úterý 29. listopadu 2011

Moje stálice

Ačkoliv mám ráda kosmetiku a zkouším různé novinky, mám pár svých stálic, které kupuji opakovaně a neustále se k ním vracím. I když občas koupím něco jiného (co kdyby náhodou to bylo ještě lepší, že :), pak se k nim zase pokorně vrátím zpátky. Jsou totiž moje NEJ. 


Meruňkový peeling Alverde





Tenhle peeling mám už asi pošesté. Už mi dochází, ale určitě koupím zase další. Ačkoliv mi obecně značka Alverde zas tak úplně nesedí (všechny krémy, co jsem měla byly hodně lepivé, deodorant nefungoval a smrděl, naopak vlasová kosmetika mi přijde fajn...), tenhle peeling se jim vážně povedl. Má jemná zrníčka, ale přesto dost hrubá na to, aby pleť dobře "vydrbal". Pokožka je po něm krásně jemná. Často mívám na čele takový nerovný povrch, ucpané póry. Když použiju tento peeling (v kombinaci s maskou Freeman, viz další), tak se toho zbavím a pleť se vyhladí. Mohu tedy doporučit. Cena kolem 70 Kč. 

Avokádová, jílová maska Freeman




Tahle maska je moje nejoblíbenější. Hodí se na mastnější pleť. Velmi dobře čistí a vyhlazuje pleť. Maska se nechává uschnout (zatvrdnout) a pak se smyje. 
Tento typ masek mi sedí nejvíce, naopak nesnáším slupovací masky. Spolu s peelingem Alverde jsou super dvojka. Tuhle kombinaci prostě miluju. 
Ještě bych doplnila, že maska má světle zelenou barvu, takže s ní člověk vypadá opravdu sexy :)) Pokud máte malé děti, tak jí můžete použít na strašení, když budou zlobit :)))


Micelání voda Bioderma Sensibio


Micelárku asi není třeba dlouze představovat, myslím, že je na blozích a fórech celkem profláknutá. Já jí mám moc ráda, protože to je univerzální čistidlo i odličovadlo. Super je i na cesty, kdy nemusíte tahat čistící gel, oční odličovač a tonikum..ale vezmete pouze micelárku, která vše nahradí. I doma stačí použít micelárku a krém a je to. Nemusíte mít tunu lahviček, tohle bohatě stačí. Nezanechává lepivý pocit, tak není třeba jí oplachovat. Zkoušela jsem i levnější micelárky např. Ziaja, ale bohužel se s ní nedá srovnávat (naivně jsem si říkala, že by mohla být náhradou za stovku místo pětistovky za Biodermu, ale bohužel. Lepila, tak podivně pěnila - nebyla to je voda, ale taková pěnívá voda, vůně mi neseděla.... hm,nic moc). 

Kopřivový šampón Dixi



Kopřivový šampón - klasika našich babiček. Pokud děláte se svými vlasy neustále psí kusy jako já (různé regenerační přípravky, stylingové přípravky, pořád na ně něco patláte a zkoušíte...), pak se vám může občas stát, že jsou vlasy takové splihlé a uplácané. A právě potom je čas na kopřivový šampón. Mám ho stále v záloze. Skvěle myje vlasy, máte pocit opravdu čistých a umytých vlasů a dodává objem. Trochu vysušuje vlasy, takže chce to určitě po něm dát kondicionér. Vlasy jsou po něm trochu hrubší, takže se hodí i pro holky s jemnýma vlasama, protože vypadají objemnější a nadýchané. 
Zkoušela jsem i jiné kopřiváky - Hervabera, Kiss, Tania, Luna... a ten Dixi se mi zdá z nich nejlepší. Kupuju ho v Rossmanovi, mají ho ve spodních poličkách asi za 34 Kč. Všimli jste si někdy toho, že ty nejlevnější věci a poklady jsou vždy schované dole v poličkách a ve výši očí jsou jen Loealy apod.? Dobrý fígl jak prodat to nejdražší zboží. Takže koukejte občas v obchodech dolů. Tam se dají najít levnější výrobky a mnohdy opravdu dobré. Mimochodem to tak dělá třeba i Albert. Do výše očí vám dají např. dražší houbičky na mytí nádobí a když sklopíte oči, tak dole najdete levnější za pár korun a jsou na tom kvalitou stejně. No ale to jsem odbočila. Tak jdeme dál. 

Tekuté krystaly Black


O tekutých krystalech už jsem se zmiňovala v článku o kosmetice Black (zde). Je to nejlepší olejíček na vlasy, který jsem kdy měla a už nechci nikdy jiný. 

Sudocrem

O Sudocremu už jsem také psala, v článku o akné (zde). Je to krém, který se používá pro miminka, obsahuje zinek. Je to taková moje první záchrana při všech možných problémech. Když se mi udělá boláček, po epilaci  třísel a podráždění kůže, při škrábancích, popáleninách, odřeninách.... prostě takový univerzální všelék na všechno, který se hodí mít pořád po ruce. Zahojí a zklidní všemožné problémy. Pro mě naprosto super vychytávka. Kupuje se v lékárnách, stojí kolem 80-90 Kč (menší balení... ale i to bohatě stačí). 

Aknecolor


Další můj oblíbenec je Aknecolor. Kupuje se v lékárnách a je to barevná léčivá mastička na akné. Používám jí jako korektor. Velmi dobře kryje pupínky a navíc je léčí. Prodává se ve dvou odstínech, já mám ten světlejší a sedí mi dobře. Je možné koupit oba dva a míchat podle aktuální potřeby (v létě přimíchat více tmavšího, v zimě spíše dát více světlejšího a kapku tmavšího..). Stojí kolem stovky a vydrží opravdu hóóódně dlouho. Já ho používám asi tak 10 let a mám teprve druhé balení :) Někdo ho používá i jako make-up, mě to tak moc nesedí, nevypadá to přirozeně.


Matující papírky Essence


Pokud máte mastnější pleť a brzo se lesknete, tak můžu jen a jen doporučit matující papríky Essence. Přiložíte je na pleť, oni vcucnou přebytečnou mastnotu a přitom nesetřou make-up. Super věc. Cena kolem 60 Kč. Musím tedy říct, že dříve měly lepší balení, byly v plastové krabičce. Teď je Essence prodává v papírové krabičce a tím mě dost naštvali. Je to dost nepraktické. No ale papírky zůstaly stejné, takže určitě budu kupovat dál, jen doufám, že je časem zase vrátí do lepší krabičky. Tohle není ončo :/


Dermacol make-up cover


Dermacol dělá skvělý maxi-krycí make-up. Já ho tedy používám jen jako korektor. Zakryje všelijakou neplechu, super je hlavně na zarudlé boláčky, se kterými si běžný korektor neumí poradit. Je to hutná pasta, která schová vše. Má to být tedy správně make-up, ale na celém obličeji by vypadal hrozně. Balení je veliké, vůbec neubývá, takže ho budu mít asi až do důchodu. Stojí 100 Kč. 


Mám 2 odstíny 208 a 209. 208 je hodně světlá, 209 zase na mě moc tmavá, navíc dooranžova. Je mezi těmi odstíny velký skok, bohužel bych potřebovala něco mezi, tak je míchám. Takto to vypadá dohromady. 


Klasická modrá Nivea


Krém našich babiček (stejně měly fajn kosmetiku, nemyslíte?). Univerzální krém na vše. Na suchý nos, na odřený nos od rýmy, na celý obličej, jako oční krém, na suché paty, kolena.... Nesmí mi nikdy chybět v kosmetické taštičce. 

Vazelína


Další univerzální produkt. Používám ho na rty (hlavně v zimě je super na popraskané rty i na rozpraskané koutky). Dále ho používám i na záděrky u nehtů a na paty (před spaním nanesu silnou vrstvu na paty, přes to dám ponožky a ráno jsou hezky hladké). 

Teď mám značku Isana z Rossmana. A řekla bych, že lepší je Balea z DM drogérie. 


Maybelline dream matte mousse


Můj nejoblíbenější make-up z drogérie, více jsem o něm psala zde.

Antibakteriální mýdlo Protex


Tohle mýdlo používám k čistění všech možných kosmetických věcí. Hlavně na štětce, houbičky, aplikátory a hřebeny. Někdy se doporučuje také pro holení třísel (místo pěny na holení), protože po něm nevznikají pupínky. Mně osobně to tak nesedí, ale můžete vyzkoušet. 

(Jen taková vsuvka - pokud máte třeba opar nebo zanícený pupínek a potřebujete vydesinfikovat balzám na rty nebo korektor, tak ho dejte do mrazáku. Mráz ničí bakterie, takže pak můžete přípravky používat dále, aniž byste si roznesly infekci). 

Sprchový gel Dove

Zapomněla jsem vyfotit, tak dám jen odkaz. Jejich sprchové gely mám vážně ráda, vlastně už jiné asi nekupuji. Kůže je po nich hezky hydratovaná a hlavně se hodí na holení. Obecně nemám ráda, když musím používat moc lahviček, takže pěny a gely na holení už jsou pro mě zdržovačka. Dove je krémový, takže po něm žiletky pěkně kloužou a navíc hydratuje, takže je kůže potom vážně dobrá. Takže ve sprše jen namydlím, oholím a tím jsem i umytá a kůže navíc hydratovaná. Je to taková rychlovka, nepotřebujete další 3 lahvičky a máte vše s jedním přípravkem z krku. Pro mě je sprcháč Dove miláček. 

Měla jsem i gely z řady visiblecare a na hydrataci jsou také dobré, na holení už horší. Takže spíše doporučuji ten výše. 

Bezbarvá řasenka Miss sporty


Tuhle řasenku používám roky místo gelu na obočí. Stojí kolem 80-90 Kč a je bezva.

Tělové mléko Johnson



Pokud nesnášíte mastná tělová mléka, tak doporučuji Johnson. Krásně se vsákne, téměř okamžitě a zanechává jemnou, hladkou, voňavou kůži. Můžete se hned oblíct, aniž by se na vás přilepilo oblečení :). Vůně je příjemná, jemná, taková mýdlová. Pro mě je to jediné tělové mléko, které nezanechává žádný povlak na kůži. 
Na nějakou extra hydrataci není. Pokud tedy máte hodně suchou kůži, tak vám asi stačit nebude. Ale na normální pleť mohu jen a jen doporučit. Dá se použít i na obličej. 
Nevýhodou je, že se špatně shání a v DM ani Rossmanovi jsem ho neviděla. Mám ho z Globusu. 

Oční odličovač Garnier


Můj nejoblíbenější oční odličovač je Garnier. Měla jsem ho už několikrát a nemůžu si ho vynachválit. Je to jen obyčejná vodička, což mi sedí. Nemám ráda olejové odličovače, která zanechávají rozostřené vidění. Garnier nepálí, neštípe a sedí mi. Ale zrovna odličovače jsou natolik individuální, že se tady těžko cokoliv doporučuje.

To je vše. Jinak vše ostatní pořád hledám, zkouším a testuji. A jaké jsou vaše stálice?  

9 komentářů:

  1. Několik tebou oblíbených výrobků sama používám a nemůžu si vynachválit. Určitě kouknu po Dixi ( já používám Kiss a nezdá se mi špatný ).
    A vyzkouším i peeling, Freeman avokádo je také moje nejoblíbenější maska! :)

    OdpovědětVymazat
  2. ten Black pouzivam tiez:) a rada by som uz vyskusala nieco od freemana mali sme peeling, ale uz sa minul:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. moc hezky clanek:-)
    takove clanky mam rada, osvedcenen veci:-)
    nektere veci, ktere jsi zminovala, pouzivam taky, nedam dopustit na protex, tekute krystaly, matujici papirky a na micelarku od biodermy:-)

    jinak jen takova poznamecka:-) opar je zpusoben viry.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju za připomínku, máš pravdu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, díky za rady :) Některé věci určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  6. Ráda bych vyzkoušela masku od Freemana, ale nevím jistě,kde ji koupit.

    OdpovědětVymazat
  7. Má jí Rossman a Schlecker. Někde bývá i v Tescu a Albertu hypermaketu.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, prosím Tě, které krystaly jsou lepší: ty modré, nebo ty napravo? Kolik stojí a kde kupuješ?
    Díky :)

    Mojí stálicí je sypký pudr z oriflame, nejlepší pudr vůbec a vlasová kosmetika elseve. Jinak ještě vazelína - z lékárny Valinka, vydrží snad 10let.

    A co bys řekla, že více kryje - aknecolor nebo dermacol? /konkrétně na kruhy pod očima/

    Moc děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oboje krystaly jsou velmi dobré a podobné, ale o kousek lepší jsou ty bílé (průhledné). Kupovala jsem je zde:
      http://www.vlasy-kosmetika.cz/?searchstring=krystaly&flr_state=1&submit=OK

      Měli by být k dostání i v kadeřnických potřebách. Zkus si vygooglit, jestli v okolí nějaké máš. Black vede např. Cmíral, seznam prodejen je zde:
      http://www.cmiral.cz/prodej

      Více krycí je Dermacol a pod oči vhodnější. Aknecolor je opravdu na akné, takže i kvůli složení (které trochu pupínky vysušuje), by pod oči nebyl to pravé ořechové.

      Dermacol kryje opravdu velmi silně, takže pokud máš nějaké výrazné kruhy pod očima, tak to bude dobré.

      Pokud máš jen jemnější, tak je fajn i tekutý korektor Affinitone od Maybelline (za 90-100 Kč). Mají ale jen dva odstíny - oba světlé. Není tak extrémně krycí, ale na jemné kruhy stačí a okolí očí hezky rozjasní.

      Vymazat