neděle 26. února 2012

Vlasoví pomocníci značky Remington

Veškerou vlasovou elektroniku mám od značky Remington. A tak mě napadlo věnovat jí jeden článek a přinést recenzi těch výrobků, které mám. 
Traduje se, že Remington patří mezi nejlepší výrobce vlasové elektroniky na trhu a ať od nich koupíte cokoliv, budete spokojeni. S tím celkem souhlasím, i když u některých produktů jsem pár much našla. 
Cenově se pohybuje kolem tisícovky, což je celkem běžná cena za kvalitnější vlasovou elektroniku.



Tato značka je určena primárně pro kadeřnické salóny. S tím souvisí první charakteristický rys výrobků Remington - mají dlouhé šňůry. Ale velmi dlouhé šňůry. V salónu to jistě může být výhoda, pokud máte kadeřnické křeslo vzdálené od zásuvky a potřebujete dobře dosáhnout na vlasy zákaznice. Pro domácí použití je to spíše nepraktické. Výrobek tak zabere spousty místa při skladování i při převážení v kufru. Při manipulaci v koupelně vám kabelku všude visí a překáží. Můžete ho sice smotat a přichytit, ale pak je docela těžký a zase ta manipulace je horší.

kabel větší než žehlička

Nechci působit jak pichňa, ale když už recenze, tak pořádná a se vším všudy. A ty kabely pro domácí použití jsou vážně celkem nepraktické. Pokud navíc uložíte výrobky někam do šuplíku, vznikne vám z nich jeden velký chuchvalec kabelů a vylovit pak výrobek je opravdu zábava :)

kabelový chuchvalec
Všude to popisují jako největší plus - žehlička má dlouhý kabel. No nevím. Mě to dost irituje. K produktům většinou dávají pouzdra (bylo k žehličce, kulmě a foukací kulmě). Tyhle pouzdra mají vnitřek vystlaný speciální látkou (žáruvzdornou), takže tam můžete šupnout ještě horkou žehličku (kulmu) a nemusíte čekat, až vychladne. Což celkem oceňuji.



Tahle pouzdra mají i speciální kapsičku (u žehličky) nebo gumu (u kulmy) na ten jejich slavný kabel. No, moc promyšlené to není, když ho tam zastrkáte, vznikne vám takový podivný patvar. Ale tak v rámci možností to lze na cesty nějak sbalit. Není to úplně slavné a mohlo by to být lepší. Já stejně většinou vozím bez obalu a ani doma ho nepoužívám.

Obal na žehličku:

Obal na kulmu:


 

Tak, po tom co jsem hodinu popisovala kabely už se konečně dostávám k samotným přístrojům :)

1. Žehlička na vlasy s párou (S9000)
Žehličky Remington jsou opravu kvalitní. Tento můj model se už neprodává, ale najdete celou řadu žehliček Remington. Jsou všechny na jedno brdo, takže myslím, že nešlápnete vedle ať vyberete kteroukoliv.

Ta moje má hladký keramický a diamantový povrch s teflonem.Velmi rychle se nahřívá, umožňuje volbu 10 teplot. Já se vždy snažím žehlit na tu nejnižší, přeci jen si myslím, že to ty vlasy neničí tolik.


Lze z ní sundat takové víčko, kam nalije voda a potom žehlička tvoří páru. Má to být vhodné na zničené vlasy, že je zásobí vlhkostí. Mně osobně to zas až tolik nenadchlo, nějaký zásadní rozdíl nevidím, takže to ani moc nepoužívám. Myslím si, že to je celkem zbytečné (ale jak už to tak bývá, nechala jsem se zlákat reklamou :). Nevýhodou je, že tahle pára lze používat jen při vyšších teplotách (stupně 5 - 10), které používat nechci. 


            

Výhodou žehličky je i to, že když jí hodinu nepoužíváte, sama se vypne - pro zapomnětlivé lidi je to dobré, nemusíte v práci plašit, jestli jste jí náhodou nezapomněli vypnout :)

Žehlička mi přijde dobrá, nemám jí vlastně co vytknout. Pára mi tedy přijde jako zbytečná, asi už by se příště vykašlala na nějaké rádoby vychytávky, ale jsem jinak spokojená. 

2. Kulma průměr 19 mm (Ci 76) 
Tahle kulma se ještě prodává, cena na internetu se pohybuje kolem 600 Kč.  Můžete vybrat průměr 19 mm nebo silnější 38 mm (pak je to typ Ci 151). 


Kulma se rychle zahřívá, má příjemný hladký povrch. Výhodou je, že má takový stojánek (pacičku), takže jí můžete v klidu položit, když si potřebujete třeba něčím přestříkat vlasy nebo sepnout horní vrstvu do skřipce  a nemusíte jí přitom držet v ruce. Předtím jsem měla nějakou no name kulmu, která to neměla a tak to teď vážně oceňuji, ač se to zdá nepodstatné, je to vážně super.

Kulmě opět nemám co vytknout. Po hodině se sama vypne - takže opět to je výhodné pro zapomnětlivky, které nemusí plašit, jestli kulmu náhodou nezapomněly zapnutou.

Má klasicky "kleště". Lze nastavit teplotu - i když tady jsem jednu malou mouchu našla. Teplota se nastavuje na kolečku (na fotce je vidět jeho fialový lem) a snadno se omylem přetočí - když třeba čapnete nevhodně kulmu a zavadíte o to prsty).

Vlnky jsou uhlazené, lesklé.

Dodává se s pouzdrem, které je žáruvzdorné a lze tam kulmu hned po použití šupnout. Já jí tedy většinou nechávám vychladnout.

Nemám co vytknout.

3. Kulmofén - sada s nástavci (AS1201)
Jako další mám sadu horkovzdušné kulmy s dalšími nástavci. Cena na internetu je kolem 1000 - 1300 Kč.
Dodává se v takovém kufříku.




Z této sady mám trochu smíšené pocity. Zaprvé je fén hodně hlučný. Je to takový nepříjemný jekot. Když si hlavu foukáte třeba 20 minut, tak vám to potom už dost leze na nervy.

Používám vlastně hlavně 3 nástavce, ty ostatní mi přijdou zbytečné.

Nejraději mám tyto dva. Když je nasadíte na kulmu, slouží vlastně jako klasická foukací kulma.

Takže se tím dobře foukají vlasy dohladka s lehce podtočenými konci.





Ten nástavec vpravo má zasouvací štětinky. Takže když se vám třeba nějak zacuchají vlasy, tak pouze pootočíte kolečkem nahoře a oni zalezou. Nevýhodou je, že se občas štětinky schovávají samy, aniž byste to chtěla.


                  

Občas ještě používám tento nástavec. Když ho nasadíte, jedná se vlastně o něco jako fén se zúženým koncem. Takže pak můžete použít klasický kulatý kartáč a foukat vlasy přes něj, s tím že tento zúžený nástavec vzduch směřuje přímo na kartáč a vlasy se tak lépe vysouší. 


Zbylé nástavce mi přijdou zbytečné. Nástavec alá kulma nedělá pěkné vlnky. Tím jak fouká, tak ty vlasy nejsou tak hezky uhlazené a lesklé jako po klasické kulmě (např. té jak jsem dala výše). Naopak malé vlásky se tím foukáním jakoby rozlítají a rozčepýří.  


Poslední nástavec je tento oboustranný kartáč. Je tak nějak k ničemu. Čekala jsem od něj třeba to, že při foukání si budu vlasy zároveň česat a že je to třeba nějak narovná...a nic. Je takový zvláštní. Takže nepoužívám. 


Kulma má ionizaci - lze vypnout tlačítkem. Lze pro foukání používat 2 stupně a studený vzduch. Při použití stupně 2 je už kulma opravdu velmi hlasitá, skoro se mi chce použít příměr -"řve jako kráva". Takže to skoro nepoužívám. 


No suma sumárum - řekla bych, že je lepší pořídit obyčejný kulmofén a na vlnky obyčejnou kulmu. Tahle sada není špatná, když jí mám, tak jí používám, ale asi bych jí ke koupi nedoporučila právě kvůli výše zmíněným nedostatkům a spíš jí právě nahradila kulmofénem a obyčejnou kulmou. 

4. Fén (D 3700)
Abych řekla pravdu, mezi fény nějaké zásadní rozdíly nevidím. Myslím, že na fénu není ani co zkazit a vlastně jsem byla spokojená se všemi, které jsem kdy měla. Tenhle Remington je také fajn. 



Vyrábí se ve fialové a zelené barvě. 

Fén má ionizátor (který ale nelze vypnout, na rozdíl od výše zmíněné foukací kulmy). Lze volit 2 stupně (rychlosti) vysoušení a teplotu vzduchu (3 úrovně teploty). Má i studený vzduch. Lze navíc nastavit turbo vysoušení, které vlasy vyfouká za chvilku. 




K fénu se dodává úzký nástavec (hodí se při foukání přes kulatý kartáč). Nedodává se ale difuzér. Stejně tak se nedodává žádný obal nebo taštička na fén (na rozdíl třeba od kulmy nebo žehličky). 

Fén bych určitě doporučila ženám, co mají dlouhé husté vlasy... fénuje opravdu rychle a dobře. Nevýhodou ale je, že je docela velký. Pokud třeba často přejíždíte (domů - na kolej - k příteli), tak na převážení úplně praktický není. Je spíše těžší, takže když s ním různě šermujete kolem hlavy (např. přes kulatý kartáč natahujete vlasy), tak z toho docela bolí ruce. 

Takže plus je opravdu rychlé sušení, mínus bohužel to, že je velký a těžký. Záleží, co tedy od fénu očekáváte. Já jsem s ním ale přesto spokojená, právě proto, že mám hodně vlasů a celkem husté, takže nechci u fénování trávit hodinu. Fén jede jak drak :))

Fén je docela tichý, příjemná změna oproti foukací kulmě. Nemám mu vlastně co vytknout. Snad jen na to převážení je docela velký. 

5. Elektrické natáčky
Měla jsem od Remingtonu ještě elektrické natáčky. Nakonec jsem je prodala, tak dávám obrázek jen z netu. Aby nedošlo k mýlce, natáčky jsou velmi dobré. Problém byl v mých vlasech. Mám celkem dlouhé, husté vlasy a po těchto natáčkách jsem měla hlavu jak ovečka. Na můj typ vlasů vhodné nebyly, výsledek se mi nelíbil.
Určitě si je ale dokážu představit pro někoho, kdo má jemnější, řídké vlasy, to musí být super.


Natáčky mají takové klipsy, takže se dobře používají. Navíc se k nim ještě dodávají takové velké skřipce, kterými natočenou natáčku přichytíte. Pracuje se s nimi dobře, mají příjemný povrch, po ohřátí je lze normálně uchytit do ruky, takže se nepopálíte (a i pro ty vlasy to může být v rámci možností docela šetrné než třeba kulma nebo vlny žehličkou). 

Fakt jsem jim neměla po téhle stránce co vytknout. 

Co se týče skladování, krabice ale byla docela velká a těžká. K tomu ještě přimyslete ty velké skřipce (bylo jich myslím 20) a na skladování v malé koupelně už to byl docela problém. O nějakém převážení na cesty ani nemluvím, to nejde vůbec. 

Nicméně na použití doma byly bezva. Ráno je šupnete do zásuvky, chvíli počkáte až se zahřejou, nandáte, mezitím se třeba oblečete a namalujete, mezitím vychladnou, tak je sundáte a máte vlnky. 

Používají se na suché vlasy. 

Natáčky mohu doporučit, i když já sama jsem je prodala. Výsledek se mi na mě nelíbil, mám ráda volné velké, uhlazené vlny a natáčky dělaly hodně objemné vlny, které na mých už tak hustých vlasech nevypadaly dobře. Sedí mi proto více vlny kulmou nebo žehličkou. 

Ale rozhodně je to fajn výrobek. A nemám mu co vytknout. 

7 komentářů:

  1. Mám stejnou žehličku a jsem si ní také spokojená, kdybych si ji tenkrát nekoupila už jsem byla asi plesata z te zehlicky co jsem mela :) Jedina nevyhoda je to že se mi ty trysky na páru za chvilku zacpaly takže už hodně dlouho páru nemůžu používat.

    OdpovědětVymazat
  2. Žehličku od této firmy mám taky a nedám na ní dopustit! Před tím jsem měla nějakou úžasnou napařovací Rowentu, či co to bylo a vlasy nebyly nikdy vyžehlené pořádně...

    OdpovědětVymazat
  3. to prvy krat vidim tie elektricke natacky :D
    :))





    ps ak mas zaujem pozyvam ta na giveaway na mojom blogu !:)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám doma ;-) a musím říct, že je to jeden z mých nejzamilovanějších výrobků ;-).
    Super recenze!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  5. Také vlastním žehličku na vlasy od Remingtonu a zatím je to nejlepší žehlička, co jsem kdy měla. Mám ten typ na žehlení mokrých vlasů s drážkami, kterými vypouští páru, neumím to líp popsat.. :D Ale jsem s ní spokojená, dokonce ji často používám i místo kulmy. Takto vytvořené vlny se mi líbí víc. :)

    OdpovědětVymazat
  6. This is really interesting, You're a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your web site in my social networks!

    Here is my web blog; pharmacy tech schools ()

    OdpovědětVymazat