středa 4. července 2012

Narovnání vlasů bez tepla? Zkuste natáčky na suchý zip!

Asi každá žena ví, že fénování a žehlení vlasů není pro vlasy moc zdravé. Bohužel mnoho jiných variant, jak upravit vlasy není. Přesto se stále zapomíná ještě na jednu možnost a to na velké natáčky na suchý zip. Mohlo by se zdát, že natáčky jsou od slova natočit a že jejich výsledkem budou vlnité vlasy. Ale ne vždy to tak je. Základem je vybrat natáčky s největším průměrem. Popř. druhým největším (někdy jsou ty největší moc velké a pokud máte hodně vlasů, těžko by se vám na hlavu vešly a možná by i padaly).




Já mám natáčky z DM. Vlasy mám někam k lopatkám, celkem husté a natáček spotřebuji 20. Kupovala jsem je už před několika lety, ale myslím, že v balení byly po 4 nebo 5. Pro začátek můžete koupit jen jedno balení a vyzkoušet, jak s nimi budete spokojené a pak až dokupovat další.

Jaká je jejich výhoda?
Tyhle natáčky si poradí i s přírodně vlnitými vlasy. Vlasy uhladí a na rozdíl od žehličky neuberou na objemu, ale naopak objem celek dodají.
Pokud milujete vlasy extrémně vyžehlené a uhlazené, pak vám pravděpodobně stačit nebudou, ale na vzdušný hladký narovnaný účes bohatě stačí.

Já jsem si je oblíbila především proto, že mám vlasy polovlnité - nejsou ani krásně rovné, ani nedělají pravidelné prstýnky, ale je to něco mezi - když je nechám jen volně uschnout, vypadají neupraveně. Navíc jsou suché a krepaté. A právě pomocí natáček se vyrovnají, vyhladí a vlasy vypadají upraveně. Navíc bez použití tepla.

Jestli jsou nebo nejsou šetrné je věc názoru - četla jsem, že ten suchý zip může vlasy poškozovat. Já si to ale nemyslím, když se s nimi dobře manipuluje, tak žádné vlasy nevytrhávají, netahají apod., takže já jsem s nimi opravdu spokojená a poškozování nepozoruju a zdají se mi lepší než fénování a žehlení.

Řekla bych, že se hodí i na rovné vlasy, protože přidají na objemu.

Kdy je nandat? 
Vlasy by neměly být mokré, ale ani ne úplně suché. Ideální je, kdy jsou vlasy téměř suché, ale pořád lehce vlhké. Např. schne-li vám hlava 2 hodiny, natáčky dejde tak 1,5 hodiny po mytí - zkrátka spíše až ke konci schnutí vlasů.

Jaký je postup? 
Nejdříve vlasy pročešu Tangle teezerem a dám tekuté krystaly. Je vhodné dát olejíček, protože ty vlasy se pak uhladí a lépe se namotávají.

Začínám na temeni hlavy a dělám nejprve "zadek". Zkrátka vezmu vrchní pramen, namotám, pak pramen pod, namotám, další pod...atd. až mám namotaný zadek hlavy. Pak až začnu dělat boky.
Přední vlasy se dají natáčet buď tak, že uděláte klasicky pěšinku a natočíte normálně bok a nebo pěšinku neděláte a natočíte vlasy dozadu (lze vidět třeba zde). Vyzkoušejte, co vám bude sedět více, záleží i na sestříhání vlasů. Já osobně raději natáčím tak, že mám klasicky pěšinku. Je to vidět na té fotce, co jsem dala u těch natáček na botu - natáčíte je na boku a ne dozadu (popis jak noha, já vím, ale myslím, že to z fotky pochopíte).

Na co dát pozor?
U těchto natáček jsou největším problémem 2 chyby.
Tloušťka pramenu - spíše berte užší než širší. Jakmile totiž vezmete moc tlustý, vlasy vám budou přesahovat natáčku a pak se ošklivě zamotají (vymotávání je potom aaaauuuu).
Konce vlasů - Aby se vám konce podivně nepodtočily a podivně nezkoutily, je nutné při namotávání konce jakoby protočit - namotáte konec a pak jakoby protáhnete zase ke konci. Skvěle je to vysvětleno na videu Blanky Haškové začíná ve 2:40 - zde.

Sundání natáček
Až vlasy proschnou - hodinku, dvě - sundejte je.

Natáčky sundavejte odspodu (tedy od spodních vrstev vlasů - jinými slovy natáčky, které jste natáčely jako poslední, vymotejte jako první).

Aby jste se při vymotávání vlasy nezacuchaly musíte nejprve natáčku nadzvednout.

Ona se totiž jakoby přichytí (připlácne) na vlasy, které jsou pod ní, tak je nutné jí oddělit - tedy nadzvednout a ukazováčkem oddělit od spodních vlasů. Až pak sundavejte! Vlasy chytněte u kořínků a natáčku lehce stáhněte (neotáčejte, nerozmotávejte - nic takového - jen stáhněte). Dejte si třeba prs do toho otvoru a táhněte dolů a přitom druhou rukou přidržujte vlasy u kořínků.

Dá se v natáčkách spát? 
Ne. Ale nebojte. I když vlasy natočíte před spaním, necháte tu hodinku, dvě proschnout a sundáte, tak do rána vydrží rovné, i celý následující den.

Drží?
Ano, není nutné už je ničím sponkovat (když přes ní dáte třeba pinetku, tak ona ty vlasy otlačí a pak jsou i po sundání vidět přehyby). Takže ničím nefixujte, drží dobře samy.

Jak v nich budu vypadat? :))
No, nějak takto, takže ne moc sexy a možná i někoho vystrašíte :)))

To je asi vše, co mě k tématu napadá - možná to zní složitě, ale není to žádné věda. Je škoda, že se na tyto natáčky zapomíná a zbytečně se vlasy tahají přes kulatý kartáč a fénují, když to jde jednodušeji a zdravěji.




14 komentářů:

  1. Moc pěkný článek a výborný tip:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tiež ich mám doma a sú skutočne skvelé. Vlasy potom pôsobia tak nadýchanejšie. :) Pekný článok. :)

    OdpovědětVymazat
  3. woow skvělé! o tom slyším poprvé :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jich mám, vypotřebuji jich na celou hlavu tak 14-15, vypadám pak jako blázen, ještě že mě tak nikdy nikdo neviděl. :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Taky je mám, úplně ty samé, jenže já mám problém ten, že těch vlasů mám fakt moc, a prostě se mi ty natáčky na hlavu nevejdou :D. Mám moc silné prameny ale když je dělám užší tak se to tam nevejde :D

    OdpovědětVymazat
  6. aj ja ich mám a s na nezaplatenie :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super tip :)

    Zvu tě na Sheinside Giveaway !

    http://kockandy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. ahoj,
    jsem tva nova fanynka na tvem moc peknem blogu..
    Urcite jsem udelala dobre, protoze to tu mas vazne moc pekny a tipy na krasu se vzdycky moc a moc hodi. Jestli budes chtit mrkni i ke mne na blog, potesi me to ..NO a rovnou bych si te dovolila pozvat ke mne na GIVEAWAY, ktera prave probiha http://handbagforladies.blogspot.cz/2012/07/thank-you-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za sledování a milý komentář, na blog se určitě podívám - módy a kosmetiky pro inspiraci není nikdy dost :)

      Vymazat
  9. Na tvoj blog som narazila len dnes a určite si prečítam aj staršie články a budem ťa aj naďalej sledovať. Tento článok je presne pre mňa, mám kučeravé vlasy ale chcem mať rovné. Určite si veľké natáčky kúpim a vyskúšam to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za milý komentář, snad budeš s natáčkama spokojená, mně se osvědčily i na vlnité vlasy :)

      Vymazat
  10. Taky je mám, ale o něco menší, takže jsem s nimi jen jednou natáčela a nevím jestli by šlo i narovnání. Jinak odkaz na video, která si přidala je užitečné a asi budu u příštího mytí vlasů experimentovat :).

    OdpovědětVymazat
  11. Mám ty nejmenší a vadí mi, že se mi na ně vlasy prostě nevejdou, mám je hodně husté. Myslím, že by se v natáčkách spát i dalo. Podle mě člověk vlasy s natáčkami nikoho nevystarší, většina lidí si pamatuje vlastní maminku s natáčkami nebo to bere jako super retro.

    OdpovědětVymazat