pátek 23. prosince 2011

Recenze: Maybelline Affinitone

Ačkoliv Maybelline patří mezi moje oblíbené značky, především jejich rtěnky a make-upy mám ráda, tak řada Affinitone se jim moc nevyvedla. 

Jako první jsem zkoušela make-up. 
Zaujalo mě, že mají krásný světlý odstín pro bledulky - 02 light porcelain. Řekla bych, že je to jeden z nejsvětlejších odstínů, co je v drogériích k dostání. Pokud vám tedy bývají první odstíny (většinou označované jako Ivory) tmavé, tak "dvojka" Affinitone by vám mohla sedět.
Bohužel to je asi tak vše, co mě na tomto make-upu zaujalo. Ten make-up je velmi řídký, vodový. Takže logicky ani nekyje. Což by někomu mohlo vyhovovat, ale neudělá pocit hezké hebké, sametové pleti. A celkově ta pleť nevypadá nějak upraveně, spíš jen jako mázlá tónovacím krémem. Jsou sice ženy, co mají od přírody krásnou pleť, ale většina normálních smrteníků má sem tam nějaký flíček, pupínek, žilky, skvrnky, póry nebo jiné neduhy a tak od make-upu očekává, že to schová a udělá dojem pěstěné pleti. A to tento Affinitone opravdu neudělá. Ani nijak nematuje (což od něj asi nejde ani čekat). Ale co mě na něm rozčilovalo nejvíce je to, že zalejzá do pórů. A to tedy dost. Takže místo aby make-up schoval všechny ty černé tečky a hrbolky, tak do nich akorát zaleze a tím je ještě zvýrazní. Totéž dělá u drobných vrásek - stačí se usmát a už máte rýhu u pusy od make-upu. Výdrž není také dobrá - brzy jsem se leskla. 
No, komu bych make-up doporučila - maximálně někomu, kdo má dobrou pleť, spíše sušší a nemá vrásky a  velké póry...Hm....je někdo takový? 
Na internetu má celkem dost pozitivních ohlasů, což upřímně moc nechápu. Stejně tak někde píšou, že dobře kryje. Což také nechápu - je to tekutá vodička a ta nikdy nic nepřekryje. Takže nechápu, kde udělali soudruzi chybu, ale ten make-up mně vůbec nesedl

Jako druhý jsem měla pudr. 

Zase první plus jsou velmi světlé odstíny, takže si bledulky bledé vyberou. Měla jsem 14 creamy beige, přestože je to druhý odstín v řadě, je téměř bílý. Jako pudr je ale spíše průměrný, ne-li podpůměrný. Po nanesení neudělá takovou hezky matnou, hebku pleť, ale jakž takž zmatní. Nevydrží to ale dlouho a brzy je třeba zase pudrovat. 
Balení je docela praktické, se zrcátkem. 
Ale měla jsem lepší pudry - třeba krajkový Dermacol je velmi povedený nebo Rimmel Stay Matte a Astor anti shine jsou fajn. Když už byste chtěli něco od Maybellinu, tak je lepší Dream mat. Ale Affinitone opravdu nic moc. 

A jako poslední jsem vyzkoušela tekutý korektor. Dala jsem řadě Affinitone přeci jen poslední šanci a dobře jsem udělala. 


Mají jen dva odstíny 02 natural, 03 sand. Oba dva jsou velmi světlé a jsou si hodně podobné. 02 je spíše do žluta, 03 spíše dorůžova. Když jsem je mázla vedle sebe, byl mezi nimi jen nepatrný rozdíl. Vzhledem k tomu, že jsem chtěla korektor pod oči, vzala jsem 02. Na kruhy se hodí žluté odstíny, protože lépe neutralizují. A je lepší brát světlejší odstín, protože tmavší barvu kruhů lépe schová a oko opticky rozjasní. 
Na pupínky se mi už tento korektor nehodí, je moc světlý a stejně mám raději na pupínky něco jiného, pod oči je ale velmi dobrý. Neulpívá moc ve vráskách (bohužel jsem nenašla ještě žádný korektor, co by neulpíval vůbec...nicméně, některé ulpívají více, jiné méně a zrovna Affinitone patří mezi ty druhé... moc tedy nezalejzá). Kruhy kryje velmi dobře, vypadá dobře...takže jo, je fajn. Menší mínus má za výdrž, celý den  nevydrží a "mizí" z pleti. Stojí stovku a řekla bych, že je povedený. Nejlepší korektor pod oči byl stejně Astor v tubě, který mi přestali vyrábět (taky se vám stává, že když vám něco sedí, že to zruší?). Takže Affinitone je fajn náhrada, výdrž by mohla být lepší, pak by to byla ještě lepší náhrada, ale vesměs jsem spokojená. A je to jediná věc z řady Affinitone, co bych mohla doporučit. 

17 komentářů:

  1. skúšala som make up a korektor, korektor sa mi na trvalo usídlil v kabelke a z make upu som mala podobné pocity ako ty :)

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem spokojený s pudrem,vlastně tenhle byl uplně můj první,takže teď by možná můj názor byl jiný:) make-up je příšerný.mám ho doma už přes půl roku,a ... no prostě ten mě zklamal.

    OdpovědětVymazat
  3. teď jsem si koupila ten makeup (prokleté kupony do dm), protože jsem na něj taky četla samé dobré recenze, jak krásně kryje a vypadá přirozeně... no a mám z něho úplně stejné pocity jako ty. nechápu, jak někdo může na něco tento makeup používat.

    OdpovědětVymazat
  4. Sdílím s tebou stejný názor! Make-up mě taky dost zklamal-párkrát jsem ho použila, ale kýžený výsledek se nedostavil! Ještě mu dám šanci v létě, ale myslím, že poletí do koše! Pudr zatím používám a mám už druhý v odstínu č. 9 Opal rose (asi z toho důvodu, že mě opět zlákalo zrcátko uvnitř pudru), ale zřejmě se už k němu nevrátím, protože např. takový Rimmel Stay Matte je skutečně lepší, déle vydrží a dělá matnější vzhled pleti!
    Ale k čemu se vracím a vracet budu, je ten Concealer-mám ho v odstínu č.2 a dle mého názoru je zatím nejlepší jaký jsem měla možnost vyzkoušet a cenově je dost přijatený!:)
    Klára

    OdpovědětVymazat
  5. ja by som chcela vyskúšať ten púder:)

    OdpovědětVymazat
  6. fiha to som velmi prekvapena, ja mam skor problematicku plet a vyskusala som uz asi 10 druhov make-upov a vzdy sa vraciam k tomuto. Je to ten najlepsi make-up aky som mala a aj ked rada experimentujem s inymi nikdy som nebola s nijakym spokojna tak ako s tymto :)
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Víš, co je horší než si tenhle make-up koupit jednou? koupit si ho dvakrát! :D což se úplně dementně povedlo mě - jednou při návštěvě droge jsem si řekla, že bych se mohla podívat, co tam maj za make-upy a tenhle mi přišel úplně úžasně světlej - tak jsem ho vzala. A teprve doma jsem si uvědomila, že jsem si tuhle hrůzu koupila už někdy před půl rokem, použila tak dvakrát a zase založila, páč je NAPROSTO DĚSNEJ, zejména zalézá do vrásek, který ani neexistujou, leží na povrchu pleti, dělá masku, no prostě hrůza. Komu bych ho doporučila vůbec nevím, fakt asi nikomu, nebo někomu kdo má pleť zcela dokonalou a bez jediný pidi vrásečky (ale proč by někdo takovej používal vůbec mejkap, že). Prostě je to fakt výjimečně nepovedenej bazmek.

    OdpovědětVymazat
  8. super žetaky někdo píše o tom co nekupovat ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten makeup jsem měla a byla jsem taky zklamaná :/ ...jinak super recenze, ten korektor možná vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj souhlasím s ostatními, pro mě to taky bylo velké zklamání, ale nejsem zvyklá hned vše zatracovat, tak jsem ho dala k ostatním nepotřebným věcem. Na řadu přišel teď už na loňský halloween:-) Jako mrtvolná maska vypadal dokonale nejen na mě, ale i na všech ostatních, které sem ten večer líčila...

    máš krásný blog, sleduju

    OdpovědětVymazat
  11. tak pro mě je tenhle makeup bezkonkurenční...al možná je to tím, že mám fakt pěknou pleť bez pupínku, barevných diskolorací (jen tmavší kruhy pod očima), žilek, pórů atd...ale je to tím, že ho používám, protože se mi po něm jako zatím po jediném makeupu přestaly dělat pupínky, protože není hutnýna pleť může dýchat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to hezkou pleť závidím.

      Nicméně není to pravidlo, že by make-up zhoršoval pleť. Záleží to, jak co člověku sedne, ale nemyslím si, že by to tak platilo a že by pleť nemohla dýchat.

      Vymazat
  12. fiha, aj ja som prekvapena, mam ho uz druhykrat a uplne ho zboznujem :) som velmi svetla, a konecne mi nejaky odtien sadol...vyhovuje mi aj, ze je taky lahky :) ale mas presne pravdu s tym, ze aj tie najbledsie odtiene z vacsiny make upov mi boli tmave... a aky pouzivas teda ty, s ktorym si spokojna? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadá to, že někomu sedí a někomu ne, moje kamarádka si ho nemůže vynachválit :)

    Na blogu mám GIVEAWAY, zkus štěstí :)

    http://code-of-fashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  14. mám ten make up, a je strašný. Za to korektor Affinitone mám docela ráda :)

    OdpovědětVymazat
  15. Zatím jsme nevyzkoušela ani jednu věc co máš tady,ale určitě se po tom podívám v obchodě,třeba ten korektor,ten můj už mi dochází tak bych chtěla vyzkoušet něco nového:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, to byla vyčerpávající recenze, moc pěkně jsi to napsala! Těším se na další příspěvky :-)
    A když budeš mít čas nebo náladu, tak prosím mrkni na můj blog, follow nebo milý komentář vždycky potěší :-) M.
    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat