neděle 4. prosince 2011

Dětská kosmetika - nejen pro děti

Dnešní článek bych ráda věnovala dětské kosmetice, mám z ní pár oblíbených výrobků. Tato kosmetika by měla být šetrná, přeci jen miminka mají citlivou a jemnou kůži. Správně tam čtete podmiňovací způsob - měla by - protože bohužel občas některá kosmetika určená pro děti má dost hrozné složení. 

Dětský olejíček
Dětské olejíčky používám místo tělového mléka. Olejíčky je nutné vždy dávat na mokrou kůži, aby nezanechávaly mastný povlak (platí to o všech olejíčcích, takže třeba i o obličejových olejíčcích Saloos, stejně tak třeba o obyčejném kokosovém nebo olivové oleji... vždy na mokrou kůži). Olejíček nanáším rovnou ve sprše, dokud jsem mokrá. I přesto pak mám trochu pocit nějakého povlaku, tak dělám ještě to, že olejíček lehce osprchuju. On se nesmyje (protože voda olej sama neumyje), ale zmizí ten povlak a kůže i přesto zůstane hydratovaná. Takže namokřit, natřít, opláchnout. 
Olejíček se rychle nanáší. Je to rychlejší než tělové mléko, protože to lépe klouže (kdo maže ten jede :)). Takže pokud jste líné se po sprše celé mazat, tak určitě doporučuju olejíčky, je to s nima vážně rychlejší. A kůže je potom hezká. 

Dětské olejíčky jsem vyzkoušela celkem tři - Johnson´s, Aviril a Hipp. Nejlepší se mi zdá Johnson´s. Měla jsem všechny "barvy", nejvíce se mi líbí ten fialový na klidný spánek, má takovou jemnou příjemnou vůni, ale i ty ostatní "barvy" byly velmi dobré, takže můžu doporučit všechny. Aviril mi moc nevoněl a Hipp je takový divný a nepříjemný na kůži. Takže určitě Johnson´s a nejlépe fialový. Nevím, jestli si to vsugerováván, ale fakt se po něm i dobře spí :)) 

Dětský olejíček používám kromě výše uvedeného způsobu ještě při depilaci. Používám voskové pásky a i když v balení většinou bývají takové mastné ubrousky (např. Balea i Veet je tam mají), tak mně většinou nestačí. Takže na odstranění vosku na kůži používám právě dětský olejíček, hezky to přilepený vosk pustí. 


Krémy proti opruzeninám 
Krémy proti opruzeninám jsou hodně léčivé, zklidňují a hojí zarudnutí. Já mám nejraději Sudocrem z lékárny, už jsem o něm psala v článku o akné (zde). Tak jen stručně připomenu, že tento krém se hodí lokálně na léčení všech možných potíží - na akné, vyrážky, boláčky, spáleniny, škrábance, po epilaci třísel atd. Je to universální všelék. 
Sudocrem se mi zdá velmi účinný. Obsahuje zinek (má ho více než zinková emulze Miraclean a navíc ani tolik nesmrdí). Zkoušela jsem i jiné krémy, např. Hipp, Aviril... a Sudocrem je nej. Nevýhodou je to, že je to bílá hutná pasta, která nejde rozetřít tak, aby to nebylo vidět, nicméně léčí velmi dobře. Takže mně to nevadí. 


Dětské pudry
Dětské pudry používám hlavně při epilaci. Na epilaci používám buď voskové pásky a nebo cukrovou pastu. Aby oboje dobře trhalo, nesmí být kůže mastná a vosk (pasta) musí dobře přilnout ke kůži. Proto předtím na kůži nanesu trošku pudru, který obalí chloupky a oni se lépe přichytí k vosku (pastě). Pudru nesmíte nanést moc, nesmí to být velká vrstva, protože pak se naopak tím ten vosk zničí a už netrhá. Chce to nanést jen malinko. 

Dětské pudry je možné také používat po holení třísel, na zasypání. Zabraňuje to pupínkům. 

Pokud používáte sypký pudr na obličej a je na vás moc tmavý, můžete dětský pudr použít na zesvětlení odstínu. Přimíchejte trošku do pudru a on zesvětlá. 

Další možností je použít dětský pudr místo fixačního pudru na make-upu. Ty jsou také bílé. Nanesou se na pleť a pak velkým štětcem smetou. Takový pudr dělal kdysi třeba VICHY a přitom mi přišel úplně stejný jako právě dětský pudr. Nicméně nutno říci, že ani jeden mi takto nevyhovoval. 

Dětský pudr lze také použít jako matující báze pod make-up. Nejprve nanést štětcem na obličej a pak nanést make-up. Ani tohle použití mě příliš nenadchlo, make-up se mi trochu zdrcnul, nicméně pokud máte pudr doma, můžete vyzkoušet, třeba vám to sedět bude. Tahle poslední rada není z mojí hlavy, našla jsem jí na diskuzi Omlazení. 

Co se týče značek pudrů, měla jsem dvě - Johnson´s a Babylove a nevidím mezi nimi rozdíl, přijdou mi stejné. Tyhle pudry vydrží věčnost, je tam toho opravdu hodně. 

Dětské ubrousky
Dětské ubrousky se dají používat na odličování. Já je mám ráda hlavně na cesty. Jednak právě na to odlíčení (např. když se vám rozmaže řasenka po spaní v autě, tak to dole umáznete ubrouskem) a dále na jakékoliv otírání. Třeba otření rukou před jídlem, po jídle, když něco vylijete nebo pokecáte v autě...Vážně se mi hodně osvědčily, protože pak člověk nemá nic po ruce, čím by se otřel. Navíc tyto ubrousky nevysušujou a ani nelepí. 
Nemusíte s sebou tahat celé balení ubrousků, ale stačí jich pár undat do pytlíčku, oni tak nevyschnou. 

Ubrousky používám i hodně v domácnosti. Fleky po nich výborně pouští. Mám třeba sedačku z kůže a když jí něčím opatlám, tak to ubrousky dostanou dobře dolů. Stejně tak jakékoliv skvrny na koberci, látce, podlaze... tím jdou dolů. Abych řekla pravdu, tak nesnáším hadry. Takže když např. něco vyliju nebo vysypu, tak to setřu ubrouskem a rovnou vyhodím. Používám je i na nábytek a notebook a nepoškozuje je to. Už jsem tím vzala opravdu ledacos (i pokecané tričko) a vše bylo v pořádku a flek to dostalo dolů.

Ubrousky kupuju od značky Babylove v DM. Prodávají je samostatně nebo v balení po dvou nebo čtyřech. Tak vždy nakoupím to velké balení po 4 kusech a vydrží mi hrozně dlouho, přestože ubrousky používám vážně hodně často. Ubrousky je nutné vždy dobře zalepit, aby nevysychaly!


Dětské mycí gely 
Na odličování mohu doporučit dětský mycí gel. Měla jsem od značky Nivea a byla jsem s ním spokojená. Používala jsem ho klasicky jako jakýkoliv jiný čistící gel na obličej. Je jemný, nevysušuje a hodí se i na citlivější pleť. Kromě toho jsem ho používala i na holení místo gelu nebo pěny. Je takový kluzký, takže po něm žiletka dobře klouzala. Dá se použít i místo sprchového gelu. Takže ideální na cesty i na doma, kdy vám nahradí tři výrobky - čistící gel, sprchový gel a pěnu na holení. 
Praktické je i balení s pumpičkou. Gel jsem měla jen jednou, ale někdy v budoucnu se k němu určitě ještě vrátím. 


Dětské šampóny
Zkoušela jsem i dětské šampóny, konkrétně jsem měla Johnson´s s heřmánkem a moc mi nesedl. Přeci jen mám zničené odbarvené vlasy a dětské vlásky jsou spíše jemné. Po jeho použití byly vlasy vysušené a docela i zacuchané. Možná by mohl sedět někomu s jemnými vlasy, pro mě bohužel vhodný nebyl. 



6 komentářů:

  1. tak ja používam babylove obrusky aj sudocrem ale na veci na čo sú určené ...pre bábätko. tak môžem vyskúšať aj na sebe. pri upratovani používam obrusky ale konkrétne na to vhodne

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj. Fajn blog. Připomíná mi ten můj.
    Bylo by dobrý, kdyby sis sem přidala možnost stát se tvým pravidelným čtenářem, abychom tě mohli, prostřednictvím bloggeru sledovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za připomínku, zkusím s tím něco udělat, moc ještě všechny funkce neznám. Myslela jsem, že stačí vlevo nahoře kliknout na "odebírat", alespoň tak to dělám já a pak se mi nové příspěvky na bloggeru zobrazují. Nějak to snad pořeším :)

    OdpovědětVymazat
  4. ubrousky i já používám na odličování (jen příležitostně) a fungují skvěle. moje oblíbená dětská je alverde (teď má i nové přebaly, snad se to jmenuje malý elf nebo tak nějak). hlavně mám strašně ráda tu vůni, koupelnový olej a zimní krém jsou skvělé.

    OdpovědětVymazat
  5. hezky clanek:-)
    sudocream mam taky doma, a souhlasim, je supr. i to male baleni vydrzi opravdu dlouho.

    jeste k tomu detskemu oleji - moje kamaradka co ma opravdu hodne hodne vlasy a ma je hodne hodne suche si jej dava do vlasu. uz dlouho a taky je s tim moc spokojena.

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný článek :) Sudocrem jsme měli doma a je to opravdu skvělý krém na opruzeniny - kvalitní a dlouho vydrží. Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s dětskou kosmetikou odtud? Já ji nevyzkoušela, ale některé produkty vypadají dost zajímavě a nikdy jsem je ještě neviděla.

    OdpovědětVymazat