sobota 2. června 2012

Recenze: Dermacol Pure Gold vs. 24 hour control make-up

Dnes si vezmu na paškál dva make-upy od Dermacolu - Pure gold a 24 hour control. Make-upy Dermacol jsem dlouhodobě v drogériích ignorovala. Kdysi jsem totiž zkoušela jejich levnější make-upy (Matte cover a Acnecover) a oba dva mi přišly příšerné, že jsem je musela po pár použití vyhodit. U dražších make-upů se mi zase nepozdávaly odstíny. 

Od Dermacolu jsem tak používala jen jejich make-up ve zlaté tubě (jako korektor), který jsem si nemohla vynachválit, ostatní make-upy pro mě ale neexistovaly - zvláštní nemoderní obaly, zvláštní odstíny a vyšší cena (i když v Rosmannovi bývá často sleva 25% na výrobky Dermacol). 

Nakonec jsem se ale rozhodla dát make-upům Dermacol ještě šanci a vybrala jsem si tyhle dva:


Pure Gold
Obal Pure Goldu se mi nikdy nelíbil... připadal mi trochu babský, nevkusný, nemoderní a divný (srovnám-li to např. s jejich řadou Imperial nebo krajkovými pudry a tvářenkami, ty se jim povedly trochu lépe). Proto jsem ho dlouho přehlížela, dokud ho nechválila jedna moje oblíbená blogerka... to mě přimělo se na něj ještě zaměřit. A musím uznat, že ten make-up je velmi dobrý a převezl mě na plné čáře. 


K odstínům:
Jsem bledule bledá. Jednička se mi zdála tmavá. Na pleti ale zesvětlá, tak se jí nebojte. Když jsem jí doma zkoušela na ruce, tak jsem si myslela, že jsem opravdu přestřelila, že mi nemůže sedět, nakonec jsem jí nanesla na pleť, kde dost zesvětlala a já si skoro říkala, že by se mi hodil odstín malinko tmavší. Takže se nebojte, odstín na pleti zesvětlá. 
Jednička se mi zdá s podtónem dorůžova. 

Objednala jsem si pak ještě dvojku (naslepo přes internet, bez zkoušení...vím, vím, není to rozumné), kdy jsem chtěla maličko přimíchat do jedničky. Nicméně dvojka je fakt tmavá a oproti jedničce je tam veliký skok. Což mě překvapilo a i když přimíchám málo, tak z toho vznikne takový nepěkný odstín (dvojka je taková hnědavá, jednička dorůžova...no a moc k sobě to nesedí).

Pak jsem šla odstíny zkoumat ještě do drogérie a trojka je zase naopak světlejší než dvojka. Moc tu logiku nechápu, ale zkoušejte i ty vyšší odstíny, protože mohou být světlejší.
vlevo odstín 1, vpravo odstín 2
Make-up:
Ačkoliv make-up má být rozjasňující, žádné třpytky v něm nejsou. Podle popisu by měl být hydratační, tak jsem se bála, že mé mastné pleti úplně sedět nebude, ale naopak. Ačkoliv mám mastnější pleť, tak na mě drží velmi solidně a nadprůměrně oproti ostatním drogérkovým make-upům. 

Výsledný efekt je navíc matný, lze nosit i bez pudru. Je to zvláštní, podle popisu jsem to nečekala, ale opravdu matuje a pleť je taková zdravě upravená a jasná. 

Krytí je spíše silnější, make-up dělá pěstěný dojem, pokud hledáte jen nějaké lehké máznutí, tak na vás asi nebude. Zakryje ale rozšířené póry a problémy s pletí. Když se to s ním přežene, může udělat masku, je i takový hutnější, ale já nanáším stipple brushem a tak je výsledek dobrý. Nepatří mezi neviditelné make-upy a nahé líčení, ale pokud potřebujete více zakrývat, tak to splní dobře a přitom nezvýrazní nerovnosti a póry. 

Pumpička:
Balení má pumpičku. Ze začátku fungovala dobře, když mi ale začal make-up docházet a byl jen na dně, tak začala "prskat". Pumpla jsem a pumpička mi vyplivla make-up a tem mi vždy ohodil zdrcadlo nebo oblečení. Nevím, jestli to je vadný kus nebo to tak dělají všechny, ale ke konci jsem musela vždy uzávěr odšroubovat a nanášet na hřbet ruky trubičkou od pumpičky. Což je docela nepřjemné a zdržuje to. 

Dokud byl make-up plný, vše fungovalo tak, jak má. 

Vůně:
Nepříjemná, ale celkem vyprchá a ofouká se.

Složení:




Závěr:
Make-up solidně kryje, velmi dobře drží, matuje a dělá pěknou upravenou pleť. Ačkoliv podle popisu má být rozjasňující a hydratační, řekla bych, že se hodí na mastnějí pleť, klidně i problematickou, protože dobře kyje a drží nadprůměrně dobře oproti jiným drogérkovým make-upům. Takže na popis tolik nedejde. 
Za mě je to příjemné překvapení a momentálně nejpoužívanější make-up. Řekla bych, že stojí za vyzkoušení, ačkoliv jeho nepříliš půvabný obal spíše od koupě odrazuje.



24 hour control
Podle popisu by měl být tento make-up pro mě vhodnější. Paradoxně mi ale tolik nesedí a to z několika důvodů. Je hutnější než Pure gold a tak se hůře roztírá. I rychleji zasychá a mám problém nanést ho tak, aby nedělal fleky. Ani mi na něj moc nelze použít stipple brush a používám prsty. 

Výsledek:
Krytí je velmi dobré, výsledek matný. Na můj vkus ale až moc. Dělá trochu mrtvolnou pleť. Srovnám-li to s Pure gold, tak ten také matuje, ale ta pleť je taková zdravější - matná, ale jasná. Kdežto 24 hour control udělá jen matnou, takovou maskoidní pleť bez života. Což nemám moc ráda. 

Dokážu si ho ale představit třeba na maturák nebo na svatbu, věřím, že na profi fotkách by působil velmi dobře a udělal pěknou pleť. Na denní nošení se mi zdá ale spíše jako silnější make-up. 

Nemyslím si, že by to byl špatný make-up. Kryje dobře, drží dobře, matuje dobře... ale v porovnání s Pure gold se mi zdá horší, právě proto, že dělá moc matnou, maskoidní pleť, trochu nánosy. Přitom s výdrží, krytím apod. je na tom skoro stejně jako Pure gold, řekla bych, že jsou v tomhle srovnatelné a téměř totožné, ale ten Pure gold má v sobě něco navíc, čím dodá té pleti větší šmrnc a jas. 

Takže Pure gold vlastně udělá totéž (zakryje, matuje), ale ve výsledku tak nějak lépe a přirozeněji. 

Takže pro mě je vítěz Pure gold

Dermacol 24 hour control - odstín 2
Odstíny jsou opět nelogické. 24 hour control mám ve dvojce. Dvojka tady vypadá úplně jinak než dvojka Pure goldu. Dvojka 24 hour control je jen o chlup tmavší než jednička Pure goldu. No kdo se v tom má vyznat, že? :)

Zleva: Pure gold (odstín 1), Pure gold (odstín 2), 24 hour countrol (odstín 2)
Po rozetření - zleva: Pure gold (odstín 1), Pure gold (odstín 2), 24 hour countrol (odstín 2)

Odstín dvojky 24 hour cotrolu je o chlup tmavší než jednička Pure goldu. Pure gold je spíše dorůžova, 24 hour control spíše do žluta.

vlevo: Pure gold (odstín 1), vpravo: 24 hour control (odstín 2)


12 komentářů:

  1. Výborný článek - kosmetika Dermacol je má oblíbená - a s touto recenzí musím souhlasit. V poslední době je mým nejoblíbenější také PG v odstínu 1.

    Lil

    OdpovědětVymazat
  2. Mě bohužel taky nikdy kosmetika od nich nezaujala. Vždy mi přišla jako kosmetika pro starší ročníky :D.
    Na Pure gold se musím kouknout. Vypadá docela dost zajímavě. Odstíny u Dermacolu jsou docela vtipné celkově ;).

    OdpovědětVymazat
  3. Teď je v Rossmannovi akce 24+báze+fixační pudr za 299,- a příjemně mě výsledek překvapil :). Pro mě super. Pure gold jsem ještě nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  4. To byla vyčerpávající recenze! Já jsem ani jednu zmíněnou věc nikdy bohužel nezkoušela.

    Zvu Tě na VOŇAVOU GIVEAWAY S LUSH:
    http://illussoire.blogspot.cz/2012/06/vonava-giveaway-s-lush.html

    OdpovědětVymazat
  5. Teda ty odstíny mě fakt překvapily. Mně seděl 24h Control v odstínu 1, ale byl na mě pak tmavý. Jelikož na sluníčko moc nemůžu, tak jsem Dermacol úplně vzdala. Vzhledem k tomu, že 24h Control v odstínu 2 je dost podobný Pure Gold v odstínu 1, asi by to pro mě byla tmavota...

    OdpovědětVymazat
  6. Pure Gold je super! Nedám na něj dopustit!

    OdpovědětVymazat
  7. Chtěla jsem zkusit ten 24 hour control, ale po téhle recenzi koupíme spíš ten druhý :)

    OdpovědětVymazat
  8. výborná skvělá bezchybná recenze.miluju tyhle srovnávání produktů...moc mi pomohla .děkuji!

    OdpovědětVymazat
  9. Pekna recenze....
    Dermacol me sice vůbec nebere, ale poslední dobou čtu o těch rtenkach a teď i tom gold makeupu, a ze bych to zkusila...? Pisu si je na seznam:-)

    Odstíny... Ta dvojka:D ach jo

    OdpovědětVymazat
  10. Moc děkuju za usnadněný nákup...Matt control je fajn, nepůsobí na mě dojmem masky a poměrně i vydrží, nicméně krytí střední a vybrat správný odstín dá ve světlech drogerií zabrat. Proto díky této recenzi jdu do PG:-) Díky

    OdpovědětVymazat
  11. Tedy, pořádně jsi mi těmi odstíny zamotala hlavu:-). A v každém případě mě zaujal Pure Gold, i co jsem byla přesvědčená, že si po projití recenzí půjdu pro 24H..

    OdpovědětVymazat
  12. Jéééj :) skvělý článek, asi si zítra pujdu pro Pure gold...jelikož potřebuju růžovej podtón :))

    OdpovědětVymazat