sobota 8. září 2012

Oblíbenci na smíšenou/mastnou pleť

Dnes přináším přehled svých oblíbenců na smíšenou/mastnou pleť. Tahle kombinace se mi nejvíce osvědčila a pomáhá mi udržovat pleť matnou, zároveň vyživenou a hlavně bez ucpaných pórů. Kolikrát nejsou důležité jednotlivé výrobky ale jejich vzájemná kombinace. A mně sedne tato:


Denní péče:
- Garnier čistící krémový gel na suchou pleť
- Loreal triple active na smíšenou pleť (pozor mají dva druhy, tento je BEZ nápisu fresh)


Možná se vám bude zdát, že je toho málo. Jen dva výrobky? Ano. Opravdu se mi osvědčilo na mastnou pleť - čím méně, tím lépe. Úplně jsem vypustila pleťové vody. Kdysi jsem poctivě dodržovala klasické 3 kroky - čistící gel, pleťová voda, krém (a ještě jsem rozlišovala denní a noční). Ale pořád mě trápila lesklá pleť, hlavně v odpoledních hodinách jsem byla jak zrcadlo, ráno jsem se budila s mastnou pletí...a pořád jsem nevěděla, co je špatně, vždyť se o pleť přece starám? A pak jsem přišla na to, že mi to dělají pleťové vody, tak jsem je úplně vyloučila. A najednou se pleť dala do pořádku. Bála jsem se, že nebudu mít takový čistý pocit, že se pleť třeba zhorší...ale nic takové se nekonalo, naopak. Takže pokud máte stejné problémy, zkuste pleťovou vodu úplně vyřadit. Ze začátku vám možná bude něco chybět, ale po čase se pleť uklidní. A samozřejmě je to také rychlejší a je méně patlání :) Používám to tak ráno a večer. Ten krém používám i na noc, nestřídám ranní a noční krém a opět mi přijde, že je to lepší - opravdu mi přijde, že minimum výrobků dělá mnohem lepší službu než miliony produktů. Takže zkoušejte, kombinujte, vynechávejte. 

Čistící gel Garnier je sice psaný na suchou pleť, ale mastné pleti dobře sedí. Čistí, ale nevysušuje, pleť nepříjemně nepne a konzistence je příjemná. 

Loreal triple active je krém na první pohled hutnější, ale rychle se vsákne a pleť zůstane taková "naducaná", ale matná. Hlavně neucpává póry, což je paráda. Pokud by byl na vás přesto pořád moc hutný, tak můžu ještě doporučit Ryor Aknestop, který je lehčí. Oba krémy jdou dobře pod make-up. Pokud přesto máte po krémech pocit mastnější pleti, tak před líčením použijte matující papírky. Odsajou přebytečný krém (to co bylo potřeba, už se vsáklo).


Jednou týdně:
- Freeman avokádová maska
- Alverde meruňkový peeling


 Jednou týdně používám tuto kombinaci. Krásně čistí a vyhlazuje pleť. Freeman je klasická smývací maska (nanesete, necháte zaschnout, smyjete). Nemám ráda slupovací masky, tohle mi vyhovuje. 

Peeling Alverde je spíše hrubější, což by někomu nemuselo vyhovovat, ale mě sedí právě proto, že tu pleť pořádně vydrbe a obrousí a tak černé tečky zmizí. Ačkoliv mi 90% produktů od Alverde nesedí, tak tento peeling kupuju opakovaně a zdá se mi výborný. 

Stejnou službu akorát 2 v 1 udělá i maska Lush Magnaminty. V našem městě Lush nemáme, takže proto jí nekupuju a navíc mi vadí, že má krátkou dobou trvanlivosti (snad jen 3 měsíce?), takže jí pořádně nestihnu spotřebovat. Nicméně doporučit jí také mohu. 

Lokálně:
- Sudocrem
- Aknecolor


Když se sem tam vyrojí nějaká neplecha, používám tyto dva produkty z lékárny. Na Sudocrem už jsem chválu psala několikrát, Aknecolor myslím také všichni znají (je to jako korektor, který zároveň léčí). 

Mojí péči pak ještě tvoří odličovač očí a oční krém. A to je vše. Myslím, že to bohatě stačí a tato kombinace mi vyloženě sedí a snese se spolu velmi dobře - pleť není vysušená, ani mastná - zkrátka vše akorát. Ale znáte to - každý si musí najít tu svojí kombinaci :) 

Závěrem snad jen mohu říci, že kolikrát  je jednotlivý výrobek fajn, ale nesnese se s jiným produktem. Takže zkoušejte make-upy na různé krémy, krémy po různých odličovacích přípravcích, něco vynechte....a pozorujte, co to s vámi udělá. Mnohdy vás překvapí jak jeden a ten samý krém může být pod jeden make-up super, pod druhým se drolit. Zkrátka se nějaké složky produktů občas navzájem poperou. Takže než nějaký make-up vyhodíte proto, že se drolí nebo se po něm lesknete, tak mu dejte ještě šanci s jiným krémem - on totiž může být zakopaný pes i tam. To samé i ty pleťové vody. Je to zkrátka věda, vychytat správnou kombinaci. Stejně tak se mi osvědčilo nepoužívat produkty z jedné řady - např. krém na mastnou pleť, odličovač na mastnou pleť. Ale vzít jedno na suchou a jedno na mastnou. Aby pleť nebyla moc přesušená, ani přemaštěná. Kašlete na nápisy na výrobcích a na doporučení na obalu, že si máte nakoupit celou řadu. Ono to paradoxně někdy spíše uškodí, ačkoliv jednotlivé produkty jsou fajn. 



15 komentářů:

  1. Tvůj článek se mi líbí :) Já mám také mastnou pleť. Mužů se zeptat zda jsi někdy vyzkoušela nějakou micerální vodu? Ta sklidní, vyčistí pleť a zatáhne póry, fakt úžasná věc :)
    http://www.zeldamartina.blogspot.com/?m=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, zkoušela jsem Biodermu, Ziaju a LRP... akorát mám pocit, že občas po ní působí pleť leskle, to už jsem taky vypozorovala. No je to občas věda, ta kosmetika :)

      Vymazat
    2. To máš pravdu. I já stále zkouším a objevuji nové věci :)

      Vymazat
  2. Moc pěkný článek. A nějaký odličovač na obličej nemáš? Já bych se bála, že mě jen gel dostatečně nevydrhne. Ale jinak chválím, že ses zmínila o tom, že důležitá je správná kombinace produktů - s tím víc než souhlasím. Jinak ten krém od L'Oréal jsem měla a je fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký článek, na ten peeling od Alverde se podívám a na Sduocrem už si brousím zuby dlouho, konečně si ho musím koupit.

    OdpovědětVymazat
  4. aknecolour pouzivam také ! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, všechny tyhle výrobky pro mě byly bohužel zklámáním, což mě mrzí, ale každá máme jinou pleť. :) Krém na mě málo hydratoval, gel podle mě špatně čistí, maska vysušuje a peelingy nepoužívám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jaký používáš gel? Ten krém se mi zdá hydratační hodně, neměla jsi ten gelový s nápisem Fresh?

      Vymazat
    2. Jestli myslíš gel jako čisticí tak se mi víc osvědčil takový modrý od Lirene, i když je levnější. A krém jsem měla tenhle, bohužel na mě byl asi málo, jinak byl skvělý, i vůně se mi moc líbila. :(

      Vymazat
    3. jojo čistící gel - inspirace není nikdy dost a i když mám svoje oblíbence, tak ráda zkusím něco jiného :)Děkuju

      Vymazat
  6. já mám odličovací vodu i krém od LRP a nemohu si je vynachválit :) jen cenově je to trochu náročnější :/

    OdpovědětVymazat
  7. Mám mastnou pleť, a používám pleťovou vodu od Clean&Clear. Takže se určitě porozhlédnu po tomto čistícím gelu od Garnieru, dám mu ještě druhou šanci (Garnier pure s tím kartáčkem na lahvičce a jeho čistící „pěna“ pro mě byla obrovským zklamáním).

    OdpovědětVymazat
  8. Polovinu mám, asi zkusím ještě ten peeling.

    OdpovědětVymazat