úterý 13. března 2012

Propadáky...aneb tohle fakt NE a ještě jednou NE!

Dneska přináším seznam výrobků, které po pár použití letěly do koše a které jsem zařadila do kategorie hrůza a nikdy více. 

Samozřejmě, že každému sedí něco jiného, takže to berte s rezervou, ale pro mě osobně to byly propadáky. Tak jdeme na to.


Ryor - hydratační krém s 24 hodinovým účinkem a UV filtry 
Mrzí mě, že se v tomto článku musí objevit i Ryor, ale je to tak. Tu značku mám obecně ráda, jejich řada Aknestop je skvělá (snad kromě séra, které je k ničemu). 
Chtěla jsem vyzkoušet krém na smíšenou pleť. Má pumpičku, SPF.. jó, ten by mohl být fajn. Na obale uvádí, že je lehký... Popis zní slibně. Cena příjemná. Nicméně ten krém není lehký ani omylem. Naopak je mastný, nevsakuje se, blejskáte se po něm tak, že by vám mohla kdejaká diskokoule závidět a je všechno jen ne jemný, lehký  a už vůbec ne na smíšenou pleť. Dala jsem mu šanci 3x, potom, co se mi po něm ještě začaly dělat pupínky, jsem ho nemilosrdně hodila do koše. 


Stíny Rimmel
Stíny hrozně práší a nejsou vůbec pigmentované. Takže nejen, že na oku nejsou vidět, protože vůbec nebarví, ale ještě vám udělají takový pudrový nános na očním víčku, že to vypadá hrozně. Takže NE. Chtěla jsem je na běžně nevýrazné každodenní líčení, ale nepoužívám je. Zatím mi zabírají místo v kosmetickém kufříku, ale s jarním úklidem je asi pošlu do popelnice za krémem Ryor.


Make-up Affinitone
O tom už jsem v jenom článku psala, tak dám jen odkaz


Tělové mléko Dove essential nourishment
Značku Dove mám ráda (hlavně jejich sprchové gely jsou bezkonkurenční, mám ráda i některá tělová mléka). Nicméně s tímto tělovým mlékem jsem tedy šlápla vedle. Je ukrutně mastné, ble. Po jednom použití jsem se  musela jít znova osprchovat, jak jsem byla ulepená. 
Pokud nemáte extrémně vysušenou kůži, tak nekupujte. 
Je mastné, nevsakuje se, je cítit na kůži. Tušila jsem, že bude hydratační, ale že až tak moc? Jiná mléka Dove jsou určitě lehčí a lépe se vsakují, tohle je opravdu hutná masťárna. Po jednom použití (ani jsem mu druhou šanci nedávala) jsem mu zamávala. 


Meruňkový lesk na vlasy Balea
Pokud bych měla něco označit za propadák všech propadáků, tak lesk na vlasy Balea je horkým kandidátem. Ten jejich lesk je hrůza, kterou jen tak neuvidíte. I když stříknete jen lehce a jednou, tak vám vlasy dokonale zmastí tak, že vypadáte, jak kdybyste vylezly z vody. Ale fakt. Upláclé, těžké vlasy, extra umaštěné, na dotek hnusné. A to mám prosím vlasy normálně extra vysušené. Zkoušela jsem ho dávat na suché, vlhké vlasy, do konců, nejprve do dlaní, pak do vlasů... nic nepomohlo. Pořád jsem byla jak vodník a musela jsem jít okamžitě umýt hlavu. Jestli si tedy takhle Balea představuje lesk.... já tedy ne. Fuj. Letěl z domu. 
Jo a ještě jako bonus, když jste stříkli v koupelně omylem na podlahu, tak jste se tam mohli klouzat :D

Balea matující krém
U Baley ještě chvíli zůstaneme. Jejich matující krém na mladou pleť je opravdu matující - to tedy popis nelže. Ale je matující až tak moc, že když ho nanesete na pleť, vypadáte jak mrtvola. Pleť je mrtvolně matná, bez jakéhokoliv náznaku života. Nemám nic proti matujícím krémům nebo matné pleti, ale co je moc, to je moc. 
O hydrataci nemůže být ani řeč a jako podklad pod make-up také nic moc. Nedejbože když na to dáte matující make-up, tak můžete jít rovnou na maškarní předvádět Adams family. 

Pleťová voda Vichy Normaderm
Vichy...hmm...takže značka z lékárny, říkáte? Tak to tedy ani omylem. Tohle dát na citlivou pleť, tak vám snad sleze a zůstane jen lebka. Je to solidní, extémně vysušující dryák. 

Z té jejich řady ujde snad jen čistící gel. Denní krém se pod make-upem drolí - a vlastně není třeba ani make-up, stačí jen nanést krém, podrbat se na čele a už se vám dolů drobí fasáda. Jejich korektor pořádně nic nezakryje (ani nevyléčí), takže také k ničemu.

Tahle řada za ty peníze vůbec nestojí a navíc vám může ještě pěkně podráždit kůži. Na citlivou pleť to určitě není.  


Odlakovač na nehty Essence
Měla jsem za to, že na odlakovači není nic zkazit. Essence mi ale dokázal, že ano. Ačkoliv jsem kdysi od nich kupovala kokosový odlakovač, který byl fajn, tak tenhle fialový se jim tedy nepovedl. Docela špatně odlakovává a hlavně zanechává na nehtech takový podivný bělavý povlak.
Přesto ho tedy používám, ale už se nemůžu dočkat, až se ho zbavím.



Nivea be beautiful - tónovací emulze
S touhle emulzí budete všechno jen ne bjútifl :)) Má jen jeden odstín, prý univerzální, co se přizpůsobí pleti. Ani jedno, ani druhé se nekonalo. Je to jakýsi hnědý krém, který nic nezakryje, nic nezmatuje, flekatí, má divnou konzistenci a celkově je to hrůza. Nechápu, proč jsem si vůbec kdy takovou věc kupovala. Letěla hned do koše. Třeba bezdomovci, co nám tu pravidelně rabujou popelnice, teď budou chodit snědí a beautiful. Já tedy ne.
Tenhle výrobek se pravděpodobně už neprodává, na stránkách místo toho mají tónovací matující emulzi Matt beauty. No po zkušenostech bych si jí nekoupila, očekávám, že to bude totéž, jen jinak nazvané a v jiném obalu.



Guerlain Meteorites
Tyhle kuličky mají na internetu celou řadu pozitivních příspěvků. Tak jsem je také prubla. Stály kolem tisícovky, to jsem se tedy opravdu rozšoupla, protože jinak takové peníze do kosmetiky nedávám. Čekala jsem od nich, že mě rozzáří a budu vypadat jak po photoshopu.

No a neudělaly vůbec, ale vůbec nic. Přišly mi opravdu k ničemu. Nic to se mnou neudělalo, vypadala jsem pořád stejně. Za mě tedy velké zklamání.

Jediné, co je na kuličkách super je, že voní jako bonbóny fialky, jestli si je pamatujete z dětství. No ale celkem drahé bonbóny za tisícovku :D A ještě se nedají jíst, ale jen k nim čuchat :D

Tak tedy nevím, asi mám nějakou zvláštní pleť, když jsou z nich všichni tak nadšení. Pro mě propadák a kdejaký rozjasňující pudr za stovku udělá lepší službu.



Lesk na vlasy Malizia oil
Je podobný jako Balea, jen ne taková hrůza. Ale také mastí, pramínkovatí a plihnou po něm vlasy a když ho omylem stříknete na zem, tak po ní kloužete. A ještě nějak zvláštně babsky smrdí. Ne a ne.




Maska na vlasy Mil mil kokosová
Nechala jsem se zlákat nízkou cenou a velkým balením. Maska se špatně vymývá. Když si umyjete vlasy, vypadáte, jako byste si vlasy nemyly dva týdny (dává ta věta smysl? :)). Splihlé, mastné, na omak hnusné vlasy. Brr. Vůbec jsem neměla hezké hydratované vlasy jako po jiných maskách.
Prý naopak maska Mil mil s karité (červený obal) je super, ale nějak mě přešla chuť zkoušet. Tak nevím, jestli se ještě někdy odhodlám.
Mila maska s mléčnými proteiny
Totéž co Mil Mil. Po jednom použití letěla z domu :)

Loreal force vector šampón
Tenhle šampón vůbec nepění. Takže jsem měla tendenci ho hodně patlat a tak mi balení vydrželo asi 14 dní. Hodně zjemňuje vlasy (ačkoliv mám "tvrdé dráty"), po jeho použití byly vlasy slaboučké a jemné jako dětské vlásky. Za ty peníze tedy veliké zklamání.



Gliss kur Asia straight šampón a kondicionér
Gliss kur mám ráda (hlavně jejich žlutou řadu), ale řada Asia straight mi přišla šílená. Strašně zatěžující a uplácávající.



Essence lak na francouzskou manikúru
Lak má tenký štěteček, aby se s ním dal udělat bílý oblouk. Teoreticky. Ale ten štěteček je hodně dlouhý a špatně se s ním kreslí. Pomocník k ničemu.






Další katastrofa mě už nenapadá, ale určitě jich ještě bude dost. Pokud si ještě na něco vzpomenu, dopíšu to. Tohle jsou ty, co mě utkvěly v paměti, pak už jsou výrobky, které mi tolik neseděly, ale tak nějak se daly dopoužívat. Tohle vše ale letělo do koše.

A co vy jste vyhodili po prvním použití? 

30 komentářů:

  1. souhlasím s názorem na stíny od Rimmelu, afinitone od maybelline bych taky nejraději zahodila, ale třeba s odlakovačem essence mám dobrou zkušenost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten Ryor mě překvapil. Už několikrát jsem nad tímto krémem uvažovala. Jinak ještě znám ten lesk na vlasy od Baley, fakt strašný. Zbývajícím produktům se mi doposud podařilo vyhnout :-D, za což jsem ráda a budu si dávat pozor, abych si něco z toho někdy nekoupila. Díky za užitečnou recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  3. proti tomu dove telovemu mlieku musim protestovat. ja ho mam a som spokojna a to mam normalnu pokozku. ziadna umastenost, ani ulepenost. normalne hydratacne telove mlieko. ked mam suchsiu pokozku pouzijem nieco aspon 5 krat mastnejsie ako toto telove mlieko. moja pokozka ho rychlo vsakuje, asi za 5 minut ani neviem ze som sa niecim natrela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zvláštní, ale tak to bývá, každému sedí něco jiného...:)

      Vymazat
  4. Ahoj, naprosto souhlasím s Rimmelem, kdysi jsem na něj nedala dopustit, byl mojí jedničkou. No počase se někdo rozhodl kosmetiku "inovovat" a tím ji poslal do pekel!!!! Taktéž souhlasím s make upem od Maybelline, ale mě od nich nevyhoval nikdy žádný... Ostatní výrobky neznám nebo jsem je nezkoušela, ale na matující krém od Balea jsem naopak slyšela samou chválu, takže je to asi věc názoru a stavu pleti. Díky za fajn článek:-) Sabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám zmatňujúci krém Balea a podľa mňa je úžasný :) Pekne mi zmatní pleť ale nechá jej dostatok lesku na to, aby nebola mŕtvolná...Neviem no, každému sedí niečo iné ;) (Pre informáciu: mám zmiešanú pleť)

      Vymazat
  5. a neskúšala si Meruňkový lesk na vlasy Balea použiť na nábytok? podľa opisu, by sa ujal ?:)

    OdpovědětVymazat
  6. Dvě věci z toho mám oblíbený:
    Odlakovač Essence- podle mě právě odlakovává super, rozhodně mnohem líp než Ebelin z DM, to sem mohla vyrůst. Nejlepší odlakovač co si pamatuju.
    Nivea Matt Beauty tónovací krém- ten druhej o kterým mluvíš. Měla sem oba, ten první se už nevyrábí, ale tenhle je lepší, víc krémovej, lehčí, dobře se roztírá a matuje. Používám ho každej den a nemůžu si stěžovat, sedne mi krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám odlakovače Essence ráda, ale zrovna tenhle fialový mi přijde špatný

      Vymazat
  7. chápu, že každému nesedne všechno, ale jestli máš citlivou nebo suchou pleť a koupíš si Normaderm na léčbu mastné pleti s akné, logicky ti nebude vyhovovat. Je to dryák, ale já ho třeba miluju a můžu ti garantovat,že znám mnohem silnější dryáky, než je tohle. Vichy je celkem jemňoučký oproti nim :) Příště to chce spíš vybírat podle typu pleti nebo vlasů (to samé jako si popisovala u masek na vlasy nebo šampónů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen jsem tím chtěla říct, že Vichy vůbec nepatří do lékárny. Tam bych očekávala hypoalegenní, jemné přípravky, bez parfémů, parabenů, alkoholu apod.

      Podle typu vlasů vybírám, mám přesušené a krepaté, ale přesto ne vše na suché vlasy mi sedí.

      Ale tak to je přirozené, že každý má ráda něco jiného, psala jsem to i v úvodu, že je nutné to brát s rezervou, protože to jiným sednout může.

      Vymazat
    2. určitě, každé sedne něco jiného :) jen jsem narážela na ten Normaderm, protože chápu, že někoho s citlivou kůží to sežere, na druhou stranu i léčba akné je problém a to podle mě do lékárny patří :) jen bych bejt citlivka nakupovala spíš u La Roche-Posay nebo Avéne :)

      Vymazat
    3. Vážně fajn netypická recenze,díky za ni,to se často nevidí - kritizovat...a pak člověk nemusí tyhle články ani číst,když všichni vše jen vychvalují,že jo:-)
      Vždycky si říkám,jak se stejně nenechám ovlivnit,ale po přečtení téhle,jako že to bylo jak detektivka napínavé:-), jsem běžela do zásob který že to mám ten Milmil balzám - uff,ten s bambuckým máslem.Taky mám dost suché vlasy,takže jsem zvědavá jaký bude..Za mě rozhodně nikdy, co se vlasů týče, jakýkoli šampon Syoss (lupy jsem poprvé v životě měla po něm!) a šampon a kondicionér na suché vlasy od Yves Rocher - děs,vlasy po něm byly jak sláma, tak hrozně by nevypadaly ani bez jakékoli péče. Jinak s tím leskem naopak doporučuju od Y.Rocher malinový ocet - vzala jsem ho teda ve slevě,ale až dopotřebuju, namíchám si něco podobného sama z bylinného octu (ostatně ocet je tam stěžejní složkou).
      Odlakovač na nehty Essence - souhlas,dopotřebuju a příště jiný.
      S názorem na Vichy se příkláním ke komnetáři Rendy - mám z téhle řady peeling a moje smíšená pleť je spokojená. Výborný je čistící gel od La Roche-Posey,v kombinaci s micelárkou Avéne si nemůžu vynachválit a určitě obojí v budoucnu znovu zkusím až vypotřebuju další zásoby.
      No a ty kuličky - klobouk dolů,že jsi dala takovou částku za něco takového a pro mě díky bohu,že jsem k tomuhle nedůvěřivá...mám podobné od Alverde asi za stovku,sice se třpytem,ale taky rozjasní a v létě a na jaro super.
      A Ryor jsem už tak dlouho zvažovala, že do něj stejně půjdu a vyzkouším.
      Určitě v budoucnu uvítám nejen já podobný typ článků o kosmetických propadácích,fakt přínosné...ovšem přeju ti,aby těch přehmatů bylo co nejméně. Jana

      Vymazat
  8. Úplně stejné stíny od Rimmelu mám taky a se špatnou pigmentací souhlasím. Co se týče masky na vlasy Mil mil, tak už jsem po ní taky párkrát pokukovala, tak jsi mě zachránila přednevydařeným nákupem :)

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Tak make-up Affinitone mě zrovna vyhovuje, nanáším ho štětcem a mám spíše suchou pleť a teda hlavně je i v hodně světlém odstínu. A fialová řada od Gliss Kuru Asia straight mně taky nevyhovuje, ale mamka má ze všeho tuhle řadu nejradši. Takže fakt jak u koho no =)

    OdpovědětVymazat
  10. Affinitone je muj oblibeny, na Vichy se vubec nedivám, je mi ta znacka stejne neprijemna jako Neutrogena či Syoss. Brr

    OdpovědětVymazat
  11. S tou Adams Family jsi mě pobavila :D:D:D. Jinak s tim odlakovačem Essence mám docela dobrý zkušenosti, ale u mě jasně vede z odlakovačů z modelaznehtu.cz takovej s aloe vera, půl litru za 90 kč a odlakuje jako blázen :D

    Jinak jak jsi psala u mě na blog o tom make-upu od YR, tak recenze na něj určitě bude, akorát ho chci ještě vyzkoušet déle, než na něj napíšu recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  12. jinak k tomu make-upu od Affinitone.. nechápu ho :D ze začátku mi vyhovoval, pak mě štval, pak mi zas vyhovoval... divnej to make-up :D

    OdpovědětVymazat
  13. ja mam ten krem Ryor a teda ja musim povedat, ze je lahucky, rychlo sa vstrebe, nemam s nim ziaden problem :) Force Vektor som mala 500 ml a vydrzal mi viac ako pol roka :D:D i ked medzi tym som mala dalsie 3 sampony, zo zaciatku sa mi zdal dobry, ale ked som ho pouzivala vkuse isty cas, prestal mi vyhovovat, no ked som pouzivala aj ine a len obcas ten, tak zas to bolo v poriadku. ale je fakt ze peni dost malo, no ked som po naneseni samponu pridala trosku vody, hned to bolo lepsie. a perly od Guerlain - tak tie som si v parfumerii skusala naniest na tvar, ale ako pises - nula bodov, nespravili nic a to som na ne tiez citala recenzie plne chvaly..

    OdpovědětVymazat
  14. Mě teda Balea Young vyhovuje. Přijde mi dost hydratační a pod make.up se taky hodí a nevypadám pak jak z Adamsovy rodiny :D Mě to vyhovuje 100%.

    Monča
    http://monikakratka.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  15. Nechtěla bys vyměnit ty perly za jednou použitý make-up od Sephory Perfecting cover foundation, odstín 05 clair light, porcelain a 3x použitý krém od Sephory - instant moisturizer (bez parabenů, atd)? Oba dva jsou fajn, jen se mi nakupily v nevhodnou dobu, kdy make-upů a krémů mám mraky a nevyužiju je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel už ty perly nemám, jinak bych ti je klidně vyměnila :(

      Vymazat
  16. Stíny od Rimmelu jsou fakt velkej propadák, jen ty nový trio (nebo quatro???) paletky jsou celkem fajn :). A co se týče meteoritů, tak o nich dost přemýšlím a jejich popisem prý není rozjasnit ale jen fakt neznatelnej a lehkej lesk, nevím, zkus to vypozorovat na sluníčku :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ryor jsem měla ráda, když mi bylo náct. Přece jen je to víceméně fajn kosmetika a na svou cenovou kategorii naprosto super. Studentskou peněženku nezruinuje. Balea dost osciluje mezi něčím, co se naprosto nedá a co je vynikající. (Odličovací mlíko, co jsem měla, šíleně pálilo, zatímco jejich masku na vlasy, meruňkovou, myslím, si moje maminka nemůže vynachválit.) Lesk na vlasy používám ve spreji od Nivei, jsou v něm třpytky a na mých tmavých vlasech to opravdu nějaký efekt dělá, což jsem vlastně zas tak moc nečekala. :-D A vlasy mi to navíc nemastí a neplihnou mi po něm, což je pro mě problém, mám hodně jemné vlasy.

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj.
    S maskou Mil Mil kokos musím nesúhlasiť. Hoci mám vlasy náchylné na mastnotu a dlhé až po zadok, s tou maskou som mala vždy krásne, lesklé a voňavučké vlasy, žiadne splaslé. Vymýva sa právaže super, ale to záleží asi aj na kvalite vlasov. Prepadák medzi maskami by som dala Gliss kur, to je fakt katastrofa, to si skús dať na hlavu :)

    OdpovědětVymazat
  19. Please let me know if you're looking for a author for your weblog. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely love
    to write some material for your blog in exchange for a link back to mine.
    Please send me an email if interested. Thanks!

    Check out my blog ... Lotions to help you get rid of moobs

    OdpovědětVymazat
  20. This excellent website really has all of the information
    and facts I needed concerning this subject and didn't know who to ask.

    Feel free to visit my webpage: chestfatburner.com

    OdpovědětVymazat
  21. Wow, this paragraph is pleasant, my younger sister is analyzing these things, therefore I am going to inform her.


    Have a look at my blog post ... Martial arts

    OdpovědětVymazat
  22. Inspiring quest there. What occurred after? Good luck!



    Here is my web-site: The way to situation breasts safely

    OdpovědětVymazat