pátek 17. srpna 2012

Vychytávky do kabelky + jak být celý den svěží

Podle reklam by měl make-up vydržet 24 hodin, oční stíny se neslívat do čárek, řasenka nerozmazávat a rtěnka se neotírat. Teorie pěkná, ale znáte to. Ráno se nalíčíte všemi těmi zázračnými produkty, výsledek vypadá dobře, po pár hodinách v práci nebo ve škole už je ale upravenost ta tam. Na přelíčení nejsou podmínky a tak vám poradím svoje rychlo-upravovací fígle a to, co se vyplatí přihodit do kabelky.

Matující papírky

Pokud vás trápí mastnější pleť, tak se po pár hodinách budete lesknout. Vzdejte hledání make-upu, který vaší pleť udělá matnou na celý den, takový neexistuje (alespoň já ho neobjevila a že už jsem jich měla miliony...jak z drogérie, tak parfumérie, tak lékárny...) a smiřte se s tím, že úpravy během dne budou nutné.
Matující papírky jsou bezva, protože odsají přebytečný maz, ale přitom nesetřou make-up. Když je nouze nejvyšší, dá se použít i papírový kapesníček, tak dobře ale neodsává a hlavně vám setře make-up. Je lepší alespoň oddělít z něj jednu tenkou vrstvu a tím přetřít pleť.



Potom už pleť přepudrujte - já mám ráda krajkový pudr Dermacol nebo Rimmel stay matte.

Nechcete-li s sebou tahat velký štetec na pudr, pořiďte si zasunovací, který je maličký. Nedoporučuju ho ale z Rossmana (takový stříbrný,  mají tam tu svojí značku štětců - lovely něco? - beaute něco? - tak nějak, bohužel nevím přesně) , ten hodně pelíchá a při mytí smrdí a teče z něj černá barva!

Výhodou těchto štětců kromě velikosti je i to, že mají ochranné víčko, takže se vám neponičí štětinky a hlavně se vám nezaprasí obsah kabelky nebo kosmetické taštičky od pudru.


Upravte oči
Aby vám oční stíny déle vydržely, používejte pod ně báze (fajn poměr ceny/kvality je podle mě báze Artdeco). Pokud se přesto stíny slijou do linky, rozmázněte je prsty, je to nejrychlejší a vypadáte hned upraveněji. 

Pokud se vám rozmazala řasenka, vezměte papírový kapesníček (nebo na záchodech mívají takové ty papírové utěrky), přeložte je na půl, lehce přehyb namočte vodou a setřete čmouhy pod očima. Můžete si pořídit i zmizík na make-up, který dělá třeba ELF:

odkaz na něj


Osvěžte dech
Pokud se cítíte už poněkud nečerstvě, osvěžte dech. Uvidíte, jak vás to nakopne. V ideálním případě si vyčistěte zuby (existující i skládací kartáčky a mini-pasty do kabelky), pokud to nejde, tak si pořiďte buď ústní vodu (v malém balení, nebo si přelijte svojí ústní vodu do mini-lahvičky) a vypláchněte si ústa. Další alternativou jsou i ústní spreje. A když ani ty nejsou, tak vás zachrání alespoň žvejkačka nebo větrový bonbón. 

Přemázněte rty
Každá správná žena by měla mít v kabelce nějaký ten balzám na rty, lesk nebo rtěnku. Pokud už máte svěží dech a ještě si namáznete rty, budete se cítit jak znovuzrozená. 

zdroj



Přečešte vlasy
Upravenost vám navrátí pročísnutí vlasů. Ideální jsou malé hřebeny (např. v drogérii Teta mají malé kartáče na vlasy). Verzi do kabelky dělá i Tangle Teezer (hledejte označení kompatibilní) a nebo pak jsou variantou i skládají hřebeny. Výhodou je, že se nepolámou štětinky, když ho ledabyle hodíte do tašky a že nezabírají mnoho místa.

zdroj
zdroj



Navoňte se
Do kabelky je vhodné přihodit i miniparfém. Dělají se malá balení, do kterých můžete přepumpovat svůj oblíbený parfém. Mrkněte třeba na http://www.travalo-shop.cz/. Přeci jen se budete cítit svěžejší, když budete hezky vonět. 


Tady je vidět, jak to funguje v praxi:



Matovat pleť, umáznout oči, osvěžit dech, přetřít rty, učesat vlasy a navonět se - 
tohle je úplný základ, jak se dát na záchodě ve škole nebo v práci rychle do kupy. Zní to možná hrozně, ale tohle máte hotové za minutku a ani v kabelce vám tyhle vychytávky nezaberou mnoho místa.

Pokud ale chcete ještě další kravinky do kabelky, tak taky je další inspirace, kosmetické firmy toho navymýšlí opravdu spousty:

- Olejová tužka na nehty: nudné přednášky ve škole vám může zpříjemnit pomazání nehtové kůžičky (např. Body basics)
- Odlakovací papírky na nehty: pokud nesnášíte odprýskaný lak na nehtech, tyto papírky vás zachrání (např. Isana z Rossmana), pro více informací mrkněte třeba na blog Moniky tady nebo Plum zde, tady se přiznám, že o nich vím právě od holek.
- Antibarkteriální gel na ruce: hodí se třeba v počítačové učebně nebo po cestě v MHD (víte o tom, že nejvíce bakterií je prý právě na klávesnicích a na opěradlech u židle? Prý více než na záchodovém prkýnku...zajímavé, že :D). Dělá ho celá řada značek, takže výběr je opravdu široký, seženete běžně v DM a Rossmanu.
- Dětské ubrousky, intimní ubrousky, odličovací ubrousky - zkrátka si můžete vybrat všechny možné i nemožné ubrousky, které se občas mohou hodit :)
- Termální vody ve spreji - pro osvěžení v parných dnech se hodí přestříkání vodou, vyrazte pro ně do lékárny, nejlepší se mi zdá Avene, má nejlepší rozprašovač a dělá nejjemnější mlhu. Opičí se už i drogérkové značky, takže je k dostání např. i od Baley nebo Evian.

A jeden závěrečný tip do kabelky. Často si všímám v TAGu What is in my bag, že holky nosí miliony kravinek, ale často jim chybí něco pro svojí bezpečnost. Co takhle přihodit alespoň pepřový sprej? Nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit a když už nosíte samé kosmetické blbosti, co přidat něco, co vám může zachránit kůži? Vyrazte pro něj třeba do mysliveckých potřeb (pokud čte nějaká Plzeňačka, tak v Plzni jsou u Mikulášského náměstí) nebo pohledejte po netu. Stojí pár korun a může se hodit!

Zdroj








8 komentářů:

  1. Parfémky si už hodně dlouho přestřikávám do těch malých flakónků.Mají pěkné i v obchůdku Yves Rocher.

    OdpovědětVymazat
  2. Páni! Super článek, úplně nádherně se mi četl a byla jsem celkem nešťastná když skončil. Tento se ti opravdu povedl. Pepřák? Užitečná věc. Když se tam díváš na ty TAGy, tak se koukni, kolik těm holkám je. Mě je třeba 14 a budu ten TAG brzo taky dělat, jakmile začne školní rok a nepotřebuju ho (pepřák) zatím. Kabelu nosím jen do školy a tu mám 50m od baráku :D Jenom přejdu jednu křižovatku. A když jdu někam, kde by to mohlo trochu nebezpečnější, tak nikdy nechodím sama a nikdy to míst, kde to moc nežije. Takže já si myslím, že pro některé holky je to zatím zbytečné. Ale dobrá poznámka ;)

    monikanov.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělej článek, přesně tyhle věci v kabelce mám :) Jinak ahoj z Plzně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Bezva článek :-) Se vším souhlasím, i s tou bezpečností. Byl to docela oříšek sehnat v Plzni pepřák, ale nakonec se zadařilo, myslím, v Kollárovce. Prodávají tam zbraně apod., tak třeba další tip pro nějakou Plzeňačku ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj mám dobrý tip na pepřový sprej. Mám tenhle http://www.myslivecky-obchod.cz/cz/myslivecke-potreby/7-myslivecke-potreby/217-osobni-ochrana/947-obranny-sprej-peprovy---svitilna-tornado-40-ml---obranny-sprej-p-detail když zasuneš pouze prst, tak zvedneš horní plast a pepřák se rozsvítí velice ostrým světlem takže případného útočníka za a) vystrašíš za b) na něj pořádně vidíš. Taky to není pepřák ve stylu deodorantu, střílí jakoby paprsky, takže nějaký vítr nevadí. A taky mi říkal jeden kamarád voják, že má zkušenost, že to funguje i přes oblečení. ;) No a taky když nemůžeš ve tmě v kabelce najít klíčky že... O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, já se v tich pepřácích právě moc nevyznám, tak děkuju za ponaučení. Já mám ten, co jsem dala obrázek, říkali mi, že funguje i na zfetované lidi (že prý na ně jinak pepřáky moc nefungují, tak to mě zaujalo). Ten tvůj vypadá také dobře, to světlo je dobrá vychytávka.

      Vymazat
  6. souhlasím s těmi matujícími papírky, mám stejné od essence a mám je moc ráda!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, měla bych pro vás malý tip. Když si po nalíčení zafixujete make-up kvalitním fixátorem make-upu, tak žádné další vychytávky během dne už nebudete potřebovat, protože make-up pak drží až do večera jako přibitý. Jediné co potřebujete je rtěnka nebo lesk, protože to ani sebelepší fixátor neudrží. Doporučuji All nighter od zn. Urban Decay. Máte některá vyzkoušeno?

    OdpovědětVymazat