čtvrtek 24. května 2012

Méně známé značky z lékárny

Když se řekne kosmetika z lékárny, každý si hned vybaví VICHY, Biodermu, La roche posay, Eucerin apod. Tyhle značky jsou fajn, nicméně jejich cena kolem 300 - 500 Kč je celkem pecka a chcete-li koupit celou řadu, nevejdete se pravděpodobně pod tisícovku.

V lékárně se dají sehnat i levnější přípravky, jen nemají takovou masivní kampaň a nejsou tak známé. Tak se jim dnes podívám na zoubek a napíšu svoje postřehy.


Hydrolan
- 80 Kč  (30g)
- 180 Kč (100g)


Hydrolan je krém lehké gelovo-krémové konzistence. Dobře se roztírá, hydratuje a hodí se i na masnější pleť. Pokud jste měly např. Cetaphil a vadilo vám, že je hutnější, tak Hydralon je určitě lehčí a gelovější. Oceňuji i balení v tubě, je hygieničtější než kelímek (a drogérkové značky by se mohly od lékárny  inspirovat a dělat konečně krémy v tubách). 

Krém by se mi zdál velmi dobrý, kdyby neměl podivnou vůni. Připomíná mi nějakou lékárenskou mast. Oni obecně tyto krémy z lékárny mají celkem špatnou vůni, ale tenhle Hydrolan je mi opravdu nepříjemný. Nicméně to pak docela vyprchá, ale u mě je to mínus. Jinak by byl ten krém bezva, protože konzistence i balení se mi zdá solidní.  

Krém se rychle vsakuje (i když čerstvě po nanesení je trochu lepkavý, ale během minutky, dvou se vcucne). Dá se použít i jako denní krém pod make-up. Ačkoliv na obalu píší, že je na suchou pleť, myslím si, že na opravdu vysušenou pleť stačit nebude, protože je lehký a gelový. Takže bych ho doporučila spíše na smíšenou a klidně i mastnější. Popřípadě na sušší, ale ne nějakou extra vysušenou, to by podle mě nestačil. 

Závěr není jednoznačný, protože by byl fajn nebýt té podivné vůně (a vůně je pro mě docela důležitá). Nicméně 80 Kč nikoho nezruinuje, takže můžete vyzkoušet. V lékárnách ho většinou nemají, ale objednají vám ho do druhého dne. 




Cetaphil
- 150 Kč (50g)

zdroj: docsimon.cz

Cetaphil je opět krém v tubě, což oceňuji. Je to můj oblíbenec, nedráždí, dobře se roztírá. Vůně je lékárenská, připomíná mi čekárnu u lékaře nebo vstup do lékárny. Není mi nepříjemná, na rozdíl od Hydrolanu se mi líbí, že je taková zdravotnická. Ale pokud máte rády raději nějakou voňavoučké krémy z drogérie, tak se vám možná sedět nebude. 

Krém je hutnější než Hydrolan. Mám smíšenou pleť a jako denní krém ho používat nemůžu (to je na mě mastnější), nicméně jako noční krém se mi osvědčil a vyhovuje mi. Na sušší pleť by se podle mě hodil i na den. 

Mám ho ráda. Zkoušela jsem i jejich odličovací emulzi, ale ta mi neseděla. Je to něco mezi odličovacím mlékem a gelem, takže se nanese na pleť a setře tampónkem. Tento způsob odličování mi nesedí, neměla jsem pak "čistý pocit" a i když na obalu psali, že není třeba pleť poté oplachovat, mě na pleti emulze štvala a musela jsem jí smývat - cítila jsem na pleti takový nepříjemný povlak. 
Takže tu emulzi nedoporučuji, ale krém stojí za vyzkoušení. 

Krém teď nemám, abych vám přefotila složení, ale dle cetaphil.cz by mělo být:

Aqua, Paraffinum Liquidum, Glyceryl Polymethacrylate, Dicaprylyl Ether, Glycerin,
Dimethicone, Glyceryl Stearate, Prunus Dulcis, Cetyl Alcohol, PEG-30 Stearate, Benzyl Alcohol,
Acrylates/C 10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dimethiconol, Disodium EDTA, Methylparaben,
Propylene Glycol, Propylparaben, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Tocopheryl acetate.


Physiogel 
- menší balení 62 Kč (10 ml)
- velké balení 330 Kč (75 ml)



Krém je docela mastný. Pro sušší pleť je ideální. Pro mastnější pleť lze použít jen na noc - na denní použití určitě není, to byste házely prasátka, i pod make-up je moc mastný a make-up na něm dělá neplechu. Takže u mastné pleti jen na noc (a i tak zanechává trochu mastný pocit na pleti).

Konzistence je gelovo - krémová, mastnější. Vůně opět taková lékárenská, ale dá se. Nejvíce mi z těch lékárenských krémů smrdí ten Hydrolan, naproti tomu Cetaphil a Physiogel jsou lékárenské vůně, ale nevadí mi. 

Tenhle krém je fajn, ale lepší se mi zdá Cetaphil (ten je takový příjemnější na kůži, lépe se vsakuje, přestože nemá gelovo-krémovou konzistenci jako tenhle Physiogel a je to spíše "pasta", tak se tak nějak lépe vcucne). 

Physiogel dělá i odličovací emulzi. S tou nemám osobní zkušenost. Co jsem tak pochopila, tak je to stejný princip jako emulze Cepahil (nanést, sestřít tampónkem a omytí už není třeba - dle výrobce - já tomu nevěřím). Vzhledem k tomu, že mi tento typ přípravků nesedí a navíc jsem četla i negativní ohlasy na internetu, tak jsem nekupovala. 

Na mastnou pleť tento krém myslím úplně není, na suchou bude dobrý, ale spíš bych doporučila pro začátek Cetaphil a pokud by se vám zdál málo hydratační, tak až pak ten Physiogel. Cena Physiogelu je 2x vyšší. Nicméně prodávají i 10ml balení asi za 60 Kč, takže pokud chcete vyzkoušet, tak je tohle ideální, než kupovat rovnou velké balení za 3 stovky.




Excipial
- 130 Kč (200 ml)

Excipial se vyrábí ve dvou variantách. Excipial U Lipolotio (s červeným proužkem, mastnější) a Excipial Hydrolotio (s šedivým proužkem, lehčí). 

Tyto krémy se hodí jak místo tělového mléka, tak se dají použít i na obličej. Já jsem zkoušela obě varianty a protože mám mastnější pleť, tak mi sedí ten Hydrolotio. Je lehoučký, docela řídký, rychle se vsakuje a nezanechává mastný pocit. Vůně není žádná, alespoň já nic necítím, takže tady vše v pořádku.
Lipolotio je hutnější a mastnější, na mě to bylo moc, ale na vysušenou pleť bude určitě dobrý.

Pokud občas sledujete nějaká videa, kde fotí modelky, tak jste si mohly všimnout, že se tam často tyto krémy vyskytují. Je to proto, že dělají na těle takový lesklejší dojem a tak dělají pěknou kůži.

Bohužel se mi nepodařilo najít na netu složení a nemám teď produkt na vyfocení. Tak alespoň obrázky, jak vypadá.  


zdroj: lekarna.cz



7 komentářů:

  1. super! dobře napsané, velice užitečné! díky

    OdpovědětVymazat
  2. Excipial používám od malička, je moc fajn :) Ostatní moc dobře neznám, mrknu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten hydrolan mě dost zaujal, ty ostatní znám, tenhle ne, nejspíš se po něm mrknu až mi dojde Cetaphil :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dík za radu. Určitě se bude hodit:)

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj
    pozývam ťa na giveaway
    http://mademoiselleiva.blogspot.com/2012/05/giveaway-4.html
    Iva Klepi

    OdpovědětVymazat