úterý 14. srpna 2012

Recenze: Dermacol Matt control make-up

Dermacol přišel relativně nedávno s novým make-upem Matt control. Ze začátku jsem vůči němu byla docela skeptická, protože Dermacol dělá již jeden "matující" (ano uvozovky jsou na místě, protože nematuje ani omylem) make-up a to Matt cover (tento). Nezaměňujte je, protože jsou oba odlišné! Ten jejich Matt cover je úplně tragický, nekryje, nematuje a zalejzá do pórů...proto když jsem viděla, že se pustil Dermacol do dalšího matujícího make-upu, byla jsem hodně skeptická a chodila kolem něj nedůvěřivě. Nakonec jsem se rozhodla přesto otestovat. A jaké je mé hodnocení?

  

Dermacol se tentokrát poučil a udělal make-up, který opravu matuje. Ano, matuje. Hurá!

Bohužel to má svoje mouchy a to odstíny. Jednička je hodně světlá a na pleti ještě zesvětlá. Takže by se mohlo zdát, že pro bledulky je to pravá volba, jenže...tím, že make-up udělá matnou pleť a v kombinaci s velmi světlým odstínem je výsledek poněkud mrtvolný. Pleti chybí jakýkoliv jas a působí hodně nezdravě a smrtkoidně. Jenže jak už to tak bývá, když se podíváte na druhý odstín, tak ten už je zase o dost tmavší a tak světlým holkám nezbývá nic jiného, než koupit odstíny 2 a míchat si je. A to je investice za 500 Kč. Hm. 

Zde jsou odstíny, upozorňuji, že tady jednička spíše klame, mrkněte na další fotky, je spíše do takové mrkvovo-růžově-podivné barvy. Popř. mrkněte ještě sem a uvidíte, že oproti jiným světlým odstínům celkem vyčnívá. Nicméně na pleti se rozetře a tak ta podivnost není poznat. 

Dermacol matt control odstín 1, 2
Dermacol matt control odstín 1, 2
Další mínus je parfemace. Proč, proč, proč dělá Dermacol voňavé (nebo spíše smradlavé?) make-upy. Proč? Make-up nemá jakkoliv vonět !!! Ach jo. Vůně je nepříjemná a je z pleti cítit. Já jsem pokaždé otrávená, když na obličeji cítím něco, se mi nelíbí. A u make-upu, který mám nosit každodenně mě to opravdu štve. Takže pokud budete testovat v drogérii, čichněte si k ruce (pokud tedy tester nebude starý a zkažený, tak jak to mají naše české drogérie v oblibě a nebude smrdět stářím a zkažením :)). 

Co se týče krytí, je hodně lehké. Takže ideální pro někoho, kdo má dobrou pleť a sem tam pupínek, který doladí korektorem. Výhodou ovšem je, že na pleti je ten make-up lehký a příjemný, takže nemáte pocit nánosů. Krytím bych ho přirovnala třeba k Rimmel wake me up nebo Bourjois 10 hour sleep effect, akorát že výsledek je matný a ne rozjasněný jako u těchto make-upů. Takže lehké máznutí, které pleť ale dá dokupy, že vypadá lépe a sjednoceně. 

Bohužel na opravdu mastné pleti moc dlouho nevydrží a během dne je nutné dělat úpravy (matující papírky + pudr). 18 hodin rozhodně nevydrží. Ale který make-up ano?

Výrobce také píše, že minimalizuje póry - upřímně nevidím v pórech jiný rozdíl oproti jiným make-upů, každopádně je určitě nezvýrazňuje a nezalejzá do nich, takže ano, v tomhle je dobrý.

Make-up se mi zdá docela fajn. Je to lehké máznutí pro někoho, komu to stačí nebo pro mladé holky, které nechtějí mít na pleti výrazný make-up. Osobně mi ale více sedí Pure gold, který lépe kryje, lépe drží a celkově ta pleť s ní vypadá lépe, proto nadále zůstávám u něj. 

Tento je průměrný, není tragický ale ani výdrž není nijak zázračná, jak jsem naivně doufala. Své spokojené zákaznice si jistě najde, ale u mě je to takový průměr, který jsem ráda, že jsem zkusila, ale pravidelně kupovat nebudu. Podobný je i Astor Mattitude, spíš bych možná doporučila ten Astor. 

Přináším ještě porovnání odstínů s Pure goldem.  

Porovnání nejsvětlšjších odstínů "jedniček" - vlevo Matt control, vpravo Pure gold

Porovnání odstínů "dvojek" - vlevo Matt control, vpravo Pure gold


Vše dohromady - vlevo "jedničky", vpravo "dvojky"
Stejně jako výše je ve dvojci vlevo Matt control a vpravo Pure gold


6 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak, a jsem zase na vážkách. Zase tolik ještě nevěřím Dermacolu, abych si jeho make-up koupila po takové rozporuplné recenzi. Pořád přemýšlím o tom pěnovém make-upu od Maybelline, až na to, že jsem prošvihla tu akci v Rossmanu, cos mi doporučila, z jednoho prostého důvodu - nemáme tady Rossman :D. Takže počkám, jestli se třeba neobjeví nějaká akce v Tetě nebo DMku, to mám, dá se říct, za rohem.
    Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nemáš zkušenou s tisknutím slevových knížek v DMku? Podívala jsem se na jednu, teď jsem to přesunula do toho košíku výhod, ale jak to vytisknu? :D Já vím, to bude něco lehkého, ale nikde nic prostě nevidím :D
    Jinak, děkuju za tu recenzi, myslím, že jsi mi možná ušetřila nějaké peníze na něco jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, mně zas tolik nesedí, znám lepší make-upy. Jinak já si to tisknu přímo v DM drogérii u toho jejich automatu - přiložíš kartu, vybereš, co chceš vytisknout, vyjede ti papírek a ten dáš na pokladně a za to ti dají knížečku. Bohužel takhle přes internet jsem to nikdy nedělala, tak neporadím.

      Vymazat
  3. To bych se asi zbláznila si míchat dva make-upy. Je to škoda. Taky jsem bledá a skoro všechno je na mě tmavé. Naštěstí se to vždy s pletí nějak sjednotí a dá se to nosit :).

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som si ho kupila vdaka vzorke v časopie a kupila som si odtien dva a som celkom spokojna, aj ked neviem prečo skoro všetkym komu som ho dala ovonať smrdi, mne strašne vonia, začo som bola u tohto makeupu spokojna a v podstate nemam mu čo vytknuť, no 100 ludi 100 chuti :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, bohužel s tebou nemůžu souhlasit. Tyto dva make-upy mám oba, odstín č.1 a spíše mi nevyhovuje ten Matt Control. Po nanešení mi udělá z obličeje "scvrklou švestku" a moc nematuje, za to ten Matte Cover ( mimochodem tohle je správný název ) má krásnou barvu, i když pro někoho moc světlou, krásně se nanáší, je pravda že má jen lehké krytí, ale pleť sjednotí, nevysušuje a matuje!
    To je můj názor, záleží ovšem na typu pleti, každému přeci jen vyhovuje něco jinéhoho. Brzy o nich také napíší.
    http://www.zeldamartina.blogspot.com

    OdpovědětVymazat