sobota 8. října 2011

Regenerace nehtů

V poslední době frčí umělé nehty. Já je ale bojkotuju. Věřím, že se dají vypěstovat i hezký přírodní nehty. A není to nic složitého.

Však se podívejte, jak moje nehty vypadaly původně a jak vypadají, když jsem jim dopřála péči. Člověk by skoro nevěřil, že je to jedna a ta samá ruka, co? Ale je.


No a jak se mi to tedy podařilo?


Tady jsou moje tipy:

1) Používejte regenerační kúry
Já jsem si oblíbila kalciový lak od Garbielly Salvete. Je to průhledný lak. Nanesete jednu vrstvu. Za 3 dny naneste další vrstvu (starou přitom neodlakujete, ale nalakujete na ní další vrstvu). Za další dny opakujete. Když už je vrstev moc a nebo už vám lak odrůstá, tak odlakujte a lakujte zase od znova. Tenhle lak se dá použít také jako podklad pod barevný lak. Osvědčila se mi i kúra od Rimmelu, také mohu doporučit.

2) Používejte olejíčky na kůži kolem nehtů
Dvakrát denně jsem nanášela olejíčky na kůži kolem nehtů (je vhodnější kůžičku promasírovat, ale i když to nanesete jen tak, tak to stačí). Olejíčků jsem vyzkoušela celou řadu a mohu říci jediné - jsou na jedno brdo. Takže ať vyberete kterýkoliv, který vám zde napíšu, efekt bude stejný. Mám vyzkoušené:

- OPI Avoplex
- Essence Nail oil
- bezejmenný olejíček dovezený z Polska :)
- Kosmín na nehtová lůžka a drobné kožní defekty - je to spíše takový mastnější gel
- Vazelína např. ISANA (značka Rossmana) nebo Balea (značka DM drogerie) - má také gelovou mastnější konzistenci

Do školy nebo do práce můžete přihodit třeba olejíček v tužce, abyste nemusely tahat celé balení. I nanášení je praktičtější. Tužky dělá třeba Body Basics, ELF nebo i ten Avoplex od OPI.

3) Lakujte nehty
Možná chcete nehtům ulevit, tak je nelakujete. Moje zkušenost je ta, že nalakované nehty jsou odolnější. Přeci jen je lak chrání a jsou díky němu pevnější, tak se tolik nelámou, nezatrhávají a tak. Na fotce mám nalakovanou francouzskou manikúru, jak na ní vám poradím v dalším článku.

4) Při domácích pracích používejte rukavice
Pokud myjete nádobí v ruce, tak používejte rukavice. Je to o zvyku, poprvé vám to bude připadat divné, především nebudete mít cit v rukou a budete neobratné, ale pak si zvyknete. Bez rukavic nehty trpí, ztenčují se a vůbec... jsou takové hnusné. Jar je přeci jen agresivní. Stejně tak používejte rukavice při vytírání a dalších pracích. No, ideální je pověřit úklidem třeba manžela nebo přítele :)

5) Používejte skleněný pilník, nepřehánějte to s leštičkou nehtů
Na úpravu nehtů mohu doporučit skleněný pilník. Je lepší než kovový. Měl by podle výrobce zamezit štěpení nehtů... Nikdy jsem s tím problémy neměla, tak nemohu posoudit, nicméně skleněný pilník je vážně super. Obecně nedoporučuju používat leštičky na nehty. Docela ztenčují nehty, takže s nimi opravdu opatrně.

6) Výživa zevnitř
Můžete ještě podpořit nehty výživou zevnitř. V lékárně seženete řadu doplňků stravy na nehty, vlasy, kůži.... Já je ale nikdy neměla :)

A co vám pomohlo?

8 komentářů:

  1. Vubec se mi nechce verit, ze ty PO nejsou gelovy!

    ja mam nehty nic moc, sice chodim pravidelne na manikuru, ale staci jedno dukladne hledani klicu v kabelce a hned je mam polamany a poskrabany :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejsou :) Možná jsem mohla dát spíš fotku nenalakovaných nehtů, bylo by to asi lepší srovnání. Ale chci časem dělat návod na francii, tak tam to bude vidět.

    Jinak můžu doporučit ten kalciový lak od Salvete, měla jsem takové "chcípáčky", slabé, lámavé a ten lak mi hrozně pomohl. Je to taková moje záchrana.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky bojkotuju gelové a umělé nehty! Mám svoje, krásné, přírodní, starám se o ně a tvoje tipy všechny znám, jen ty rukavice při domácích pracích se nemůžu přinutit používat, ale asi začnu, díky za připomentuí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně, přírodní nehty jsou nej! Rukavice mě docela štvou, ale jakmile je jednou nepoužiju, tak se mi ty nehty jakoby štěpí. Oni všechny ty JARy apod. jsou hrozný dryáky :/

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlas - gelové nehty fuj. K rukavicím se budu muset přinutit. Ochranný lak mám Dermacol - celkem fajný,takový ten 3v1 - nad a podlak a péče s kalciem, jsem spokojená. G.Salvette jsem koupila nedávno klasický lak a další dva dny po nanesení se mi dělaly bublinky,tak mě ta značka odradila.

    OdpovědětVymazat
  6. souhlasim gelove nehty fuj:-)!!
    na kusu umele hmoty trcici z nehtu nevidim nic sexy:-))

    jinak teda zmena je uzasna, zajimalo by me i jak vypadaji nehty nenalakovane - vzhledem k tomu, ze "pred" jsou taky nenalakovane:-)

    jinak gratulace k uspechu:-)!

    OdpovědětVymazat
  7. Já se musím vyjádřit k tomu, že skleněný pilník je tady doporučován.... Je to stejné zlo jako kovový, nejlepší je papírový pilník. Tudíž tyto rady jsou naprosto neodborné a úspěch nezaručí.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem po letech zmenila nazor na gelove nehty. Pred par dny jsem je sundala a zhrozila jsem se. Mohe nehty jsou v dezolatnim stavu, slydim se moje ruce ukazovat pred zakaznikama v praci. Musi si myslet ze mam snad mykozu.Musim to vydrzet a snad za pul roku budu mit zase moje nehty jako driv. Karolina

    OdpovědětVymazat