozhodně není nic pro mě s opravdu mastnými očními víčky, které tak zmastím ještě víc a stíny jsou do pár minut od aplikace fuč.
      No nic, tentokrát mě zaujal jen tvůj výrok, že "tvá" báze je lepší než jiné, když jiné ani neznáš, toť vše :-))

      Vymazat
  3. Mám právě tuto od catrice a jsem s ní poměrně spokojená. jednou bych, ale ráda zkusila právě tu od artdeca :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc zajímavá recenze. V drogerce zkrátka dobrou bázi pod stíny nekoupíme. Třeba se to časem zlepší. Mně nevyhovuje Essence, NYX v kelímku a ani vychvalovaný elf. Rozhodovala jsem se dlouho mezi Urban Decay a Too Faced, nakonec jsem zkusila Zoevu a jsem hrozně spokojená. Stíny mi poprvé v životě drží alespoň pár hodin :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja som tiež zoevistka, a je to asi najlepsia baza, ktoru som zatial mala

      Vymazat
    2. Já jsem Zoevistka díky tobě a tvému blogu :-P, za což děkuju ;-)

      Vymazat
    3. jé to som rada :) teší ma to :)

      Vymazat
  5. Já mám od Elfu a drží mi s tím stíny i linky déle než bez toho :) Takže tu rozhodně doporučuju!

    OdpovědětVymazat
  6. Díky, zrovna mi dochází artdeco, tak aspoň vím, co nekoupím:D

    OdpovědětVymazat
  7. Mně nepřijde zas tak hrozná, stíny mi drží dobře... ale ani bez báze nemám nijaké větší problémy s výdrží :) Líbí se mi, že docela rozjasní, na rozdíl od těch ostatních levných a oranžových :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mně přijde nejlepší artdeco, mám na to špachtličku, abych v kelímku nelovila prsty, stíny mi s ní vydrží asi 10 hodin.

    OdpovědětVymazat