pátek 21. října 2011

Recenze: Dermacol satin make-up base x Loreal studio secrets

Dneska přináším další porovnání, tentokrát bází pod make-up. Možná si říkáte, že báze znamená další patlání navíc, ale můžu vám slíbit, že jakmile bázi někdy vyzkoušíte, už jí nebudete chtít dát z ruky. Pleť s ní totiž vypadá mnohem lépe.


Obě báze mám moc ráda.
Dermacol satin make-up base je silikonová báze. Je to takový slizký gel (hodně připomíná konzistencí lubrikační gel :). Pleť krásně vyhladí, schová póry a make-up se po ní skvěle roztírá. Udělá takovou kluzkou pleť, takže i když máte třeba opravdu hutný make-up, tak ho rozetřete bez problémů, aniž by vám zanechal barevné čmouhy na pleti. Na to je tedy super. Ještě se mi na ní líbí to, že pleť je po ní taková zářivější. Řekla bych, že dělá lehce glow-effect - efekt lesklé pleti. Nepředstavujte si ale umaštěnou, upatlanou pleť, ale takovou zdravě lesklou.
Tuhle bázi bych doporučila určitě na suchou pleť, hodí se ale i na smíšenou a mastnější. Hlavně pokud máte rozšířené póry, tak je hezky schová a pleť pak vypadá hladší. Ovšem nematuje a ani se mi nezdá, že nějak prodlouží výdž make-upu (ve smyslu že se tak brzo nelesknete, na to je lepší Loreal). Jinak bych ale řekla, že make-up se s bází tolik neotírá a celkově drží na pleti lépe. Ale proti lesknutí mastné pleti nepomůže. Asi to ani není její smysl. Tu bázi jsem měla moc ráda, ale po čase už mě začala ta slizká konzistence docela štvát. Tak jsem koupila Loreal.



Loreal studio secrets má konzistenci úplně jinou. Je to krém. I když trošku takové gelovější konzistence, ale pořád krém. Není tak slizká a okamžitě pleť zmatní. S čímž ale souvisí to, že se po ní make-up tak snadno neroztírá a neklouže po ní. Takže pokud používáte nějaký hutnější make-up, tak bych se bála, že bude trochu problém s rozetřením. Já jsem po ní použila Matte Morphose od Lorealu a to bylo v pořádku. Póry zahladí velmi dobře, stejně jako Dermacol. Pleť také hezky vyhladí. A co hlavně mě na této bázi nadchlo je to, že pomůže proti lesknutí pleti! Takže nemusím tolik pudrovat. Dokonce vůbec během dne. Odpoledne už je pleť lesklejší, ale pořád je to pohoda, neházím prasátka jako obvykle. Takže i bez pudru to lze. Pokud chci pořádně matnou pleť, tak použiju odpoledne matující papírky Essence a krajkový pudr Dermacol a je to v pohodě.



Takže na matování určitě doporučuju Loreal. Ačkoliv Loreal dělá i speciálně matující bázi, tak i tahle matuje skvěle (dokonce jsem někde na diskuzích četla, že lépe než ta vyloženě matující - nemám ale obě vyzkoušené, tak nemůžu posoudit).
Pokud máte nějaký hutný, blbě roztírající se make-up nebo sušší pleť, tak vezměte spíše Dermacol.

Co se týče vyhlazení a schování pórů, jsou obě stejné. Záleží tedy, jestli potřebujete spíše matování (Loreal) nebo chcete spíše lesklejší pleť (Dermacol).

vlevo Dermacol, vpravo Loreal

7 komentářů:

  1. ja mam bazu z Elfu, podla popisu je ako ta z Dermacolu a vyhovuje mi

    a vidim, ze toto je novy blog, velmi sa mi tu lubi, tak len tak dalej, pekne pis

    OdpovědětVymazat
  2. ja som tu dermacolku mala, a po case ma zacalo stvat prave ten "mastny" efekt, a myslim, ze mi zvyraznovala "vrasku", co vznika ked sa usmejes, neviem ako to pomenovat, inak suhlasim s Heidi pekne pises, super, len tak dalej!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně, Evie, ze začátku jsem z té báze byla nadšená, ale po čase už mě ta slizká konzistence štvala. Ale báze je to určitě dobrá. A děkuju za pochvalu, potěšila mě :)

    OdpovědětVymazat
  4. dekuju za recenzi:-)
    ja mam tu od ddermacolu a jsem teda spokojena. nepouzivam ji kazdy den, ale relativne dost casto a vzdycky me udivuje, jak maličko jí staci.
    slizka konzitence me zatim nestve, ale ted cos to tema otevrela se bojim, ze jsem naockovana:DD

    tu loreal jsem zkousela na ruku v drogerii a prislo mi, ze kdyz jsme pres to dala makeup, ze se to lehce žmolilo:(

    OdpovědětVymazat
  5. Color Beam, máš pravdu, občas žmolek udělá, ale když to člověk setře rukou nebo smete štětcem, tak je to dobré a už to potom v průběhu dne nijak nežmolkuje. Což mi přijde celkem dobré, jsou věci, které se žmolkují i v průběhu dne, když se člověk podrbe na obličeji. Loreal dělá žmolky maximálně při nanášení, jinak už pak ne. Je to trochu nepříjemné, ale i přesto bych řekla, že je ta báze dobrá a na matování výborná.

    OdpovědětVymazat
  6. Mela jsem Dermacol bazi a ta mi dost ucpavala pory, takze se ted vali nekde v supliku ... Premyslela jsem o Studio secrets, ale nevim, nechci zbytecne vyhodit 400,- ... Jeste jsem uvazovala o bazi od Catrice.

    OdpovědětVymazat