sobota 19. května 2012

Recenze: Alverde mandlovo-arganový olejíček na vlasy

Tak jsem se zase jednou nechala zlákat kosmetickou novinkou. Na vlasové olejíčky mám celkem úchylku a nikdy jich není dost, tentokrát jsem zkusila olejíček Alverde. Na internetu jsem se dočetla recenze, že krásně (úúúúžasně, božsky, dokonale...) voní, tak jsem ho chtěla také prubnout (ano, jsem snadno ovlivnitelná, vím, vím...ale pořád musím zkoušet něco nového).



Samozřejmě, že vůně je čistě subjektivní. Ale čekala jsem od něj nějakou sladkou vůni alá Orofluido, ta se ale nekonala. Cítím v něm něco citronového (záchodového, jarového a chemického) a není mi to moc příjemné. Pokud jste měly třeba Alverde olej na celulitidu, tak bych řekla, že to voní skoro stejně. Bůh ví, jestli to není ten samý olejíček jen v jiné lahvičce :) 

Ale budiž, vůně je subjektivní. 

Na vlasech jsem z něj ale také nějaká rozpačitá. Poprvé jsem toho dala moc, takže vlasy byly okamžitě zralé na umytí. I když jsem pumpla jen jednou a mám dlouhé, suché vlasy, udělaly se mi takové umaštěné pramínky (blé). Takže opravdu to chce dávat jen pidi množství, jinak si hodně snadno pokazíte čerstvé umyté vlasy a můžete jít mýt znovu. Což mě vždy pekelně naštve. 

Zkoušela jsem ho na suché, vlhké, mokré vlasy...všemožně... a jsem z něj zklamaná. Nepatří mezi ten typ olejíčků, co se vcucnou do vlasů a zůstanou vám krásně naducané hebké vlasy. Spíše naopak ho na těch vlasech cítím, jako takový ten povlak. Docela dodá vlasům lesk, ale jinak ho prostě na dotek cítím a to nemám ráda. Ani se mi nezdá, že vy nějak uhlazoval vlasy a bojoval s krepatostí. Vlastně se mi ani nezdá, že by něco dělal až na ten lesk, povlaku na vlasech a divné vůně.

Vůně je z vlasů celkem dost cítit a nevyprchá (což se pak i docela může tlouct s dalšími vůněmi - parfémy, tělovými mléky a tak... nemám ráda když je člověk chodící drogérie a každá část těla voní jinak, jedno sladce, jedno citrónově a jedno mýdlově - jako celek tedy solidní puch). 

Takže teď tu mám skoro plnou lahvičku a asi poputuje do koše. Závěr tedy jasný - nedoporučuju. A zůstávám u svých milovaných (chemií narvaných) tekutých krystalů. Ale tyhle přírodní věci na mě asi nějak nejsou. 


13 komentářů:

  1. Áá, tak aspoň vím, co si nekoupit, protože jsem na tenhle olejíček měla samozřejmě taky zálusk. To je škoda, že je nic moc. Já bych se vůbec nebránila něčemu, co není narvaný silikonama jako tekuté krystaly, ale když to pořádně nefunguje, tak je to na nic. Já jsem teď moc spokojená se sérem od Londy (konkrétně Satin Anti-Frizz Serum). V porovnání s bílými tekutými krystaly od Blacku je víc mazlavější, jakoby mastnější, ale nejlíp mi zkrotí krepaté suché vlasy. I s vůní jsem spokojená :-) Ale to je fakt subjektivní, jak sama píšeš...

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tak to je škoda, že ti nesedí... Taky jsem po něm pokukovala, že bych ho pak koupila. Ale asi zůstanu věrná Melvitě a jejímu olejíku na vlasy (ještě mi zbývá tak čtvrtina lahvičky). Každopádně jsem ráda, že jsem na tuhle recenzi narazila :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Ha! Díky za recenzi, zrovna jsem se na něj chystala! :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem se na něj dívala, tak ještě uvidím. Ale radši si asi pořídím tekuté krystaly. ^ ^

    http://borntobe-awesome.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Super :) Používám různé olejíčky, krystaly a chtěla jsem si pořídit nějakou levnější variantu - a tak jsem pokukovala i po tomto. Recenze přišla zrovna včas :)

    Lil

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem z něj docela zklamaná. Ale proč ho vyhazovat? Na vlasové zábaly před mytím by mohl posloužit skvěle! Brzo to vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky, chtěla jsem si ho koupit,tak aspon ušetřím :D

    OdpovědětVymazat
  8. A já si ho chtěla pořídit... Tak nic :D

    http://ellspot.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za recenzi! Jen tak dál, do nich, obchodníků zaprodanejch :))

    OdpovědětVymazat
  10. Tak toto som si mala precitat vcera,ked mi volala sestra z DM,ze co mi to ma vlastne kupit ;o))No a teraz som si musela vlasy umyt este raz,pretoze sa mi rozdelili do viacerych mastnych pramenov,JOJ a to som si ho rozotrela za orech v dlaniach az tak votrela- HOCI- citujem:" NASTRIEKAJTE A PORIADNE VMASIRUJTE"...chcela som ho kvoli tomu,ze mam polamane vlasy a odstavaju mi od hlavy,co ten olejcek skrotil,ale celkovo nic moc.Skusim si ho este po vysuseni dat na tie odstavajuce.....A uvidim...ak ma sestra este pokladnicny doklad,skusim ho vymenit.... Janina

    OdpovědětVymazat
  11. asi som sa nechala uniest ;o) pouzivam ho nadalej,davam si vsak len jedno streknutie,co predstavuje koliesko male asi ako hrasok a funguje to :O) tesim sa,lebo mi ozaj vlasy neodstavaju,vona-nevona mi vobec nevadi a musim poznamenat,ze ako je uvedene v inom clanku o olejickoch,naozaj to chce mokre vlasy ;o))SOM SPOKOJNA!

    OdpovědětVymazat
  12. Ja jsem tedy take spokojena! Vse zalezi na davkovani :-)

    OdpovědětVymazat