středa 21. března 2012

Recenze: Avene Hydrance optimale legere se SPF

Dnes přináším recenzi krému z lékárny, konkrétně se jedná o Avene - Hydrance optimale legere. 



Už dlouho hledám nějaký vhodný krém pod make-up. Požaduju lehčí krém, přitom hydratační, ale ne mastný, aby se na něj dobře nanášel make-up (a nežmolkovatěl), rychle se vpíjel, nelepil, nedráždil a nejlépe aby měl SPF. Jak vidíte, nejsem úplně skromná a tak řada krémů mým sítem neprošla a po pár použití letěla do koše a nebo jsem je dopoužívala na tělo nebo na noc. 


Nicméně jsem zabrousila do lékárny a zdá se, že moje hledání je u konce. Tento krém Avene splňuje vše, co jsem potřebovala. 


Krém má typickou vůni Avene. Pokud jste někdy něco měli od Avene (třeba micelárku, čistící gel z řady Cleanance...), tak úplně stejně voní i tento krém. 

Na obalu výrobce uvádí, že krém je na dehydratovanou pleť. To si úplně nemyslím. Ten krém nějak extra nehydratuje, takže pokud máte na obličeji třeba nějaké šupinky a sušší místa, tak vám určitě stačit nebude. Na mastnou pleť, která nemá žádná suchá místa, nesnese hutné krémy a žádný make-up na ní nevydrží, je ale ideální. Pokud potřebujete ráno máznout něco pod make-up a přitom se nechcete lesknout jak diskokoule, tak tenhle krém je pro vás jak dělaný. 

Je lehoučký, nemastný, okamžitě se vsákne (opravdu hned, takže pokud jste zvyklé si krém masírovat po obličeji a dělat kroužky prsty, tak to taky nejde..uděláte jeden kroužek a krém je vcuclej a dál to nejde :)). Make-up se dá nanést téměř okamžitě. Jde dobře rozetřít, nedrolí se. Pleť je docela matná, hebká a příjemná a make-up na ní dobře drží. 

Jako bonus vidím v tom, že krém má SPF a balení v tubě, takže je hygienické a nemusíte do něj sahat prsty. 

Nevýhodu přeci jen jednu má. Když necháte otevřenou tubičku, tak krém sám vytéká. Chce to tedy otevřít, dát na prst a hned zašroubovat, protože když to položíte na chvilku otevřené, už z toho krém utíká. 

Pro mastnou pleť doporučuju, pokud ale potřebujete více hydratovat, tak vám stačit krém nebude. Je opravdu ideální jako lehké podmáznutí pod make-up,  pro pleť lesknoucí, co se během dne mastí a nesnese nic hutného nebo mastného. Stejně tak bude ideální na léto (navíc i má SPF). Ale myslím si, že na dehydratovanou pleť (jak slibuje výrobce) tedy moc není, ani na šupinky a suchá místa. Nějak extra nehydratuje. Mě ale vyhovuje opravdu hodně, jsem "mastňák" :D 

Ještě přináším složení:


Cena v lékárnách se pohybuje kolem 450 Kč (za 40 ml). Já jsem ho koupila na Aukru za 3 stovky a ještě dostala řadu vzorečků. Takže ano, je drahý, ale když se pátrá, tak se dá objevit i za lepší cenu. 

Já mám verzi se SPF. Dělá se ale i ten samý krém bez SPF (pokud byste ho chtěli třeba na noc). Myslím, že je i levnější. 

Stejně tak se dělá z té samé řady (Hydrance optimale) i krém na suchou pleť se SPF i bez SPF. Takže můžete vybírat dle vašich potřeb. Já jsem zatím jiné nezkoušela, tak nemůžu radit, do budoucna bych chtěla ještě otestovat krém z řady Cleanance.


2 komentáře:

  1. Mám ho ráda, ale narazila jsem na Biodermu sebium hydra a přijdou mi hoodně podobné, ale Bioderma je o něco levnější :)
    Můžu se zeptat, od jakého prodejce si ho koupila??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, je fakt, že ta cena za to pidi balení je dost vysoká. Tak to bych mohla ještě zkusit příště tu Biodemu. Ten Avene mi tedy sedí hodně, koukám, že na netu mají tu Biodermu za 250-300 Kč, což je fajn cena.

      Jinak http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=15261758

      Vymazat