pondělí 19. prosince 2011

Recenze: Balea suchý šampón

Protože mě trápí maštění kořínků vlasů a přitom konce mám suché, tak pořád hledám a zkouším nějaké zázraky, jak to vyřešit k všeobecné spokojenosti :) Tedy jak odmastit kořínky a jak hydratovat konce. Tentokrát jsem koupila suchý šampón Balea za 70 Kč.



Je to zatím můj druhý suchý šampón v životě, tak tolik srovnání nemám. Můj první byl od značky Swiss o par a ten mi tedy vůbec nesedl. Po nastříkání byly vlasy bílé a i když jsem je drbala jak se dalo, tak na nich bělavý povlak zůstal, takže jsem vypadala jak stařena s šedýma vlasama a vlasy celkově byly takové rozčepýřené. Po dvou použitích jsem ho vyhodila. 

Na suché šampóny jsem ale nezanevřela a dala jsem jim druhou šanci, tentokrát jsem sáhla po Balee. Jako první plus bylo už samotné nastříkání na vlasy. Nebyly tolik bílé jako po Swiss o paru. Trošku bělavé byly, ale nic dramatického. Dala jsem to jen ke kořínkům. Nechala chvíli působit, pak jsem předklonila hlavu a prodrbala prsty (v návodu píšou ručníkem, ale mě to přijde dost drastické a nešetrné pro vlasy). Tamtadadááá. Upláclé, mastnější vlasy zmizely a zůstal skvělý objem a čisté vlasy. Takže za mě ano, ano, ano.... šampón mohu doporučit

Co se týče vůně, připomíná mi to hodně lak na vlasy. Opravdu taková laková vůně. Nic nepříjemného, ani nic extra super. Prostě jako lak na vlasy. Z vlasů už ale pak nic necítím. Když jsem se zavřela do své malé koupelny a vystříkala jsem toho docela dost, tak to bylo nepříjemné asi jako když to přeženete s lakem. Chtělo se mi z toho pšíkat. Takže spíš se lepší být někde v otevřeném prostoru. 

Co se týče barvy vlasů. Já mám blond, takže případné zbytky šampónu mi nevadí, protože nejsou vidět. Nicméně jsem měla trochu odrosty a ty jsou lehoulince světlejší. Takže pro tmavovlásky moc nevím. Budou muset více drbat, popřípadě vyfoukat fénem, pak to myslím bude dobré, maximálně trochu světlejší. 

Takže jo, tohle se Balee povedlo. Jak jsem psala minule o tom pudru Schwarzkopf (zde), tak tenhle suchý šampón je lepší. Nezanechává ulepený pocit, ani po něm neelektrizují vlasy. Jediné mínus může být to, že lehce zesvětluje vlasy (pudr Schwarzkopf byl bezbarvý). Není to ale žádné drámo, takže i pro tmavovlásky by to mohlo být dobré, pro blondýnky 100% ně. 

Jen takový dodatek - před použitím hodně protřepte, aby se neucpala tryska. Je to v návodu psané, ale pro jistotu zdůrazňuji. 




6 komentářů:

  1. mmmm dekuji za tenhle clanek... o suchem samponu uvazuji uz delsi dobu, zatim jsem zadny nemela, ani s tim nemam zkusenost, a pak se mi zase nechtelo neco naslepo kupovat... tenhle bych zkusila:-)
    (obzvlast uz ze nedela ten bily povlak..)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja pouzivam znacku Batiste, bohuzel je tezko k sehnani. A dalsi stalici je praskovy suchy sampon Amica.

    OdpovědětVymazat
  3. O Amice jsem četla, že docela smrdí, ale zase stojí pár korun, což je fajn.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, já mám TIGI ROCKAHOLIC DIRTY SECRET DRY SHAMPOO a ten je teda fakt super. Je sice poměrně drahý, ale vydržel mi asi 3-4 měsíce (používám ho tak 2 x týdně) a jsem s ním moc spokojená. :-) M.

    OdpovědětVymazat
  5. já mám ráda Batiste, ale ráda bych vyzkoušela i Syoss, který se ale bohužel zatím nedá nikde sehnat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Suchý šampon Batiste lze koupit na www.leontinka.cz

    OdpovědětVymazat