sobota 22. října 2011

Recenze: Vlasová kosmetika BLACK

Mám úchylku na vlasy a tak pořád zkouším nové a nové produkty. Teď jsem objevila značku Black. Je to značka, kterou seženete v kadeřnických potřebách (např. Cmíral) nebo na internetu (např. www.vlasy-kosmetika.cz). Tahle značka je levná, šampóny a kondicionéry (1000 ml) stojí kolem stovky. A hlavně, ta značka je velmi velmi dobrá. 


Pořád se říká, že na vlasy je lepší kosmetika od kadeřníků než z drogérie. Mám vlasy suché a poškozené od melírování a z drogérie jsem zkoušela vše možné - Gliss kur, Syoss, Loreal, Dove, Orzene, Fructis, Garnier Naturals... no měla jsem snad vše. Vlasy vždy vypadaly po umytí docela pěkně, ale neměla jsem pocit, že by to dlouhodobě nějak pomáhalo. Tak jsem tedy zabrousila do kadeřnických potřeb. Zkoušela jsem tolik vychvalovaný Loreal a žádné extra nadšení se nekonalo. Zdá se mi, že šampóny málo pění a vlasy to nějak extra nenapravilo. Zkoušela jsem i Tigi, Subrínu.... no a teď jsem zakotvila u Black. A jsem velmi mile překvapená. Ta kosmetika je vážně dobrá. A za stovku? Nemá chybu. 


Na tuhle značku mě navedly tekuté krystaly. Četla jsem na ně samou chválu. Pokud nevíte, co to je, tak jedná se o takový olejíček do vlasů. Lze použít do vlhkých i suchých vlasů. A je to bomba! Pro mě snad ten nejlepší vynález na vlasy. Mám vlasy hodně krepaté, suché, o lesku si může nechat jenom zdát. Tenhle olejíček vlasy krásně uhladí, vypadají zdravěji, leskleji, ne jako suchá koudel, ale jako hezké, zdravé vlasy. Navíc pomáhají chránit vlasy před teplem - takže můžete použít před fénováním i před žehlením. Určitě bych je doporučila na zničené vlasy. Pokud máte jemnější nebo normální vlasy, tak by asi zbytečně zatěžovaly a plihly - pro tento typ nedoporučuju. Na suché vlasy ovšem 100% ně - nemusíte se bát ani maštění. Zničené vlasy ten olejíček hezky vcucnou. Používá se jen malinké množství. Stačí opravdu kapička, rozemnout v dlaních a nanést na vlasy. Nepřehánějte to s množstvím. 

Co se týče konkrétní barvy. Dělají se tři - oranžové, modré a průhledné. Měla jsem jen modré a průhledné. Doporučuji spíše ty průhledné, zdají se mi mnohem lepší než modré. I modré jsou ale dobré. Měla jsem je jako první a byla jsem z nich vážně nadšená... pak jsem vzala průhledné a přijdou mi ještě lepší. Nejsou tak mastné a vlasy tolik nezjemňují. 

Hodně se teď na internetu chválí i olejíček Orofluido (možná jste u některých blogerek nebo na diskuzích zaznamenaly). Můžu říci, že je tekutým krystalům hodně podobný. Výhodou je, že nemastí vlasy, takže i když vám trochu ujede ruka, tak vlasy nejsou umaštěné (když vám ujede i krystalů, tak máte mastňáky :/ ). A hlavně Orofluido božsky voní (taková vanilkovo-orientální vůně). No ale ten efekt uhlazených, zdravých a lesklých vlasů dělají lepší krystaly. Proto je mám radši. A jsou taky levnější. 

Možná vás napadá, v čem jsou tekuté krystaly jiné než další olejíčky na vlasy. No, to sama sice netuším, ale můžu vám říct, že od té doby, co jsem vyzkoušela krystaly, jsem ostatní vlasové olejíčky zahrabala hluboko do skříně a už nechci nikdy nic jiného. 


Tak a teď už víte, kde jsem přišla na značku Black. Tak mě pochopitelně lákalo zkusit i další přípravky. A jsem s nimi taky velmi spokojená. Nafotila jsem vám i složení. Musím říct, že já ho moc neřeším. Teď se hodně řeší, jestli obsahují výrobky silikony a jestli to škodí vlasům nebo ne. No, upřímně, mně je to tak nějak fuk. Chci hlavně přípravek, po kterém budu mít hezké vlasy. Už hodněkrát jsem koupila něco, co mělo být podle složení naprosto super, ale vlasy po tom vypadaly jak chuchvalec. Takže jsem na to rezignovala. Pokud vám ale složení něco řekne, tak ho tu máte. 

Jako první tu mám jemný olejový šampon pro suché vlasy. Název odpovídá. Ten šampón je vážně jemný. Dobře pění, vlasy umyje a jsou po něm pěkné. Nemusíte se bát, že by vlasy mastil, přestože je olejový. Ale na jemné, řídké vlasy bych ho nedoporučila, protože má tendenci vlasy trochu zjemňovat. Když se po něm dá mnoho kondicionéru, tak jsou ty vlasy jemné až moc. Skoro jak dětské vlásky. Takže pak už to chce s následnou péči šeřit a dát kondicionér jen do konců a málo. Ten šampón mám ale ráda, příjemně jemně voní a vlasy dobře umyje. Dávám po něm kondicionér Black a pak ještě ty tekuté krystaly a vlasy jsou pak super. Po přesušeném chuchvalci ani památky, vlasy se dobře češou, lesknou a vypadají zdravě. Jak vidíte, šampónu mám asi půlku. Používám ho 2 měsíce. Vlasy myju obden a mám dlouhé, takže toho vyplácám hodně. No není to paráda mít šampón za stovku na 4 měsíce? Např. takový Gliss kur mi vydržel tak 14 dní. 




Jak jsem psala výše, mám i kondicionér - regenerační balzám pro normální a suché vlasy. Je také super. Hezky voní, je lehký, ale přitom hydratační. Takže vlasy nezmastí a nezatíží. A vlasy se pak skvěle češou. Pro mě jednička. Používám ho spolu s šampónem a jak vidíte, také mám půlku po 2 měsících. Ale mám fakt vlasů hodně a hodně ho plácám. Myslím, že normálnímu člověku vydrží mnohem mnohem déle.


Dále mám posilující regenerační pěnu. No abych řekla pravdu, moc nechápu, jestli má sloužit jednorázově jako maska a nebo jestli se dá používat místo běžného kondicionéru po každém mytí. Já používám spíše jednorázově, vlasy umyju šampónem, pěnu nanesu na mokré vlasy (vypadá jako tužidlo, pak se vcucne do vlasů) a nechám působit. Je bezva. Vlasy hezky zregeneruje, lépe se česají a nezatěžuje a neuplácává vlasy. Můžu také doporučit. To složení tam není moc vidět, tak kdyby jste ho chtěly někdo přepsat, tak napište. Teď jsem na to byla trochu líná :) A jak říkám, složení já neřeším. 

Jako poslední mám šampón pro normální a suché vlasy. Zatím jsem ho ale ještě nezkoušela, takže dopíšu později. Aspoň tedy přidám složení. 


Pokud bych měla něco upřednostnit: tak určitě tekuté krystaly a ten kondicionér. Ty mi přijdou asi nejlepší. Ale i ostatní přípravky mě mile překvapily a budu určitě v téhle značce pokračovat dál. Určitě stojí za vyzkoušení, cena je super a výsledek také. 

Pokud rozumíte složení, tak klidně písněte do komentářů, co na to říkáte. 

7 komentářů:

  1. tie tekute krystaly black mam, sice mam jemne vlasy, ale ked sa to neprezene s mnozstvom tak ich to nezatazi, inak mne lepsie funguju, ked si ich dam do mokrych vlasov...

    OdpovědětVymazat
  2. U mě je zvláštní, že ty průhledné mi sedí více na mokré vlasy a ty modré zase na suché :) Nechápu to :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za tenhle článek tisíckrát - okamžitě se po téhle značce podívám. Mám kudrliny, takže hrozně suché a navíc husté vlasy a vážně už nevím co zkoušet. Naposledy mě dost zklamal Loreal Professionnel a už fakt nevím co vyzkoušet a do extra drahých věcí se mi zase nechce,tak díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  4. Loreal mě také zklamal, zdá se mi, že moc nepění, takže jsem s ním hodně plýtvala, abych vůbec měla pocit, že mi to myje vlasy.

    OdpovědětVymazat
  5. ja mam od black tekute krystaly a jsem s tim spokojena:-)
    jinak mam ted nove na vlasy sampona masku od loreal, zatim v testovani.
    jak pises,ze ti to nepenilo, mne to teda prijde docela ok... tak mozna je to rada od rady...

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za článek o zn.BLACK.Jen k tomu složení:Nic moc-sulfáty a v některých i parabeny :(( to není nic pěkného.Ale i profi Loreal,má v sobě sulfáty,takže si asi moc nevyberem holky...
    Takže i přesto tuto značku BLACK vyzkouším!:)

    OdpovědětVymazat
  7. 1 když si mejete hlavu tak by jste si měli mýt hlavu 2 krát...1 mytí nepění !!!! odstraňujete prach z vlasů ! 2 mytí už pění to odstraňujete mastnotu aj !! takže plýtvat opravdu nemusíte pokud máte L´OREÁL tak stačí opravdu si dát do dlaně množstvý připomínající lískový oříšek ! :-)

    OdpovědětVymazat