neděle 13. listopadu 2011

Recenze: Ryor aknestop x Ryor matující krém

Další porovnání se týká opět krémů, tentokrát od značky Ryor. Oba krémy se hodí na smíšenou, mastnější pleť. A oba jsou fajn. Cena kolem stovky, seženete je třeba v Rossmanovi nebo Tetě.

Oba krémy jsou lehké, přitom ale pěkně hydratují. Rychle se vsáknou a hodí se i pod make-up. Nic se nedrolí, nedělá pucky... Tady vše v pořádku. Příjemná je i vůně, nic přehrananě parfémovaného a výrazného, spíše taková jemnější. 
Doporučila bych ale spíše Aknestop. On je sice trochu hutnější než ten matující krém, ale lépe na něm drží make-up. Zdá se mi, že na něj lépe sedne (přilne) a člověk se odpoledne tolik neleskne. Kdežto ten matující krém sice pleť zmatní, takže hned po nanesení je to super, ale paradoxně se odpoledne po něm více lesknu a ten make-up tak dobře nedrží a jakoby slejzá. Vypozorovala jsem to až po delším používání, nejprve jsem z něj byla nadšená, hlavně hned po nanesení byl bezva, hned se vpil, pleť matná, příjemná, make-up se dobře rozetřel... ale odpoledne jsem z toho byla více umaštěná a lesklá. Možná že tak reaguje  pleť, obecně se mi to často stává u matujících přípravků, že dočasně vypadají super, ale pak se pleť mastí paradoxně ještě více. 

Aknestop je trochu hutnější, pořád je to ale lehký krém (konzistencí jsou si ty krémy hodně podobné). Hezky se vpije, make-up se po něm také dobře rozetře. Ale hlavně nemá tendenci v odpoledních hodinách umašťovat pleť. Naopak ten make-up na něm dobře drží a nemá tendenci slejzat a dělat mapy. 

Takže vítězem tohoto duelu je Aknestop. Pokud nepoužíváte make-up, tak myslím, že klidně ten matující krém pro vás bude fajn. S make-upem se mi ale více osvědčil Aknestop. 

Závěrem bych ještě dodala, že pokud chcete matovat pleť, tak nemá asi smysl to chtít po krému. Obecně se mi osvědčilo kupovat krémy "obyčejné" a matování dohnat bází (např. ta Loreal v kelímku je na matování naprosto super). Obecně se mi krémy s nápisem matující moc neosvědčily. Buď dělají to, že pleť zmatní až moc a make-up se po ní drolí a navíc pleť vypadá smrtkovitě, nepřirozeně a nebo právě se odpoledne začne paradoxně bláznivě mastit. U toho Ryoru to maštění nebylo tak dramatické, ale přesto to bylo docela nepříjemné. 

Aknestop se mi zdá z dlouhodobějšího pohledu lepší. A dobrá je k tomu i pleťová voda a čistící pěna. Můžu určitě doporučit. Slupovací masku jsem měla také a ta mě moc nenachla, ale obecně preferuji raději smývací masky. To loupání mě nebaví. Tak jsem jí používala jen na nos, ten byl pak hezky hebký. Na celý obličej jsem na to ale neměla nervy :)


Takže kupujte spíše obyčejné krémy než matující. A pokud je krém hutnější a máte po nanesení trochu mastný pocit, tak přebytečnou mastnotu odsajte matujícímí papírky Essence. Pak dejte matující bázi a výsledek je mnohem lepší a hlavně trvalejší než u matujícího krému. 

Mějte se fajn!

5 komentářů:

  1. ja mam od ryoru krem urceny na aknoznu plet a som spokojna:)

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna mi nedávno došel můj krém, a jelikož jsem s ním nebyla moc spokojená možná podle recenze zkusím tohle.

    na mém blogu zrovna probíhá giveaway, třeba se budeš chtít zúčastnit :-) http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Ryor stoji okolo stovky? vazne? som myslela ze je drahsi:) super dobre vediet!
    Inak pozyvam ta na super predvianocnu giveaway kde sa hra o tasku plnu darcekov! Zapojit sa mozes tu:
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/2011/11/second-international-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Vcera jsem si poridila Aknestop krem. Zkousela jsem si ho dat na noc. Pred tim jsem pouzivala AB Young Care zmatnujici krem a ten dokazal pres noc zahojit i roznipane pupinky a dalsi neprijemnosti. Aknestop mi v tomhle ohledu zatim pripada slabsi... uvidime. Jeste otestuju jak sedne na den pod make-up ...

    OdpovědětVymazat
  5. mám celou řadu aknestop a jsem nadmíru spokojená :)

    OdpovědětVymazat