pondělí 29. října 2012

Recenze: Benefit Go TropiCoral

V dnešním zasněženém dni přináším zahřátí v podobě sady od Benefitu Go TropiCoral. Tato sada je k dostání v Sephorě, já jí kupovala v zahraničí za 28 euro (nevím proč, ale drahé výrobky si kupuji zásadně v zahraničí, v eurech mě to méně bolí než v korunách :). Výrobky od Benefitu jsem už dlouho měla na svém pomyslném seznamu, co chci vyzkoušet (nejhorší je, že si vždy jednu věc koupím a zároveň si vyhlídnu dalších 5, co mě zaujalo a chci  vyzkoušet...takže se ten můj pomyslný seznam stále rozrůstá a rozrůstá). Od Benefitu mě lákaly hlavně jejich vyhlášené rozjasňovače a jejich tvářenky a bronzery (nevíte, co dříve vybírat  - coralista, hervana, dandelion, sugerbomb, georgia, hoola...lákavé názvy, pěkné odstíny a vše má pozitivní recenze na internetu). A tak mě zaujala jejich sada, která obsahuje zmenšeniny jejich výrobků a můžete tak vyzkoušet naráz 4 výrobky. 



Já jsem vybrala sadu Go TropiCoral, ale sady měli celkem tři. V každé byla tvářenka, rozjasňovač, tint (nevím, zda se používá nějaký český ekvivalent, je to taková tekutá tvářenka, která se dá použít i na rty), lesk na rty a štěteček. 

 Celá sada je v krabičce, která má na víčku nalepený návod, kam které výrobky nanést.


Po otevření je zrcátko.

Tato sada Go TropiCoral obsahuje:
- high beam
- chacha tint
- coralista tvářenka
- coralista lesk na rty
- štěteček + zrcátko

Další varianty k dostání v Sephoře:

A teď k jednotlivým produktům:

High beam rozjasňovač
Asi nejznámější produkt od Benefitu. Velmi příjemný rozjasňovač, který je ledově růžový, ale po nanesení a rozetření na pleti zanechá pouze univerzální bezbarvý lesk - nebojte se tedy, že budete celá růžová. Efekt je velmi jemný a přirozený. Pleť pěkně rozzáří. Nehrozí velké nepřirozené třpytky ani lesk jako disco koule - jen jemný jas. 
S výrobkem jsem velmi spokojená, na druhou stranu ale musím říci, že výdrž na pleti není celodenní. Během dne se zkrátka ztrácí. Což mě u něj mrzí. I tak bych si ho ale koupila v plném balení, protože je fajn. Ačkoliv je v sadě pouze 4 ml balení, myslím, že ho budu mít velmi dlouho, stačí ho malá ťupka a vůbec neubývá. Takže plné balení 13 ml bych měla asi až do důchodu. A to chci do důchodu vyzkoušet i jiné rozjasňovače, třeba takový NARS. Jenže i ten je veliký - zkrátka bych potřebovala být sedmi-hlavým drakem, abych vše stíhala testovat :D




Chacha tint
Další v sadě byl Chacha tint. Dá se použít na tváře i na rty. Mě příliš neoslovil. Odstín je na můj vkus moc výrazný a oranžový a hlavně se velmi rychle vsakuje do kůže. Vidíte to na fotce níže, kdy jsem s ním ťupla na ruku a potom jsem ho rozetřela, ale v místě původní kapky zůskal na ruce flek, se kterým nejde hnout a drží jak přibitý.Ani voda s mýdlem si s ním neporadí. 
Takže použití na tváře nepřichází v úvahu (protože při ťupnutí a okamžitém rozetření zůstávají vidět ty původní ťečky, vážně se okamžitě vpije do kůže a pak s ním nejde dělat nic) a na rty mi příliš nesedí odstín ani štetečkové balení. 
Ve videu (na stránkách Sephory, viz. výše) ho míchají s high beamem. Je to asi jediná možnost, jak se zbavit toho rychlého vpíjení - něčím ho naředit a smíchat. 
Po velkém balení netoužím, mě neoslovil. 





Coralista tvářenka
Velmi příjemná - ani tuhá, ani prášivá. Jemně namletá, pěkná tvářenka. Není nijak výrazná, na tvářích dodá spíše broskový lesk. Proto jí samostatně příliš nepoužívám, není moc vidět, ale naprosto výborný efekt udělá, pokud pod ní dáte matnou tvářenku. Matná tvářenka dodá výraznější barvu a Coralista jí dodá broskvový jas. Prima dvojku tvoří Coralista s NYC color wheel (psala jsem o něm zde). Takhle kombinace - jedna vrstva color wheelu, na to vrstva Coralisty - je perfektní. 
Klidně bych koupila i velké balení, zdá se mi příjemná. Ale k samostatného používání nemusí pro svojí nenápadnost sedět všem. Výdrž na pleti bohužel není celodenní. 
V balení je i štěteček, který je fajn (většinou v těchto sadách jsou tvrdá škrábavá košťata), ale tento šteteček je dobrý. Stejně používám svůj velký štětec, ale i tento se dá s klidem použít.  





Coralista lesk na rty
Jemně voňavý, příjemný, nelepivý, nezanechávající nepříjmený povlak na rtech. Lesk je dobrý, jsem s ním spokojená. Na druhou stranu bych asi plné balení nekoupila, je mi líto investovat tak velké peníze do lesku a stačí mi bohatě lesky za 60 Kč. Mám jich asi milion, různě je ztrácím, zapadají mi všude možně. na rtech je hned olížu a sním a proto bych za něj asi více než 150 Kč nedala. Coralistovi ale nemám jinak co vytknout, snad jen barva na někoho může být příliš výrazná




Tady ještě přidávám návody, které jsou obsaženy na víčku.






Takže závěrem - jsem ráda, že jsem sadu vyzkoušela a konečně zkusila něco od Benefitu. Velké balení bych koupila jen od Highbeamu a tvářenky Coralista, zbylé dva produkty bych si znovu asi nekoupila.


14 komentářů:

  1. Benefit má podle mě jednu velkou výhodu v tom, že má krásné obaly. K Benefit stojanu se jdu podívat snad pokaždé, když jsem v Sephoře :) Nicméně krom tvářenek mě ze sortimentu nic moc neláká. Mými favority jsou Sugarbomb a Coralista (tedy po tvé recenzi Coralista už méně, neboť mám ráda výraznější tvářenky), ale cena v ČR Sephoře mě prudce odrazuje. Můžu se zeptat, kde sis sadu kupovala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se také nejvíce líbí tvářenky...jo, obaly jsou taky parádní i ty názvy. Mají to zkrátka dobře promyšlené jak na nás ženy :) Coralista je opravdu takový jemný a světlý, a ačkoliv mám světlou pleť, tak na mě není moc vidět...i na té fotce je sotva vidět, je to spíše průhledný broskvový lesk. Určitě ne klasická pigmentovaná tvářenka.

      Vymazat
    2. ceny jsou strasny no.. doporucuju pockat ne nejakou zajimavou akci v Sephore. Ja chytla 2+1 a 30% na vsechno. To uz pak jde.

      Vymazat
  2. Je to roztomilá sada, kdybych si jí pořídila, tak by mě ale dost mrzelo, že mi něco nevyhovuje. A tady bych byla nejvíc spokojená asi s leskem, ale jak si sama psala, těch máme každá dost :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Ta sada vypadá krásně, dala bych si říct :).

    OdpovědětVymazat
  4. tiež by som radšej brala ísť do obchodu ako objednávať cez net.preto nemám vlastne ani šancu nič od nich vyskúšať :/

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to krásně! Jen je škoda, že ti některý produkt nevyhovuje, když už si za sadu tolik utratila... ale třeba se nějaký využití najde :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná sadička, nepohrdla bych :) A hezký článek!
    stars-by-lucy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Paradoxne ma obaly velmi nezaujalo, azna par vynimiek... Vasde mozne nachadzam recenzie na tvarenky a vyzeraju, ze disponuju celkou slusnou vydrzou ;) u nas bohuzial sephora nie je, takze celkom statocne odolavam ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to krásně, ale nějak moc mě to neláká. Asi mě odrazují ceny.

    OdpovědětVymazat
  9. Pekná sada, ale asi by som si ju kúpila len kvôli rozjasňovaču :(

    OdpovědětVymazat
  10. Já teda hrozně toužím po high beam a nějaké hezké tvářence, ale zároveň chci spoustu jiné kosmetiky, takže se ke mně Benefit ještě nedostal :/. Fakt to musím napravit!

    Nominovala jsem tě na TAG, kdybys chtěla, tak je tady:
    http://kejtyna.blogspot.cz/2012/11/tag-11-zajimavosti-o-me-osobe.html

    OdpovědětVymazat
  11. Já tvářenky benefit miluju.

    http://www.pudlo.cz/blog

    OdpovědětVymazat
  12. Mám od Benefitu tvářenku Hervanu a to je pro mě špička mezi tvářenkami, i když se přiznám, že i tahle mě moc lákala vyzkoušet. Skvělá recenze, díky z ni. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat