neděle 24. února 2013

Recenze: Make-up Max factor Experience

Dnes přináším recenzi make-upu od Max factor Experience. Make-up jsem pořídila na Aukru za 2 stovky, což mi přijde adekvátní cena na Max factor. Pořád si myslím, že je to značka na úrovni Maybellinu a ty ceny v drogériích mi přijdou hodně nadsazené - ale holt slogan "make-up maskérů filmových hvězd" dělá své a lidé jsou ochotni tyhle ceny akceptovat, tak se za ně prodává dál. Nechápu, ale což :) 



Make-up mám ale ráda. Musím uznat, že je příjemný. Odstín mám 45 raw silk (nejsvětlejší). Je s podtónem do růžova, což se zas tak často u prvních odstínů nevídá. Ani neoxiduje, s čímž jsem měla u některých make-upů Max factor problém. 


Konzistence je hodně tekutá. Takže se make.up velmi dobře roztírá a nanáší, není třeba se s ním pečlivě rozmazávat, uděláte fik fik a máte to :) Bez čmouh a fleků. S tím samozřejmě ale souvisí to, že není moc krycí. Vlastně skoro vůbec. Zařadila bych ho spíše mezi tónovací krémy. Pokud máte pěknou pleť, ale chcete jí sjednotit a trochu poupravit, pak paráda. Je na pleti lehký, ani nevíte, že ho máte, žádné nepříjmené nánosy nebo pnutí. Nečekejte ale dokonale zakrytou pleť alá upravena ve Photoshopu...to tento make.-up neumí. 

Zařadila bych ho někam mezi tónovací krém Dermacol, Rimmel wake-me up, Bourjois 10 hour sleep effect... tak něco.



Make-up je voňavý...nevím, proč to dělají, parfemaci u make-upů nemám moc ráda. Vůně je mně osobně příjemná, jemná, lehká, ale stejně bych jí tam nepotřebovala. Doporučuji tedy raději před koupí očuchat (pokud tedy tester nebude typicky zkažený, jako ve většině drogérií a nebude smrdět zkažením).


Make-up by se měl hodit na citlivou pleť, neucpávat póry a být oil free. Neumím posoudit, nicméně neplechu mi nedělá, pleť nezhoršuje a nemastí, takže asi platí :)

Co se týče výdrže - musí se přes den poupravit. Nevydrží od ráda do večera nehnutě (mně tak tedy nedrží žádný make-up, snad jen Pure gold od Dermacolu). Takže na mastné pleti žádná hitparáda, na smíšené ujde - když hodíte do kabelky matující papírky a pudr, na suché pleti bude podle mě v pohodě (ale nemám jí, tak jen tipuji). Na druhou stranu musím uznat, že make-up nemastí - některé make-upy po několika hodinách dělají vyloženě lesklou umaštěnou pleť, to tenhle ne... ale chce to i tak přes den poupravovat. 

Takže pro mě je to příjemná věc, jsem ráda, když mám doma různé typy make-upů od velmi krycích po lehké a volím je podle příležitosti. Tenhle bych si nevzala na ples, ani do divadla, ale na běžný den, kdy chci mít lehkou fasádu nebo někam na procházku do přírody je fajn. 4 stovky v obchodě bych za něj asi nedala, za 2 stovky jsem s ním spokojená. 

Hodí se určitě i pro začátečníky nebo jako první make-up pro mladé holky - nedá se s ním tolik zkazit, protože je lehoučký a dobře se roztírá, tak si s ním poradí většina žen aniž by jim vznikaly průšvihy typu špatně rozetřeno, mrtvolná maska nebo pomeranč





13 komentářů:

  1. Jenže spousta holčin se začne líčit až když mají tu špatnou pleť a uvědomí si to v kontrastu s vyphotoshopovanými kočkami z reklamy. :-) No a pak je tenhle make-up v drogerce za čtyři sta drahý (což je, tónovák za stovku bych tam sehnala jistě taky) a končí to špatnými make-upy, které flekatí a mají špatný odstín. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. jsem ráda, že jsi tu s novým článkem! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si ho osahávala v drogérii, ale přišel mi bohužel strašně silikonový, nemám ten pocit ráda.

    OdpovědětVymazat
  4. Pro moji problematickou pleť to nebude :(

    OdpovědětVymazat
  5. Škoda toho krytí. Zrovna u tohoto MU bych čekala vysoké krytí. Jinak já mám MF make-upy ráda, z drogerie jsou asi nejlepší.

    alltinygems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Tenhle make-up lepí šíleným způsobem. Nikdy víc.

    OdpovědětVymazat
  7. Také mám jeden od Max Factor a zdá se mi funkcemi velmi podobný :).

    OdpovědětVymazat
  8. super článek a skvělá cena :)

    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Ja mám make upi od Max factoru rada, ale musia byt viac krycie, lebo mám problematickú pleť

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, ráda sleduji tvůj blog. Budu ráda když se podíváš na http://calmeuphoria.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Mám ho doma,ale ešte som ho vôbec neskúšala- zároveň mám aj riasenku tak sa teším ked obe veci poriadne vyskúšam. Tiež sa potom podelím o moje skusenosti na blogu :D ... veľmi pekne spravená recenzia!! Boggerka_Dada

    OdpovědětVymazat
  12. ja ho mam hrozne rada akurat strasne skoda ze ho prestali vyrabat, nevadi mam dokupene do zasoby :) ta vona je podla mna extremny zapach, vazne katastrofa. Kym ine MF make-upy maju super vone toto teda nevyslo. Krytie je osobne na mna strasne slabe, ale ked mam peknu plet hned po nom siaham :)

    Inak ak mas rada knihy pozyvam ta k sebe na giveaway: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/04/aprilova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj. Chtěla bych se leptat, jestli máš nějaký ověřený make-up (z hlediska výdrže) na mastnou případně na smíšenou pleť. Dík

    OdpovědětVymazat