sobota 3. března 2012

Balea pro citlivky

Dnes přináším recenzi krému a pleťové vody Balea pro citlivou pleť. Krém stojí 99 Kč, pleťová voda 59 Kč, k dostání jen v DM (Balea je značka DMka, což asi už stejně všichni dávno ví...ale co kdyby náhodou :).

Krém Balea ultra sensitive
Tenhle krém mě zaujal, protože prý nemá obsahovat žádné látky, které dráždí pleť (parfémy, etérický oleje, parabeny apod.). Cena 99 Kč je na Baleu celkem vyšší, ale pořád přijatelná. 

                                 

Krém je lehký. Spíše má takovou krémo-gelovou konzistenci. Pokud jste třeba měli krém od Neutrogeny z řady Visibly clear, tak bych to přirovnala asi k němu. Ačkoliv na obalu nebylo napsáno, pro jakou pleť se hodí, já bych ho doporučila spíše na smíšenou a mastnější, protože na suchou podle mě bude málo hydratační. 

Krém je dle popisu vhodný pod make-up. No... teoreticky jo, ALE... po nanesení hodně lepí. Br, to vážně nemám ráda. Mám ráda, když nanesu krém a pleť je po chvilce taková sametová a naducaná. A tady krém nanesu, přejedu prsty obličej a prsty lepí. Krém se navíc hodně dlouho vsakuje, tak možná 30-40 minut, než lze nanést make-up. Což nemám ráda - chci nanést krém, počkat 2 minutky a začít plácat make-up. Tady to tedy nejde ani omylem, protože na tu ulepenou pleť by make-up udělal akorát neplechu, patlal se a žmolkovatěl. 

Potom už je krém celkem fajn, přes den se s ním nemastím, je lehký. 

Ale když vezmu úvahu, že stojí stovku, za tu cenu seženete třeba Ryor (Aknestop nebo s mořskými řasami) nebo si připlatíte v akci 30 Kč a máte Loreal (triple active - ten už je tedy hutnější než ty dva předešlé) - a kvalita je někde úplně jinde (vsakují se mnohem lépe a lépe hydratují), tak mi Balea přijde opravdu zbytečná. Po ránu vstanu v 7:00 a 7:30 už chci vycházet z domu a opravdu nepotřebuju krém, který lepí a nelze se s ním hned namalovat. Co na tom, že po 40 minutách je celkem OK a nemá žádné škodlivé látky. 

Takže, bohužel, ale - NE. 

Jedno plus krému přeci jen mám - má docela fajn "vůni" - takovou nijakou. Tenhle typ krémů většinou tak podivně smrdí (tím, jak tam nejsou žádný parfémy, tak to nejsou žádné voňavoučké krémy, ale většinou smrdí jak nemocnice nebo čekárna u doktora - tak nějak....pokud jste měli třeba Cetaphil z lékárny nebo Physiogel, tak víte, co myslím). Tahle Balea je taková nijaká - ani vůně, ani nemocniční smrad. Takže to je OK. 

Ale bohužel to lepení mě irituje. Po krému mám raději matnou, naducanou pleť a ne ulepenec. Navíc ty gelovější konzistence mi dělají takový lesklý efekt na pleti (ne mastný, ale prostě jsou tak nějak vidět na pleti) a to nemám ráda. 

Tady ještě můžete mrknout na popis výrobku a složení, pokud vám něco řekne. 

Popis
Složení krému


Pleťová voda Balea ultra sensitive
Jako další jsem koupila pleťovku ze stejné řady. Ta mi přijde průměrná, nenadchne, neurazí.


Voní docela jemně, cítím v tom okurky (když jsem koukala do složení, je tam cucumis sativus fruit extract,  nejsem chemik, ale tipuju, že tam opravdu bude extrakt z okurek a že jsem jen neměla "cítiny" - pozn. redakce prostě něco jako vidiny, ale u čichu :)) ). Pokud jste měli třeba okurkovou pleťovou vodu Ziaja, tak to voní hodně podobně (ta tedy voněla lépe a opravdu okurkově, ta Balea voní jak chemická okurka, ale jde to :))

Pleťovka je jemná, dobře čistí, nevysušuje....myslím, že ujde. 

Zanechává také trochu lepivý pocit (ale já jsem rozmlsaná micelárkou, takže když použiju jakoukoliv pleťovku, tak mě irituje, že prostě na pleti je cítit).

Ale jinak je to průměrná pleťovka, ale proč ne. Znám lepší i horší, takhle ujde. Takže jo... 

Ještě přidám složení a popis.  

Složení 

Popis 

9 komentářů:

  1. Bezva, aspoň vim, co nekupovat :-) Btw. cítiny jsem pochopila hnedka a pobavila jsem se :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si z téhle řady pořídila šampon pro citlivou pokožku a šíleně to smrdí a pokožka svědí stejně, takže taky nejsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  3. Cítiny, slyšiny, to jsou přece úplně normální slova:-) A Balea taky nemůže mít všechny výrobky super:-) O.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak já měla za to, že existují správně jen vidiny - slyšiny a cítiny jsou češtinářské patvary :)

      Vymazat
    2. No, spisovná čeština to sice asi nezná, ale to je podle mě chyba, protože ekvivalenty těchto slov postrádám (snad "čichové halucinace"?). O.

      Vymazat
  4. Děkuji za recenzi. Na tuhle sensitive řadu se zrovna chystám. Chtěla bych vyzkoušet pleťové mléko a pak tu pleťovou vodu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Prešla som výlučne na prírodnú kozmetiku,ale napríklad prírodné šampony mi nesedia,robia lupiny a svrbí ma po nich hlava.Ale Balea šampon ultra senzitiv je výborný a bez škodlivej chémie.

    OdpovědětVymazat