středa 23. listopadu 2011

Zázračný kartáč Tangle Teezer

Ano, i já jsem podlehla a objednala jsem si tolik vychvalovaný kartáč na vlasy Tangle Teezer. Většina z vás už určitě ví, o co se jedná. Pro ty, co ne, stručné vysvětlení. Tento kartáč se hodí pro zacuchané vlasy. Oblíbily si ho především černošky, protože ty mají hodně kudrnaté vlasy, které se špatně češou a jsou zacuchané. Tento kartáč umí vlasy krásně rozčesat, aniž by to tahalo, trhalo, lámalo nebo jakkoliv jinak ničilo vlasy. 


Ačkoliv černoška nejsem, i pro mě je tenhle kartáč ideální. Mám od přírody vlnité, suché vlasy, navíc jim další pecku dodávám v podobě melíru, žehlení a kulmování. Takže vlasy se mi odvděčují tím, že po umytí mi vznikne na hlavě jakýsi chuchvalec, vzdáleně připomínající vlasy, co nejde vůbec rozčesat. I když používám hřeben s širokými zuby, tak mám problém vlasy učesat, často se mi ve vlasech hřeben zasekne. Toť ke kvalitě mých vlasů 

Na internetu jsem našla řadu pochvalných komentářů na tento hřeben. Nicméně když jsem si našla cenu kartáče kolem 4 stovek, tak jsem si řekla, že se asi někdo zbláznil. Přece nedám za takový kousek plastu takové peníze. Navíc jsem byla dost nedůvěřivá, že by to byl takový poklad, jak slibují. 

Nicméně když jsem šla ke kadeřnici, tak mi po umytí vlasů řekla, že na mě vyzkouší jednu žhavou novinku na česání vlasů.... a já už tušila, co přijde. A opravdu, z šuplíku vytáhla Tangle teezer. Jakmile ho na mě vyzkoušela, měla jsem jasno - musím ho mít!

Nejen že vlasy hezky rozčeše, ale masíruje i pokožku vlasů a česání je vážně příjemné. Skoro mám při česání chuť vrnět jak kočka :) 



V ruce se dobře drží. 

Vlasy jsou po něm uhlazené a lesklejší. 

Vyrábějí tři varianty. Tu, co vidíte na obrázku, to je klasická varianta. Dělá se ještě cestovní varianta, kde je na kartáč ještě takové víčko a pak varianta pro děti (ve tvaru kytičky). Váhala jsem mezi klasickou a cestovní variantu, nakonec jsem usoudila, že ho tolik v kabelce tahat nebudu a pro případ, že ano, jsem si schovala krabičku, ve které mi ho dodali. Je celkem stabilní, tak snad chvíli vydrží. A navíc ta klasická varianta je levnější. Vybrala jsem světle modrou barvu.

Co se týče objednání, hledala jsem na zahraničních eshopech a ebayi. A vyšlo mi z toho, že se tolik nevyplatí objednat ze zahraniční, není tam markantní rozdíl (cena kolem 20 dolarů za klasickou verzi vč. pošty, v ČR 355 Kč plus poštovné). Tak jsem nakonec koupila na českém eshopu www.vlasovyraj.cz a mohu doporučit. Kartáč přišel do dvou dnů, vše v pořádku. 

Za mě tedy mohu kartáč doporučit. Hlavně na opravdu zacuchané vlasy a nebo na vlasy vlnité/kudrnaté. Pokud má někdo vlasy normální a rovné, tak je to asi zbytečné a nějak extra by ten kartáč neocenil. 




A nakonec ještě srovnání s kartáčem z kančích štětin. Tangle Teezer se mi zdá lepší. Vlasy po něm neelektrizují jako po kančáku (i když při pravidelném používání elektrizování přestane...jakmile ale chvíli nepoužívám, zase mi vlasy elektrizují). Zdá se mi i praktičtější v údržbě. V kančáku se hrozně drží prach a špatně se čistí, Tangle Teezer je plastový a tak se lépe umývá. 

7 komentářů:

  1. Že by to opravdu mělo cenu ty 4 stovky? Taky bych potřebovala, abych si ho mohla napřed vyzkoušet :D

    OdpovědětVymazat
  2. To chápu. Já kdybych ho nezkoušela, tak bych k němu asi neměla důvěru. Ale koupila jsem ho jen díky tomu, že ho na mě zkoušela kadeřnice a fungovalo to. Vždy se se mnou kadeřnice dlouho mordují, než mi to rozčešou a tady za chvilku bez problémů rozčesáno.

    OdpovědětVymazat
  3. já ho mám doma za deset liber z lookfantastic (myslím) a teda nevím. jsem asi jediná, kdo si z něho na zadek nesedl. (asi to bude tím, že mám ty rovné a zdravé vlasy.)

    OdpovědětVymazat
  4. To jsem si myslela. Ocení to hlavně holky, co mají zničené vlasy a rozčesávání je pro ně utrpení. Pokud někdo češe vlasy v pohodě, pak ten kartáč pro něj nebude mít takový efekt a asi je i zbytečný.

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem dlouho cukání si ho pořídit,ale zkrátila jsem vlasy a už se nezamotávají a i když mám husté a vlnité,tak vlastně češu jen po umytí.Jsem ráda,že jsem téhle "mánii" unikla;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem mánii podlehla a mám přesně takový ve fialové barvě :) Čekala jsem taky něco víc, ale je to prostě jen kartáč na vlasy :D Pro mě jediné plus v tom, že je menší než můj předchozí hřeben (měla jsem fakt pádlo) a tak ho v klidu hodím i do tašky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za tipy takhle před Vánocemi se to hodí , nějaké i tipy na dárky.

    OdpovědětVymazat