pondělí 5. prosince 2011

Vlasové vody

O vlasových vodách se příliš nemluví, přitom jsou fajn. Seženete je v běžných drogériích, většinou ve spodních regálech asi za 30 Kč (jak už jsem psala, je opravdu dobré se v obchodech koukat dolů, bývají tam levné poklady). 


Vlasové vody se prodávají nejčastěji ve 3 typech - kopřivová, březová a olejová.  Kopřivová s březovou jsou si hodně podobné, ale lepší se mi zdá kopřivová (stejně tak mi sedí více kopřivový šampón než březový). Na fotce vidíte březovou, ale lepší je určitě kopřivová, příště koupím zase kopřivovou. 

Tuhle vodu bych určitě doporučila pro ženy, co mají problém s maštěním kořínků, ale vlasy mají jinak suché. Protože jakmile člověk použije šampón na mastné vlasy, vysuší to i konce. Jakmile použije šampón na suché vlasy, u kořínků to rychle plihne. Takže je vhodné použít na pokožku vlasů kopřivovou vodu a jinak produkty na suché vlasy. Vlasová voda pomáhá právě proti maštění a také proti lupům, přitom ale vlasy dostanou šampónem a kondicionérem to, co potřebují - hydrataci. Problém je tak vyřešen. 
Vodu používám při mytí hlavy až jako poslední. Takže umyju vlasy šampónem, dám kondicionér, opláchnu. A potom nanesu ke kořínkům vlasovou vodu a už neoplachuju. Balení má takový tenoučký aplikátor, takže se s ním dobře dostanete až na pokožku hlavy. Na etiketě píšou, že by se měla pokožka vlasů tak 3 minuty masírovat. No já jsem na to občas líná, tak to tam jen nastříkám a nechám to být a také to stačí. Masáž je samozřejmě lepší, ale jde to i bez ní.

Někde jsem četla, že by vody měly pomáhat i na lepší růst vlasů a kvalitu. No, to jsem nějak nezaznamenala. Takže to spíše ne. Ale na začínající lupy mi zabrala. Když jsem cítila, že to na pokožce hlavy není ončo, nasadila jsem preventivně kopřivovou vodu a zabralo to a dalo hlavu zase do pořádku. Nicméně nikdy jsem neměla extra problém s lupy, takže to úplně posoudit nemůžu. Ale na takovou divnou pokožku na hlavě to zabírá. Řekla bych, že je vhodná i když to třeba člověk přežene se stylingem - moc laku, tužidla a dalších patlátek. Dá prostě vlasovou pokožku do pořádku. 

Navíc mám po ní pocit čistoty vlasů. Psala jsem o tom již v souvislosti s kopřivovým šampónem Dixi (zde). Tyhle kopřivové přípravky mi prostě přijdou bezva. Navíc mě to hezky voní. Ale to je hodně individuální, dokážu si představit, že pro někoho to může být smrad :) Je to z vlasů docela dlouho cítit. I druhý den po umytí to cítím. Takže pokud vám to vadí, tak nekupujte, protože vás to bude štvát. I když si pak při dalším mytí hlavy namočím vlasy nebo zmoknu venku, tak to z vlasů cítím. Takže pokud vám kopřivová vůně vadí, tak to nebude nic pro vás. Nevyprchá to. 

No takže mezi kopřivovou a březovou určitě doporučuju kopřivovou. Měla jsem kdysi i tu třetí - olejovou a přišla průměrná. Bála jsem se, jestli třeba nebude mastit pokožku hlavy, přeci jen dávat si ke kořínkům dobrovolně olej je docela sebevražda. Ale kupodivu ne. Ale jinak jsem u té vody nějaké účinky nepozorovala (myslím, že tam psali, že by měla být na suché vlasy), takže bych řekla takový průměr - nenadchne, neurazí, celkem spíše k ničemu :)

Jo jinak mě ještě napadá, že by vlasové vody měly pomáhat i na padání vlasů. Já s tím teda problémy nemám, vlasy mi padají tak nějak běžně, takže to neumím úplně posoudit, ale pokud s tím máte problém, tak nejprve zkuste tuhle vodu za 30 Kč než ty předražené přípravky z lékárny od VICHY apod. Třeba vám zabere. 

Ještě bych doplnila, že ty vlasové vody jsou opravdu jen vody. Takže vlasy neslepují, netuží, nijak je neuplácávají....prostě nic to s nima neudělá. Což je super, ani nevíte, že jste je použila, takže to není nějaký přípravek, který by byl na vlasech cítit (myšleno hmatem, že to nezanechá žádný povlak, nic). Jen ta vůně se celkem drží.
Ani není nijak potřebné hlídat množství vody. I když jí použijete moc nebo naopak málo, tak to také nijak vlasy neovlivní. Takže vodou není co zkazit. 

7 komentářů:

  1. Koukala jsem na to v drogérce, tak to asi koupím, protože se mi vlasy mastí u kořínků jenom :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úúúžasná recenze, děkuji. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. není olejová, ale Lopuchová :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Super recenze.:) dneska jsem si koupila tu kopřivovou, celkem mám strach z toho nanášení, ale snad to bude ok :)

    OdpovědětVymazat
  5. mám suché, polámané, s lupy vlasy jakou bych měla použít vodu ?

    OdpovědětVymazat
  6. po zkoušení různých šamponů- i z lékárny jsem to zkusil jako poslední možnost. Ani jsem tomu nevěřil. - ALE již po druhém použití lupy úplně pryč. Podrážděná pokožka hlavy se začala hojit

    OdpovědětVymazat