úterý 17. července 2012

Pět pokladů

Blogerky teď hodně píší o tom, bez kterých 5ti produktů by nemohly žít. Mně to přijde jako zajímavý TAG a tak jsem vybrala svých 5 pokladů, které bych si vzala na pustý ostrov, které miluju a které doufám nikdy nepřestanou vyrábět, protože pro mě jsou TOP.

 


1) Tangle teezer
Myslím, že není třeba moc představovat. Zázračný kartáč. Od té doby, co jsem si ho pořídila nepoužívám nic jiného na česání mokrých a suchých vlasů. Na vlnité vlasy naprostá paráda. Používám ho i na fénování vlasů - bála jsem se, jestli se nebudou štětinky tím teplem ničit a myslím, že ne. Ale i kdyby, určitě časem koupím nový. Pro mě špička, která za ty peníze (cca 400 Kč) určitě stojí. Kam se hrabe kartáč z  kančích štětin. Jako velké plus vidím i údržbu - nedrží se v něm bordel, vlasy jdou dobře vyndat a snadno se myje. 

2) Sudocrem
Další moje láska. Mastička z lékárny, která je takový všelék. Na akné (ať už vyrážku nebo boláček), na podrážděná třísla při holení, na všechny možné škrábance a jiná bebíčka, která potřebujete rychle zahojit a zklidnit. Cokoliv jsem tím léčila, jsem vyléčila. Přes noc téměř bebíčko zmizí. Jedno mínus je to, že se jedná o bílou mastičku, která je na pleti vidět. Pro mě jsou ale léčivé schopnosti důležitější, takže mi to nevadí. Hodí se úplně na vše. 


3) Tekuté krystaly
Pro mě nejlepší olejíček na vlasy, lepší než všemožná séra Avon, Oriflame, Balea....lepší než olejíček Orofluido od Revlonu... prostě nejlepší. Na suché, vlnité, poškozené vlasy naprostý poklad. Stojí kolem 2 stovek a vydrží strašně dlouho. Měla jsem i modré a tyhle průhledné se mi zdají o chlup lepší. Ale doporučuju oboje. 



4) Sprchové gely Dove
Vyhovují mi proto, že se dají skvěle použít na holení (jako lenoch líný nerada používám pěny a gely na holení, takhle to vezmu ve sprše se srpcháčem a je klid - žiletka po něm dobře klouže a kůže není podrážděná). Pokožka je navíc po něm krásná na dotek. Měla jsem všemožné vůně i modro-bílou klasiku a všechny jsou parádní. A vůbec Dove je super značka (mám ráda i jejich mléka, vlasovou kosmetiku, deodoranty i krém v kulaté krabičce). 


5) Dětský olejíček Johnson (etiketu jsem sloupla)
Jako lenoch líný nemám ráda mazání tělovými mléky a strašně ho flákám. S tímto tělovým olejem jsem namazaná na 20 vteřin. Nanáším ho ve sprše na morkou kůži a pak ještě osprchnu lehce vodou. On se nesmyje (olej se vodou nedá smýt), ale zmizí tak největší mastnota. Kůže je po něm nádherná a vyživená, ale hlavně je to rychovka pro lenochy (na té mokré kůži klouže jedna báseň). Měla jsem všechny vůně, nejvíce se mi líbí fialová na klidný spánek. 


16 komentářů:

  1. Ten Sudocream mě docela hodně zaujal. Že bych si ho pořídila? :)

    OdpovědětVymazat
  2. O Sudocremu čtu už podruhé stejně dobrou recenzi, asi ho zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně Sudocrem na boláky a akné vůbec nepomáhá, což je věčná škoda. Co na mně jakžtakž funguje, je Ichtoxyl, ale to je takový smrad, že by z toho jeden umřel :/ Z tvého výčtu mi chybí zatím jen Tangle Teezer, zatím odolávám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten ichtoxyl fakt smrdí fest a navíc ta barva... :D Sudocrem se mi zdá lepší, škoda, že na tebe nepůsobí.

      Vymazat
  4. Taky mi Sudocream na pleť nepomáhá... :( Tak jsem "ráda", že nejsem sama.. je to škoda.

    OdpovědětVymazat
  5. sudocrem je perfektní a pak jeste zinkova mast z lekarny v tube

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni by měli být na stejném principu, i ten Sudocrem by měl mít v sobě zinek. Já měla zinkovou emulzi Miraclean a hrozně smrděla.

      Vymazat
    2. zinkova mast perfektna,ked si natriem na noc vyrazky alebo synovi-a ten ich ma teda pozehnane- rano su prisusene a nie su tak zapalene :O) proste PARADA !

      Vymazat
  6. Sudocrem vyzkouším co nejdřív. Tangle Teezer mám a souhlasím - už nikdy nic jiného! Sprcháče používám na holení běžně a nemám oblíbenou značku, zatím jsem nenašla žádný, se kterým by to nešlo :). Oleje na tělo mám ráda, nejen Johnson's, teď mám třeba Palmer's.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak běžné sprcháče určitě jdou také, ale ty Dove jsou lepší, že jsou krémové a líp to klouže. Už jsem rozmlsaná :))

      Vymazat
    2. DOVE taky bordovy som kupila mamine minule vianoce v kufriku celu radu...svrbela ju pokozka a tak mi ho dala.Ja cela nadsena som si natrela cele ruky a hrud a do vecera a este aj na druhy den ma vsetko svrbelo...pocula som vsak,ze nie je DOVE ako DOVE a to iste vraj plati o NIVEE,proste ze vyrabana mimo krajiny povodu,je uz domiesana kade cim,a teda najma z Polska :O((

      Vymazat
  7. Sudocrem budu muset vyzkoušet.. kolik vůbec stojí?? Jinak olejíček také používám, ale Aviril :)) ten je taky super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají různé velikosti. Malé (bohatě stačí) - 60g za 89 Kč, 125g za 150 Kč, 250g za 240 Kč a největší 400g za 310 Kč..

      Já mám to nejmenší. A je opravdu bezedné a neubývá, i když ho používám pořád. Takže určitě stačí.

      Vymazat
  8. Ani o jednej veci som nepočula..ale ten Sudocrem určite vyskušam hnned si to pišem aby som nezabudla :) určite sa mi zíde, veľmi pekne ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
  9. láká mě ten sudocrem, čtu o něm už pokolikáté :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tangle Teezer me navzdory chvalozpevum moc nezaujal. Prece jen, ten plast... Pouzivam kartac s kancimi stetinami a jsem z nej i po roce nadsena. Nekudli, rozcese naprosto spolehlive, vlasy se pekne lesknou. A jeste jeden bonus: Staticka elektrina a vlasy nalepene v obliceji uz me nerozciluji, to se mi s plastem stavalo pravidelne.
    Tisic lidi, tisic chuti... :)

    OdpovědětVymazat