středa 23. listopadu 2011

Tři tipy na vánoční dárečky

Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé....po roce Vánoce,Vánoce přicházejí, šťastné a veselé....  Ehm. Zkrátka blíží se Vánoce. A tak by to chtělo nějaký tip na kosmetické dárečky. Myslím si, že není úplně vhodné darovat kosmetiku. Člověk těžko tipne parfém nebo krém, když neví, co druhému sedí. Přesto se najde pár drobností, které jsou docela univerzální, nezruinují vás a mohou udělat radost. 


Kdo si hraje nezlobí. A tak tu mám první tip - mýdlový plát Manufaktura. Jedná se o tenkou mýdlovou placku ve tvaru obdélníku, ze které lze vykrájet vlastní malá mýdlíčka. V Manufaktuře prodávají i vykrajovátka, jinak se dají použít běžná vykrajovátka třeba na perníčky. Ať jsem se snažila, jak jsem se snažila, na stránkách manufaktury jsem nemohla najít fotku, jak to vypadá. Já už mám mýdlíčka vykrájená, bohužel to nemám předtím vyfocené. Ale pláty prodávají i na Fleru, např. zde nebo zde , ten od Manufaktury vypadá úplně stejně.

¨

Jako další tip mám miniflakón na parfém. Většina žen má ráda parfémy, ale není zrovna praktické tahat ho v kabelce. Značka Travalo nabízí miniflakónky v různých barvách. 

Plní se tak, že ze svého parfému sundáte "stříkátko" (pardón za neodborný název, nevím, jak jinak to nazvat), na vykukující trubičku nasadíte tento miniflakónek a pumpujete nahoru a dolů. Výhodou také je, že v lahvičce je okénko, takže vidíte, kolik parfému je ještě ve flakónku a kdy je potřeba parfém dostříkat. Více info najdete např. na http://www.travalo-shop.cz/. Takový flakónek dělá i např. Sephora, ale nezdá se mi tolik praktický, protože má takový trychtýřek. 


Další tip jsou minilahvičky na kosmetiku na cesty. Nejsem si úplně jistá, jestli je to vhodný dárek, aby to některá žena nevzala špatně, že jí dáváte prázdné obaly :))) Ale kosmetická fanynka to ocení. Samy to znáte, když máte někam jet a musíte sbalit veškerou kosmetiku, jaký je z toho velký balík. Takhle si můžete přelít kousek do mininádobek, týden z toho vydržíte a navíc ušetříte místo v kufru. Seženete např. v Sephoře. I obrázek je převzat z jejich stránek.



3 komentáře:

  1. Skvělé tipy! Opravdu univerzální a praktické. :)

    OdpovědětVymazat
  2. zaujal mě hlavně ten miniflakon na parfém - takhle nemusím dělit cestovní a oblíbený parfém - ten si pochopitelně jako asi každý kupuju ve velkém balení a vážně se mi to nechce tahat v kabelce,na to mám moc ráda svoje záda. Díky za tip,tohle se Ti povedlo.

    OdpovědětVymazat
  3. Týýýjo, to je krásný, kde jste koupila tu Manufakturu? Připadá mi to jako dobrý nápad a sháním inspiraci, co koupit přítelkyni k Vánocům :-)

    OdpovědětVymazat